Actualitate

Olaf Scholz acuzat că a aruncat la gunoi documente secrete, inclusiv din summit-ul G7

Publicat: 26 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Olaf Scholz acuzat că a aruncat la gunoi documente secrete inclusiv din summit-ul G7
Olaf Scholz este acuzat că a aruncat mai multe documente secrete în care se aflau informații legate de summitul G7, despre partenerele liderilor care au participat

Este scandal imens în Germania unde cancelarul Olaf Scholz este acuzat că ar fi aruncat la gunoi documente secrete, documente care ar fi avut legătura inclusiv cu summit-ul G7.

Germania traversează o perioadă instabilă din punct de vedere economic. Criza energetică generată de Rusia care a decis să limiteze exportul de gaze naturale a dus la avertismenturi fără precedent din partea autorităților. Aceştia i-au îndemnat pe cetățeni să facă duș mai rapid pentru a economisi apă caldă.

Olaf Scholz ar fi aruncat la gunoi documente secrete de la summit-ul G7

Olaf Scholz este acuzat că a aruncat la gunoi documente secrete de la summit-ul G7. Totul a ieşit la iveală după ce o vulpe ar fi atacat pubela în care se aflau documentele. Acestea au fost luate de vânt şi purtate prin curţile oamenilor. Documentele confidențiale ale Guvernului Germaniei au ajuns din greşeală la persoane civile, persoane care nu ar fi trebuit să aibă în mod normal acces la asemenea informații. Informațiile legate de summit-ul G7 sunt extrem de sensibile şi personale.

Conform presei din Germania, în documente s-au găsit mai multe note explicative date de Ministerul de Externe de la Berlin care oferea informaţii despre soţiile liderilor G7. De exemplu se menţiona faptul că soţia lui Boris Johnson a studiat arta și istoria activismului de mediu.

Carrie, soția lui Boris Jonhson apărea în documentele secrete aruncate de cancelarul Germaniei

În schimb, soţia premierului italian evită publicul şi este licențiată în literatura engleză. În dreptul soţiei premierului Japoniei se arăta faptul că aceasta este secretară la compania Mazda. Despre soțiile lui Joe Biden și Emmanuel Macron, raportul arăta că cele două sunt profesoare. În urma acestei erori, jurnaliştii din Germania susţin că s-ar impune o anchetă disciplinară pentru că documentele confidențiale nu pot ajunge în spaţiul public.

Europa traversează o perioadă grea din punct de vedere economic și politic

Războiul din Ucraina pare că a adus asupra Europei o perioadă de instabilitate economică și politică. Concret, marile țări europene se confruntă cu mai multe scandaluri. Menţionăm faptul că în Franța, Emmanuel Macron nu poate să formeze o majoritate stabilă din cauza faptului că partidul acestuia a pierdut alegerile parlamentare. În Marea Britanie, premierul Boris Johnson și-a anunţat demisia după ce a fost implicat în mai multe scandaluri, iar în Italia, situația este departe de a fi liniștită pentru că premierul Mario Draghi și-a prezentat demisia după ce nu a primit susținerea în parlament.

Criză politică este dublată de criză economică și cea energetică. La capitolul criză energetică menţionăm faptul că, de exemplu în Franța, autoritățile au decis să amendeze firmele care lasă ușa deschisă la magazine dar au şi aerul condiţionat pornit. Măsura este una inedită și reprezintă efortul europenilor de a conservă energia pe măsură ce Rusia livrează tot mai puţine gaze naturale către Europa. Ba mai mult, temperaturile ridicate și incendiile de vegetație sunt la fel de dăunătoare ca și celelalte crize prezentate mai sus. Așadar, vom vedea dacă eroarea lui Olaf Scholz, de a arunca la gunoi documente secrete, îl va costa pe cancelar funcția politică.

Adauga un comentariu