WoW!

Obiceiuri legate de igienă pe care nu e bine să le ai

Publicat: 12 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Obiceiuri legate de igienă pe care nu e bine să le ai

Spală-ţi mâinile. Perieaza-ţi dintii! Şamponează-ţi părul! Eşti atât de prins în rutină zilnică încât cu greu ai timp să te gândeşte la ele. Însă nu crezi că ar trebui s-o faci?

1. Toaletele publice trebuie evitate cu orice preţ

În realitate toaletele nu sunt atât periculoase aşa cum cred mulţi oameni. Este adevărat că sunt anumiţi germeni în toaletele publice – însă care sunt şansele să te îmbolnăveşti? Foarte foarte mici. Nu uita că pielea este protecţia naturală împotriva germenilor care cauzează boli – chiar dacă trăiesc suficient de mult.

2. Ar trebui să te speli pe cap în fiecare zi

Un duş fierbinte este exact ce fiecare dintre noi are nevoie pentru a ne trezi dimineaţa sau pentru a încheia seara. Însă crezi că este nevoie şi să te speli pe cap în fiecare seară? Bineînţeles că nu. Spălatul părului depinde de mai mulţi factori, inclusiv de tipul de păr pe care îl ai, de lungimea lui, de sănătatea scalpului etc.

Este important să ştii că şamponul înlătura uleiul natural al părului şi din această cauză podoaba capilară se dovedeşte mai greu de aranjat şi, prin urmare, se poate deteriora atunci când foloseşti pieptănul.

Renunţă la şamponatul zilnic. În cazul în care părul sau scalpul devin prea unsuroase între două spălări, foloseşte un şampon uscat sau o pudră pentru bebeluş care să absoarbă grăsimea în exces.

3. Stomatologul nu ştie dacă foloseşti aţa dentară

Nu prea foloseşti prea des aţa dentară şi crezi că stomatologul tău nu va afla niciodată asta? Ei bine te înşeli, chiar dacă înainte de a merge la control foloseşti din plin ata. Dacă îţi cureţi astfel dintii doar din când în când atunci gingiile tale sângerează când eşti pe scaunul specialistului.

Ar trebui să ştii în cazul în care nu foloseşti aţa dentară zilnic atunci rişti ca placa dentara să se depună pe dinţi ceea ce favorizează apariţia cariilor şi a bolilor gingivale.

4. Cu cât îţi perii mai mult părul cu atât mai sănătos va fi acesta

Este adevărat ca periatul părului ajuta la prevenirea încurcării lui şi distribuie uniform uleiul sau. Însă exagerarea cu trecerea pieptănului prin podoaba capilară nu îi va îmbunătăţi sănătatea părului, ba mai mult îl va slăbi.

5. Dezinfectarea mâinilor este cea mai bună apărare împotriva germenilor

Vrei să nu te îmbolnăveşti? Uită de dezinfectant şi spală-te pe mâini cu apa şi săpun. Dacă obişnuieşti să te dezinfectezi de fiecare dată este bine de ştiut că, odată cu trecerea timpului, germenii dezvota rezistenta la anumite produse ceea ce înseamnă că vei fi mai protejat dacă înveţi să te speli corect pe mâini decât dacă foloseşte zilnic produsele antibacteriene.

Adauga un comentariu