Eveniment-Social

Opera Iași: Recital omagial dedicat lui Mihai Eminescu de Ziua Culturii Naționale

Publicat: 10 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Opera Iași Recital omagial dedicat lui Mihai Eminescu de Ziua Culturii Naționale
Biletele de intrare la evenimentul de pe 15 ianuarie pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei

Opera Națională Română din Iași organizează un eveniment special duminică, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale.

De la ora 18:30, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași, artiștii teatrului liric ieșean vor susține un recital dedicat lui Mihai Eminescu.

Spectacolul, organizat în ziua în care se împlinesc 173 de ani de la nașterea inegalabilului poet, cuprinde lieduri și romanțe pe versurile lui Eminescu, precum și pagini muzicale de referință din creații românești și cântece inspirate din folclorul românesc.

Vor interpreta soliști ai Operei Iași, acompaniați la pian de Simona Gâdei, precum și artiștii instrumentiști Radu Cotoman (vioară), Ioana Costăchescu (violă), Emerich Ghercă (violoncel), Adrian Fântână (contrabas), Cătălin Simerea (flaut) și Silviu Butnaru (clarinet).

Reprezentația va aduce în fața publicului și Corul de Copii al Operei Naționale Române din Iași, dirijat de Raluca Zaharia și acompaniat la pian de Mădălina Pancu. Micuții artiști vor interpreta cântece bazate pe versurile unor creații eminesciene de referință, precum „Revedere”, „Somnoroase păsărele” sau „Floare albastră”.

Biletele de intrare la evenimentul de pe 15 ianuarie pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei, care este situată în foaierul instituției.

Adauga un comentariu