Eveniment-Social

Opera Națională Română din Iași se redeschide pentru public! Inedit recital de pian, intitulat „Vissi d’arte”, programat duminică, 18 aprilie 2021, ora 18:30

Publicat: 17 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Opera Națională Română din Iași se redeschide pentru public Inedit recital de pian intitulat Vissi darte programat duminică 18 aprilie 2021 ora 1830
A doua ediție a proiectului „Lecturi³” continuă cu noul spectacol-lectură „Comportament cameleonic”, un text al autoarei Elena Stan, în regia lui Ovidiu Lazăr. Evenimentul va avea loc luni, 26 aprilie, de la ora 19:00, la Teatru³. Publicul se va bucura de prezența pe scenă a actorilor Daniel Busuioc și Brândușa Aciobăniței. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile

Bucurie pentru publicul meloman din Iași! Astfel, iubitorii operei se vor putea bucura duminică, 18 aprilie 2021, de posibilitatea de a urmări live un inedit recital de pian, intitulat „Vissi d’arte”, care va începe la ora 18:30. Spectacolul va fi susținut de maestrul corepetitor Adina Alupei și de soliștii îndrăgiți ai Operei Naționale Române Iași

Având în vedere că, în municipiul Iași, indicele de infectare a scăzut sub trei la mie (cu COVID-19), sălile de spectacole vor fi redeschise. Astfel, iubitorii operei se vor putea bucura duminică, 18 aprilie 2021, de posibilitatea de a urmări live un inedit recital cu pian, intitulat „Vissi d’arte”, care va începe la ora 18:30. Spectacolul va fi susținut de maestrul corepetitor Adina Alupei și de soliștii îndrăgiți ai Operei Naționale Române Iași (ONRI). Biletele de intrare la eveniment pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei, situată în Foaier. Din cauza normelor în vigoare, vor putea fi ocupate maximum 30 la sută din locurile sălii de spectacole. Tichetele care au fost cumpărate pentru reprezentația „Gala primăverii”, care nu s-a mai putut desfășura, sunt valabile la recitalul de duminică.

Acord de colaborare, pe o perioadă de doi ani, între ONRI și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași

Pe același plan, și tocmai pentru a îmbunătăți activitatea de spectacole și artistică, ONRI a semnat un acord de colaborare pe o perioadă de doi ani cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE) din Iași. Colaborarea vizează activități de creație și cercetare în domeniul pedagogiei artistice, inițierea de proiecte culturale comune, atragerea de fonduri pentru promovare și dezvoltare instituțională. Toate activitățile se vor desfășura după un program stabilit de comun acord de cele două instituții.

Parteneriatul stipulează, în anexe specifice, detalii despre fiecare proiect în parte al Operei cu UNAGE

Forma de realizare a parteneriatului urmează a fi stipulată în anexe specifice, cu detalii despre fiecare proiect în parte.

„Colaborarea dintre Opera Națională Română și Universitatea Națională de Arte «George Enescu» din Iași este tradițională și ne dorim să fie de lungă durată și de aici încolo. Parteneriatul este firesc, având în vedere că ambele instituții ale noastre sunt de rang național. Suntem convinși că acest acord de parteneriat va contribui la calitatea activităților culturale ale Operei precum și la îndeplinirea misiunii Universității, care, conform Cartei, este de a modela și cultiva talente, caractere și personalități, de a forma specialiști bine pregătiți care să ofere publicului un act cultural de calitate, asigurând progresul artei și culturii românești în context socio-cultural internațional. Ne propunem, așadar, producții artistice comune și câștigarea în parteneriat a unor proiecte financiare destinate dezvoltării celor două instituții”, a declarat prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, rector al UNAGE.

Deschiderea Operei ieșene spre exterior nu se putea face fără un parteneriat cu faimoasa Universitate de Arte din Iași

Pe de altă parte, deschiderea Operei ieșene spre exterior nu se putea face fără un parteneriat cu faimoasa Universitate de Arte din Iași.

„Împrumutând titlul unei cărți semnate de Umberto Eco, «Opera Aperta», am sintetizat ideea de bază a proiectului meu în cadrul prestigioasei instituții pe care am onoarea să o conduc de peste o lună. Deschiderea Operei ieșene spre exterior nu se putea face fără un parteneriat cu faimoasa Universitate Națională de Arte «George Enescu» din Iași, care a format stele mondiale ale scenei lirice. Sunt încrezător ca parteneriatul semnat astăzi va genera beneficii majore studenților talentați, care vor avea multiple posibilități de afirmare. Totodată, publicul nostru drag va putea urmări producții inedite, care, cu siguranță, vor fi primite cu mare interes”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Șandru, managerul interimar al ONRI.

Adauga un comentariu