Actualitate

Oficial! Liviu Dragnea a rămas fără titlul de „Ambasador al turismului maramureşean”

Publicat: 11 nov. 2020
Fostul lider PSD Liviu Dragnea
Fostul lider PSD Liviu Dragnea

Decizie de ultimă oră a Consiliului Județean din Maramureș. Aceștia au hotărât să-i retragă titlul onorific de „Ambasador al turismului maramureşean” acordat fostului lider al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Anunțul a fost făcut într-o postare publică de reprezentanţii Biroului de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş.

Potrivit sursei menționate, decizia a fost luată în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Județean Maramureş la solicitarea liderului grupului Partidului Mișcarea Populară, Romeo Dobocan, care a propus includerea pe ordinea de zi a primei şedinţe, la „Diverse”, a unei declaraţii.

În altă ordine de idei, şedinţa s-a derulat în sistem videoconferinţă, iar Romeo Dobocan a solicitat ca actul oficial să fie citit în plen şi să fie supus la vot de către consilierii judeţeni.

Maramureșenii se simt rușinați că Liviu Dragnea a primit un titlu onorific

Conform conţinutului solicitării, „Maramureşul duce, de 3 ani şi jumătate, povara unui gest ruşinos făcut, neinspirat, de preşedintele Consiliului Judeţean de la acea vreme”. Oficialul susține că imaginea Maramureșului nu trebuie asociată cu cercetări penale, constituiri de grupuri infracționale organizate.

„Actul nu a fost condamnat oficial, în plenul acestui for niciodată. Distincţia de ‘Ambasador al turismului maramureşean’ acordat lui Liviu Dragnea, ajuns condamnat politic, a fost un gest de obedienţă şi servilism politic, în contradicţie cu ceea ce ar trebui să însemne un astfel de titlu, chiar dacă este unul onorific. Dorim să asociem pe mai departe imaginea Maramureşului cu cel care a fost părintele Ordonanţei de Urgenţă nr. 13? Se simt maramureşenii reprezentaţi, ca imagine, de premierul din umbră şi autorul moral al gazării manifestanţilor paşnici din august 2018 din Piaţa Revoluţiei? Alăturăm Maramureşului imaginea cercetatului penal pentru constituirea de grup infracţional organizat, intrat în atenţia OLAF? Ne poate promova şi susţine interesele în turism individul încarcerat la Penitenciarul Rahova în urma unei condamnări penale definitive?”, se arată în expunerea de motive susţinută de grupul PMP în CJ.

Distincția acordată a lui Liviu Dragnea i-a fost retras

În baza argumentelor precizate, consilierul judeţean Romeo Dobocan a solicitat retragerea titlului onorific acordat lui Liviu Dragnea. Această decizie vine în contextul în care Maramureșului îi trebuie apărată imaginea. Astfel, miercuri, 11 noiembrie 2020, i s-a retras titlul de „Ambasador al turismului Maramureșean” lui Liviu Dragnea. Fostul lider social democrat a primit această distincție în data de 19 mai 2017.

„Avem datoria cu toţii, în baza votului primit de la cetăţeni, să acţionăm cu bună credinţă în ceea ce priveşte reprezentarea Maramureşului şi apărarea imaginii sale. În baza acestui deziderat şi în urma reacţiilor cetăţenilor, vă solicităm să acceptaţi această declaraţie ca act univoc prin care noi, consilierii judeţeni, retragem azi lui Liviu Dragnea titlul onorific de ‘Ambasador al turismului Maramureşean’ oferit de Consiliul Judeţean Maramureş în data de 19 mai 2017, cu ocazia aniversării evenimentului Zilele Maramureşului”, a mai spus Romeo Dobocan în respectiva solicitare.

Potrivit aceleiaşi postări, toţii liderii de grup, reprezentanţi ai partidelor politice constituite în cadrul Consiliu Județean Maramureş, inclusiv cei doi consilieri judeţeni neafiliaţi la niciun grup, şi-au exprimat acordul ce face referire la retragerea formală a titlului onorific acordat lui Liviu Dragnea.

La începutul lunii octombrie, fostu lider social democrat a întâmpinat serioase probleme de sănătate, în Penitenciarul Rahova.

Adauga un comentariu