Eveniment-Social

Prof. univ. dr. Daniel Șandru este noul director general interimar al Operei Naționale din Iași. Decizia de înlocuire a inculpatei Beatrice Rancea aparține Ministerului Culturii

Publicat: 05 mart. 2021
Prof. univ. dr. Daniel Șandru, managerul general interimar al Operei Naționale Române din Iași
Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a decis ca managerul general interimar al Operei Naționale Române din Iași să fie prof. univ. dr. Daniel Șandru, consilier județean al Partidului Național Liberal. Balerina Beatrice Rancea a fost suspendată din funcția de director al Operei din Iași pe 3 martie 2021. Totul având în vedere răspunsul DIICOT, conform căruia au fost luate măsuri de control judiciar în ancheta ce o vizează pe aceasta

Universitarul Daniel Șandru este noul director general interimar al Operei Naționale Române din Iași. Ministerul Culturii a fost cel care a decis înlocuitorul inculpatei Beatrice Rancea! Aceasta a fost suspendată din funcția de director al Operei din Iași pe 3 martie 2021. Totul având în vedere răspunsul DIICOT, conform căruia au fost luate măsuri de control judiciar în ancheta ce o vizează pe aceasta

Ministerul Culturii a decis înlocuitorul inculpatei Beatrice Rancea! Prof. univ. dr. Daniel Șandru este noul director general interimar al Operei Naționale Române din Iași (ONRI). Acesta este absolvent al Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași și cadru didactic la Universitatea „Petre Andrei” (UPA) din Iași. După alegerile din 2020, prof. univ. dr. Daniel Șandru a fost ales consilier județean, din partea Partidului Național Liberal (PNL) în Consiliul Județean (CJ) Iași. De asemenea, acesta a fost numit, în 2016 (în Guvernul Dacian Cioloș), secretar de stat, Șeful Departamentului „Centenar”. De asemenea, a coordonat și programul „Centenar” din cadrul Primăriei Municipiului Iași. Prof. univ. dr. Daniel Șandru este profesor de Științe politice și fost președinte de Senat al UPA. A fost director editorial al Editurii „Adenium”, din Iași, și director al Revistei „Timpul”, cu o consistentă carieră universitară și o prezență publicistică de marcă.

Daniel Șandru (n. 4 septembrie 1975, Fălticeni) este politolog, profesor universitar doctor la Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universității „Petre Andrei” din Iași

Prof. univ. dr. Daniel Șandru (n. 4 septembrie 1975, Falticeni) este politolog, profesor universitar doctor la Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universității „Petre Andrei” din Iași. Licențiat, ca șef de promoție al Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice a UAIC (1999) și, ulterior, absolvent de Științe Politice (2001), în cadrul aceleiași instituții, are un master în Filosofie Politică (2000) și un doctorat „Magna cum Laude” în Filosofie (2008), cu teza „Valențe epistemologice ale conceptului de ideologie”. Între 2010 și 2013 a fost bursier post-doctoral al Academiei Române și a efectuat stagii de cercetare la Universität Konstanz (2010, 2012) și, respectiv, „Humboldt-Universität zu Berlin” (2011).

A publicat „Reinventarea ideologiei” (2009, Editura Institutul European), lucrare distinsă cu Premiul „Ion Petrovici” al Academiei Române și cu Premiul Revistei „Sfera Politicii”

A publicat cărțile „Reinventarea ideologiei” (2009, Editura Institutul European), lucrare distinsă cu Premiul „Ion Petrovici” al Academiei Române, cu Premiul Revistei „Sfera Politicii” și cu Premiul Revistei „Transilvania” pentru Filosofie Politică), „Sub semnul paradoxului cotidian” (2010, publicistică, Editura Institutul European) și „Ipostaze ale ideologiei în teoria politică” (2014, Editura Polirom, lucrare distinsă cu Premiul Revistei Transilvania pentru Teorie Politică). A coordonat, în colaborare, următoarele volume: „Mass-media și democrația în România postcomunistă” (ediția I, 2011; ediția a II-a, revăzută și adăugită, 2013, Editura Institutul European), „Totalitarismul.

De la origini la consecințe” (2011, Editura Institutul European), „Sinteze de știință politică” (2012, Editura Institutul European) sau „Dimensiuni social politice ale operei lui Petre Andrei” (2012, Editura Academiei Române). În calitate de director al revistei de cultură contemporană „Timpul” (2014-2017) a fost decorat, de către Președintele României, cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria „Promovarea Culturii”. În 2018 a primit Distincția „Ordinul Centenar” din partea Primăriei Municipiului Iași. Din februarie 2015 este Cetățean de Onoare al Municipiului Fălticeni.

Comentarii
  • Un viitor client consistent pt procurori. Are un trecut dubios de utilizator de fonduri publice. Achii albaștri sunt ațintită pe dumnealui.un fel de guluta al politichiei de bahlui.chial la opera.halal !

  • Ratatul asta de la Fălticeni face parte din gasca hoților cu gulere albe a lui Tompea de la Petre Andrei. Chiar nu știu cum a scăpat ȘANCRU de bulau sa meargă după frații Bocancea sau MAX BUCUCI . O LEPRĂ ordinara ,un manglitor pervers aceasta scursura asumată și susținută de cuplul penal CHIRICA&ALEXE !

Adauga un comentariu