International

OMS – avertisment pentru manifestanții anti-mască! „Virusul este real şi ucide”

Publicat: 01 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
OMS - avertisment pentru manifestanții anti-mască Virusul este real şi ucide
Medicul Dorel Săndesc susține că masca de protecție poate scădea severitatea bolii

OMS – avertisment pentru manifestanții anti-mască. Organizația Mondială a Sănătății lansează un nou avertisment la nivel global. Liderii OMS sunt îngrijorați de pericolul pe care îl reprezintă manifestanții anti-mască din întreaga lume. Aceștia avertizează că fiecare viață este prețioasă și nu ar trebui să punem în pericol alte persoane.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a tras un nou semnal de alarmă. Acesta a recomandat guvernelor să dialogheze cu manifestanţii anti-mască. El a reiterat ideea că virusul SARS-CoV-2 este „real” şi „ucide”. Tedros Adhanom Ghebreyesus consideră că fiecare viață este prețioasă și nu ar trebui să riscăm deloc.

OMS – avertisment pentru manifestanții anti-mască

Directorul OMS a foist întrebat despre manifestanţii anti-măşti care au protestat săptămâna trecută în Germania şi în alte ţări.

„Ar trebui să ascultăm ce solicită oamenii, ceea ce spun oamenii. Ar trebui să angajăm un dialog onest. Dar în acelaşi timp, aş vrea să le spun celor care au protestat săptămâna trecută că virusul este real. Este periculos. Circulă rapid şi omoară şi trebuie să facem totul pentru a ne proteja şi a-i proteja pe alţii”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă de la sediul OMS din Geneva.

Cu toate acestea, furia creşte printre partizanii relaxării măsurilor de restricţii contra noului coronavirus. Și aceasta în contextul unui al doilea val al pandemiei alimentat de temeri de noi izolări în Europa şi în alte părţi ale lumii. În Germania, tentativa de a lua cu asalt Parlamentul naţional în timpul unei manifestaţii anti-măşti în acest weekend a marcat o nouă etapă în radicalizarea mişcării.

Guvernele nu trebuie să reacționeze excesiv

Michael Ryan, director la OMS, a amintit că epidemiile şi situaţiile de urgenţă au creat dintotdeauna „emoţii puternice”. Iar aceasta face mult mai dificilă acceptarea măsurilor de către populaţie. „Este cu adevărat important ca guvernele să nu reacţioneze excesiv faţă de protestele oamenilor contra măsurilor”, a afirmat el, făcând apel la dialog.

Directorul OMS a adresat un mesaj clar celor care cred că nu este aşa de grav dacă virusul ucide persoane în vârstă.

„Fiecare viaţă, fie că este vorba de un tânăr, fie de vârstnic, este preţioasă. Şi noi trebuie să facem totul pentru a o salva. Să accepţi că cineva moare din cauza vârstei sale este un faliment moral”, a afirmat el de mai multe ori.

Epidemia nu ar trebui amplificată

El i-a îndemnat pe cei care protestează să o facă cu respectarea măsurilor de igienă şi de distanţare fizică. Așadar, chiar şi la manifestaţii şi peste tot pe unde sunt mulţimi, ar trebui păstrată distanţa și să se poarte măşti.

OMS – avertisment pentru manifestanții anti-mască. El le-a solicitat guvernanţilor să facă totul pentru a împiedica evenimente care ar amplifica epidemia. Și aceasta tocmai cu scopul ca alte sectoare economice să poată să se deschidă şi ca economia să-şi reia cursul.

El a dat şi un exemplu, în regiunile unde ameninţarea legată de CoVid-19 este ridicată, meciurile să aibă loc fără public. „Cred că putem trăi şi fără să mergem pe stadion”, a încheiat el.

Adauga un comentariu