Stiri medicale

OMS: Carantina ar putea fi evitată dacă 95% dintre oameni ar purta mască de protecție

Publicat: 19 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
OMS Carantina ar putea fi evitată dacă 95 dintre oameni ar purta mască de protecție
Carantina ar putea fi evitata dacă toată lumea ar respecta măsurile de protectie

Carantina ar putea fi evitata dacă 95% dintre oameni ar respecta măsurile de protectie, cum ar fi purtarea măștilor, a declarat Hans Kluge, directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Europa, potrivit CNN.

Directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, a subliniat că carantina ar trebui să fie o „ultimă soluție” și a îndemnat publicul să respecte măsurile de protectie pentru a preveni decesele. Acesta precizat că, dacă 95% dintre oameni ar purta măști, în loc de 60% în prezent, „nu ar fi necesare carantine”, deși a adăugat că utilizarea măștilor nu este un „panace” și ar trebui combinată cu alte măsuri.

Hans Kluge a menționat că sute de milioane de oameni trăiesc în prezent sub blocaje, care necesită sprijin economic și provoacă pierderi de locuri de muncă, perturbări ale serviciilor de sănătate și daune colaterale în ceea ce privește sănătatea mintală, abuzul de substanțe interzise și violența domestica.

Kluge a avertizat cu privire la „impactul negativ al relaxării prea repide”, spunând că restricțiile ar trebui să fie relaxate doar treptat.

Europa trebuie să rămână „vigilentă” iarna

Țările europene se confruntă în continuare cu rate ridicate de infecții și decese, Italia înregistrând 753 de decese miercuri, cel mai mare număr zilnic de la primul val. Polonia a raportat un număr record de decese pentru a doua zi consecutiv, joi, cu 637 de persoane înregistrate.

Decesele din cauza Covid-19 au crescut cu 18% în Europa în ultimele două săptămâni, cu 4.500 de vieți pierdute zilnic în prezent, a adăugat el.

Acest lucru duce la mai multe sisteme de sănătate copleșite, cu unități de terapie intensivă care functioneaza la capacitate maximă.

Kluge a declarat că restricțiile actuale de pe continent au dus la o scadere a cazurilor noi de la 2 milioane la 1,8 milioane săptămâna trecută.

„Este un semnal mic, dar totuși este un semnal”, a spus el.

Kluge a spus că țările ar trebui să asigure învățarea în condiții de siguranță, majoritatea țărilor europene ținând școlile deschise în carantina, copiii neffind considerați principalii factori de transmisie.

Vaccinurile, o mare speranță în războiul împotriva acestui virus

„În timp ce vaccinurile nu vor opri în totalitate Covid-19 și nu răspund la toate întrebările noastre, ele reprezintă o mare speranță în războiul împotriva acestui virus”, a spus directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge.

El a avertizat că vaccinurile nu sunt „un glonț de argint”, deoarece aprovizionarea și distribuția lor vor fi limitate, mai ales inițial.

„Știm că vaccinul va fi prezent prea târziu pentru iarnă, așa că trebuie să rămânem uniti și să punem în aplicare măsurile pe termen lung despre care știm că funcționează”, a spus Kluge.

Directorul OMS a adăugat că este „plin de speranță”, dar „foarte, foarte vigilent, deoarece am văzut că sistemele de sănătate pot fi copleșite foarte repede”.

Adauga un comentariu