Eveniment-Social

Opera Naţională Romana Iaşi îşi lansează oficial noua identitate vizuală! Sunt invitaţi oficiali importanţi din administraţie

Publicat: 01 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Opera Naţională Romana Iaşi îşi lansează oficial noua identitate vizuală Sunt invitaţi oficiali importanţi din administraţie
Opera Naţională Romana Iaşi îşi lansează oficial noua identitate vizuală

Opera Națională Română din Iași și Primăria Municipiului Iași prezintă noua identitate vizuală a instituţiei. Totul are loc pe Esplanada Cub de pe Bulevardul Ștefan cel Mare. Oficialii Operei ieșene oferă și alte informații de interes.

La eveniment participa: prof. univ. dr. Daniel Șandru, manager interimar al Operei Naționale Române din Iași, Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, Marian Grigoraș, prefect – Instituția Prefectului Iași, Liviu Brătescu, secretar de stat în Ministerul Culturii.

„Vor fi cât mai multe spectacole care nu se vor juca doar pe scena Operei, ci vom încerca să externalizăm pentru a creşte numărul de spectatori şi de înflori puţin frumosul atât pe balet, cât şi pe operă. Vom introduce şi spectacole de operetă. Vom face toate lucrurile astea în perioada august – septembrie când vom gândi noua stagiune. Ca o premieră, aceasta stagiune va implica şi publicul pentru că vrem să avem şi o consultare publica în acest sens. Decopera magia, dirijează lumea este un îndemn pe care îl adresam tuturor apropiaţilor şi iubitorilor de cultură şi de artă din Iaşi, acelora care vin la opera şi pe care-i aşteptam în continuare”, a declarat Daniel Sandru, managerul Operei Naţionale Române din Iaşi.

Opera Română din Iași va avea un nou sediu la Iași

Liviu Brătescu, secretarul de stat în Ministerul Culturii, a transmis astăzi, 1 iulie 2021, faptul că ONRI va avea un nou sediu, proiect care ajunge la suma de 260 milioane de euro.

„Încă din toamnă anului trecut Ministerul Culturii a introdus într-un program naţional de investiţii în infrastructura culturală la nivel naţional finanţarea unui sediu nou pentru Opera Romana din Iaşi. Vorbim despre un program naţional a cărui valoare se ridica undeva la 260 de milioane de euro. În toamna acestui an, unitatea de management va continua dialogul pe care l-a început deja cu bancă pentru dezvoltarea cu Consiliul Europei.

Tot în toamna anului trecut pentru prima dată un Guvern şi-a asumat printr-o hotărâre de guvern finanţarea a opt obiective a căror valoare este cum v-am spus, 260 milioane euro. Vedem cum se va concretiza aceasta negociere cu bancă pentru consiliul Europei, vom alege sala, apoi un proiect de lege, deci şi de votul Parlamentului. Dar ceea ce vreau să vă asigur este ca Ministerul Culturii e ferm hotărât să finanţeze şi să sprijine apariţia unui sediu nou pentru Opera Romana la Iaşi”, a declarat Liviu Brătescu, secretar de stat în Ministerul Culturii.

Prof. Daniel Șandru rămâne manager interimar la ONRI

Oficialul Liviu Brătescu a declarat că profesorul Daniel Sandru va asigura în continuare interimatul la ONRI.

„În condiţiile problematice şi juridice pe care le cunoaşteţi foarte bine la Opera Romana din data de 3 iulie 2021 profesorul Daniel Șandru va rămâne în continuare manager interimar la Opera Romana din Iaşi. Sunt două luni şi legea spune foarte clar că mandatul interimar se poate acorda până la 6 luni, dar în condiţiile problematice judiciare existente astăzi cu fostul manager, mandatul nu poate fi dat decât pentru 2 luni de zile”, a mai spus secretarul de stat în Ministerul Culturii.

Adauga un comentariu