Sport

Oferta fabuloasă de la Manchester City pentru Lionel Messi: 750 de milioane de euro

Publicat: 31 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Oferta fabuloasă de la Manchester City pentru Lionel Messi 750 de milioane de euro
Lionel Messi ar putea rămâne la FC Barcelona

Clubul Manchster City pregătește o ofertă fabuloasă pentru Lionel Messi. Catalanii de la Sport susțin că Manchester City a discutat cu Lionel Messi despre transfer, care ar putea primi 750 de milioane de euro pentru cinci ani. Contractul ar fi valabil până la 30 iunie 2025, moment în care jucătorul va avea 38 de ani.

Lionel Messi i-a anunțat recent pe conducătorii Barcelonei că nu își dorește să mai rămână la formația blau-grana, iar favorită pentru semnătura argentinianului ar fi Manchester City.

Oferta fabuloasă de la Manchester City pentru Lionel Messi: 750 de milioane de euro

Deocamdată, Manchester City așteaptă ca Lionel Mesii și clubul catalan să ajungă la un acord privind despărțirea, iar englezii își doresc ca liderul ultimilor ani de la FC Barcelona să poată pleca liber de contract. În cazul în care nu ar ajunge la un acord privind o despărțire amiabilă, „cetățenii“ ar trebui să achite clauza de reziliere în valoare de 700 de milioane de euro.

Înțelegerea cu Manchester City ar avea o clauză care ar presupune ca jucătorul să evolueze doar trei sezoane la Manchester City, în 2023 urmând să plece la formția New York City FC, din campionatul nord-american, care face și ea parte din compania City Football Group.

Salariu și bonus exorbitant pentru cinci sezoane

Pentru fiecare sezon, Messi ar urma să încaseze un salariu brut de 100 de milioane de euro, foarte aproape de remunerația avută în prezent la Barcelona, susțin catalanii de la Sport.

Pe lângă salariul care va ajunge în cinci sezoane la 500 de milioane de euro, Manchester City pregătește și un bonus la semnătură colosal: 250 de milioane de euro la finalul celor trei ani petrecuți la Manchester City și înainte mutării la New York City FC. În acest mod, „cetățenii” ar putea evita și problemele legate de fair-play-ul financiar.

Mega transferul starului argentinian i-ar costa pe șeicii care dețin City Football Group nu mai puțin de 750 de milioane de euro. Totuși, totul pare să depindă de disputa legală pe care o poartă Lionel Messi în aceste zile cu Barcelona, referitoare la posibilitatea argentinianului de a pleca liber de contract.

Lionel Messi și-a anunțat prin fax plecarea de la Barcelona

Marți, 25 august, avocații lui Messi au trimis un fax conducerii Barcelonei, prin care starul argentinian a anunțat că vrea să plece acum liber de contract.
Conform presei spaniole, tensiunile din ultima vreme din cadrul clubului, dar mai ales deciziile „de putere” ale președintelui Josep Maria Bartomeu l-au făcut pe argentinian să nu mai suporte situația. Astfel, probabil încurajat și de plecarea lui Cristinao Ronaldo de la Real Madrid, în 2018, a decis să facă și el acest pas.
În ultimele luni, Messi a avut mai multe episoade de dezacord cu președintele Josep Maria Bartomeu, cu cei din consiliul director, cu directorul sportiv, Eric Abidal și cu antrenorul recent demis, Quique Setien. În aceste condiții, relația de 20 de ani dintre Messi și club nu avea cum să continue. În septembrie se împlinesc 20 de ani de la sosirea lui Messi la Barcelona.

Trei fotbaliști în schimbul lui Leo Messi?

O altă variantă luată în calcul de „cetățeni“ pentru aducerea lui Lionel Messi este trimiterea pe Camp Nou a trei fotbaliști doriți de catalani.
Este vorba despre fundașul Eric Garcia, despre mijlocașul ofensiv Bernardo Silva și vârful Gabriel Jesus. Toți trei sunt pe lista Barcelonei și ar acoperi posturi cheie în echipa antrenată acum de Ronald Koeman.
Garcia este apărătorul central de origine catalană pentru care Barcelona a făcut săptămânile trecute o ofertă. De asemenea, și Bernardo Silva este un nume vehiculat ca potențial transfer pentru catalani.
Cât despre Jesus, acesta ar umple golul lăsat de Luis Suarez și ar termina discuțiile despre mutarea lui Lautaro Martinez pe Camp Nou.

Adauga un comentariu