Coronavirus

OMS, noi directive cu privire la purtarea măștilor de protecție: „Ţinând cont de evoluţia datelor”

Publicat: 05 iun. 2020
Cum dezinfectezi rapid masca de panza
Cum dezinfectezi rapid masca de panza

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat, vineri, noi directive cu privire la purtarea măştilor, pe care le recomandă în caz de transmitere generalizată a noului coronavirus, precum și în locurile în care este greu de menţinut distanţa fizică, relatează AFP.

„Ţinând cont de evoluţia datelor, OMS sfătuieşte guvernele să încurajeze populaţiile să poarte măşti când transmisia bolii este generalizată şi distanţa fizică dificilă, de exemplu în transportul public, în magazine sau în alte medii închise sau foarte frecventate”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cursul unei conferinţe de presă online.

„În al doilea rând, în zonele cu transmitere comunitară, recomandăm ca persoanele cu vârste de 60 de ani sau mai mult sau cele care suferă de afecţiuni medicale preexistente să poarte masca medicală în situaţiile în care distanţa fizică nu este posibilă”, a mai spus el.

OMS le recomandă tuturor persoanelor care lucrează în sectoare clinice ale unităţilor de sănătate să poarte mască chirurgicală. Până acum, masca era recomandată doar celor care îngrijeau direct pacienţii afectaţi de Covid-19.

„Asta înseamnă, de exemplu, că atunci când un medic face de gardă într-o unitate de cardiologie sau de îngrijiri paliative, unde nu sunt pacienţi de Covid-19 confirmaţi, el trebuie să poarte totuşi o mască”, a explicat directorul general al OMS.

Adauga un comentariu