Titlurile zilei

Operatorul de cablu TV RDS & RCS aka Digi jecmănește abonații. Unele posturi au fost scoase din grila clienților, cu toate că erau în perioadă contractuală

Publicat: 17 mai 2023
_____ Vizualizări 34 Comentarii
Operatorul de cablu TV RDS  RCS aka Digi jecmănește abonații. Unele posturi au fost scoase din grila clienților cu toate că erau în perioadă contractuală
Abonații au fost nevoiți să scoată din buzunar mai mulți bani pentru a benefcia de unele posturi TV, cu toate că erau prevăzute în contract

Digi, un important furnizor de servicii de televiziune prin cablu și internet, a stârnit nemulțumire în rândul abonaților prin eliminarea unor programe din grila sa, urmând ca acestea să fie reintroduse doar în schimbul unei plăți suplimentare. Mișcarea a creat confuzie și nemulțumire în rândul clienților, mai ales în contextul în care aceștia au încheiat contracte cu operatorul bazându-se pe grila de programe existentă

Mai mulți abonați din Iași s-au trezit că unele dintre programele preferate nu mai sunt disponibile pe micile ecrane, fără nicio notificare prealabilă. Frustrați și dornici să afle motivele acestei schimbări, mulți dintre ei s-au deplasat la punctele de lucru Digi pentru a solicita explicații.

Operatorul de cablu TV RDS & RCS aka Digi jecmănește abonații

digi (5)
Operatorul de televiziune prin cablu, telefonie mobilă și internet RDS & RCS Digi schimbă grila de programe TV fără a-i anunța pe abonați

Abonații operatorului de cablu TV RDS & RCS aka Digi au fost informați că pentru a accesa anumite programe trebuie să plătească un cost suplimentar. Acest lucru a generat surprindere și nemulțumire în rândul clienților, întrucât consideră că au încheiat un contract cu Digi, pe baza căruia ar trebui să beneficieze de serviciile respective fără a fi supuși unor modificări arbitrare ale grilei de programe.

„Da, am pățit cu un anumit program pe care îl urmăresc, Film Now. S-a modificat ordinea grilei de programe, iar Film Now a fost scos. Am sunat la ei să văd dacă este vreo problemă, iar ei m-au înștiințat că trebuie să plătesc în plus pentru a beneficia în continuare de acest post”, declară Alexandra M., un abonat Digi din zona Iașului.

Mulți abonați s-au arătat surprinși și dezamăgiți atunci când au constatat că anumite posturi TV nu mai sunt disponibile pe micile ecrane, fără ca operatorul de televiziune să-i anunțe în prealabil. Mai mult, clienții Digi se aflau în plină perioadă contractuală și aveau încredere că serviciile convenite vor fi furnizate în mod corespunzător.

„Mi s-a întâmplat și mie când s-a modificat ordinea programelor tv. Unele posturi au fost scoase din grilă, cu toate că sunt în perioadă contractuală. Nu am fost anunțată de această modificare sau că unele posturi vor fi scoase. Au schimbat regulile în timpul jocului. Rușine”, declară un alt localnic din Iași, nemulțumit de serviciile Digi.

Cum răspund reprezentanții RDS & RCS

digi (6)

Abonații susțin că de multe ori când se schimbă ordinea programelor TV se scot anumite posturi TV fără ca operatorul de cablu să-i anunțe

Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere din partea companiei, așa că au luat legătura cu un operator la numărul de telefon 0314004401, iar acesta a susținut că există situații când se modifică extraopțiunile de televiziune, fără ca abonații să fie înștiințați de acest lucru.

„De multe ori nu anunțăm și asta poate duce la nemulțumire din partea abonaților. Sunt câteva pachete de extraopțiuni de televiziune, iar clienții trebuie să plătească suplimentar pentru acestea. Am avut situații când un program era oferit în pachetul standard, iar ulterior a fost introdus într-un pachet suplimentar”, declară Elena Dolnaki, un operator din cadrul RCS & RDS Digi.

Elena Dolnaki a promis că va reveni cu un punct de vedere oficial din partea companiei, iar reporterii BZI vor fi contactați de un reprezentant care se ocupă de comunicarea cu presa din România. Până la închiderea ediției, operatorul de cablu TV RDS & RCS nu a mai revenit cu niciun punct de vedere.

Așadar, operatorul de cablu TV RDS & RCS aka Digi jecmănește abonații. Acesta schimbă condițiile contractuale și scoate din grila de programe TV anumite posturi prevăzute în pachetul asumat cu abonatul, iar clientul este nevoit să plătească suplimentar pentru el.

Comentarii
  • Scrie in contract ca isi rezerva dreptul de a schimba grila de programe, ca si la ceilalti operatori. La noi nu ai ce sa vezi la TV oricum… numai reluari si porcarii.

  • Sa-i spuna cineva la prima duduie ca Film Now a fost tot timpul cu plata, in afara de cateva perioade promotionale.

  • Se plâng moldovenii,eu plătesc pentru Film Now,HBO,Cinemaxx separat de vreo 6 ani și încă nu mă plâng.Saracilor,8 lei pt toate aceste canale,nici măcar o pâine,!

  • DIGI se laudă cu cea mai mare acoperire din țară dar are cel mai prost semnal, nu ai net nicăieri în oraș, o porcărie de firmă.

  • Cel mai prost, și mai prost informat jurnalist vreodata. Crede ce spune tanti de la etajul 2 care se uita pe vizor continuu. Felicitări pentru dezinformare!!!

  • De ce nu dau drumul la DVBT2? Tot se lauda ca au acoperire in toata tara dar nu vor sa deranjeze operatorii de cablu…

  • Cand esti idiot te uiti la tembelizor si astepti servicii de calitate de la DIGI, o firma satanista, care are antenele inchiriate de la alte firme sataniste, oferind NIMIC.

    La tembelizor nu primesti decat mesaje subliminale cu care sa te teleghideze Areahat ca sa te vaccinezi = sa mori, si informatii care sa te sperie sa fii ingrozit de minciunile lor.

    Aruncati tembelizoarele la gunoi si scapati de aceasta firma de doi bani, DIGI.

  • Cand esti idiot te uiti la tembelizor si astepti servicii de calitate de la DIGI, o firma satanista, care are antenele inchiriate de la alte firme sataniste, oferind NIMIC.

    La tembelizor nu primesti decat mesaje subliminale cu care sa te teleghideze Areahat ca sa te vaccinezi = sa mori, si informatii care sa te sperie sa fii ingrozit de minciunile lor.

    Aruncati tembelizoarele la gunoi si scapati de aceasta firma de doi bani, DIGI !

    Aruncati si ZOIARELE locale la gunoi !

  • digi trebuie premiat !datorita lui avem cel mai ieftin internet din europa !ca nu are semnal bun peste tot este adevarat dar acelasi lucru se intimpla si la alte firme .am avut si vodafone si orange dar la abonament iti umfla costurile si acu ma descurc foarte bine cu digi !

  • Ai mai multe sanse sa castigi la loto decat sa prinzi semnal la Digi dar nici ceilalti operatori nu sunt mai breji.

  • Au scos niște canale bune din grila Digi au început cate unul câte unul,nu sânt doritoare de programe de sport plătesc cablu să am o mie de programe cu sport sânt doritoare de programe educative cum era Digi lavifi,nat Geo wild,ce să învețe copiii,de la programul de sport agresivitate.

  • De 10 ani Film Now e cu plata. Se da moca pe o perioada limitata a contractului ca bonus. Dupa mine, Digi e cel mai bun operator de cablu TV, date si telefonie fix/mobila. Au un service care lucreaza inclusiv in weekend, spre deosebire de alti ‘mari’ operatori (vodafone si Orange). Cel mai prost operator a ramas Telekom, spre norocul nostru au vandut pravalia catre Orange si au ramas doar cu telefonia mobila.
    In prezent, dupa isteria cu 5G, vitezele la internetul mobil s-au mai linistit la toti operatorii. Daca in 2020-2022 accesai si peste 100 MB/sec la internetul mobil, acum un 40 de MB e deja viteza F1, mai rarut, ce-i drept, ca-i mai dragut. 😉

  • Jurnalism facut pe genunchi, film now e cu plata de cand lumea. In contracte scrie minimul de canale pentru analog si minimul de canale pentru Digital, in oricare din situatii,digi e singurul operator care lasa digitalul la liber inclusiv la grila analogica.

    Mie imi miroase a articol platit din partea Apolonia ca altfel nu imi explic, dar pentru ca nu putea jurnalistul sa spuna asta, a inventat el ceva :)))

  • „Aruncati tembelizoarele la gunoi si scapati de aceasta firma de doi bani, DIGI.” – total de acord anon mai putin partea cu aruncatul tv-ului – cam orice tv chiar si non-smart are un media player incorporat + conector(i) usb si astfel de poti uita la orice fara sa depinzi de nimeni.
    Eu nu mai am cablu tv din 2020 si e foarte bine asa! pana in 2020 cand m-am mutat plateam ca fraieru’ ceva ce nu foloseam pentru ca desteptul de proprietar nu s-a implicat nici 1% sa mearga sa inchida un contract nici macar dupa ce a expirat perioada contractuala de 24 luni!

  • Și eu am Digi, dacă ai TV cu DVB C poți vedea pachetul de bază, eu am renunțat la Film Now că în ultima vreme nu era prea interesant. Cu semnalul la telefonul mobil, încă în 2017 am folosit GPS până în Nordul Moldovei fără că semnalul să sară în Ucraina ca la Telekom și am plătit doar abonamentul normal, față de Telekom care au plătit 3000 lei/lună pentru roaming!

  • Cand erau la inceput era abonamentul cam 1 dolar pe luna(nu era euro) vedeai toate programele care erau pe vremea respectiva si veneau la usa sa le achiti abonamentul.Acum au facut o gramada de grile, iar abonamentul l-au crescut pe masura si nu prea sunt interesati de clienti.Cand sunt doldora de bani, la fel procedeaza si marile magazine,care se inteleg si dicteaza asupra pretului.In rest clientii sunt pusi la treaba,umiliti si jecmaniti.De ex.esti pus sa-ti scanezi produsele,fara a avea o scadere de pret pentru serviciile efectuate.La fel trebuie sa-ti citesti contoarele la energie electrica,la caldura centralizata,sa-ti inchizi tu caldura,pentru ca ei ar da-o non stop,etc.etc.Faci o munca de sclav fara plata.Asta o fac pentru ca au dat afara oamenii care faceau acest lucru,insa preturile au crescut nejustificat.Cine castiga?Nici intr-un caz consumatorul de rand.

  • Au în oferta de telefoane un anume telefon….când vrei să-l cumperi …spun ca nu îl au pe stoc….atuncia de ce naibi îl mai au la ofertă…..? Rușine și rușinos cum procedați!!!

  • @Cosmin pai poti face comanda de acel telefon care nu il aveau pe stoc tot la DIGI si cand ajunge in magazinul selectat de tine te cheama prin telefon

  • @Anonim la DIGI 17-25 lei pe luna televiziune prin satelit sau 26 lei pe luna cablu analogic e mult? era 1$ abonamentul cand? RDS RCS a aparut pe piata din Romania in 1994. din 1994 au crescut salariile, PIB-ul, puterea de cumparare, pretul la utilitati, pompa, produsele la raft. s-a schimbat leul vechi cu cel nou, si cate si mai cate

  • Țara noastră rămâne în primele 10 state din lume la viteza de navigare grație rețelelor fixe. romanu tot roman pana crapa. vesnic nemultumit. are bani, masina, casa si el se plange ca e sarac, ca deabia isi duce traiul de pe azi pe maine. nu le place gazonul, dar ii place sa calce pe gazon, sa faca poze la lalele, sa se pise cu javra pe iarba. ii ridica gunoiul, se plange ca scartaie masina de gunoi dimineata si-l scoala din somnul cel vesnic. sta ore intregi in trafic, dar nici nca u ia tramavaiul sau autobuzul. etc. etc. etc.

  • tocmai mi-am prelungit contractele la FiberLink500 si Optim 2 la DIGI. urmatoarele 4 luni am reducere 50%. v-o dau la mumu la toti haterii!

  • Articol comandat și plătit de Vodafone/Orange??? Ați verificat ce scrieți??? Film Now e fostul Digi Film și se achita pentru el din 2017, 3 lei… Este opțiune pay per view, nu face parte din contract…
    Gata, își pierd clienții Vodafone / Orange și au ajuns sa plătească articole…
    Sa va fie rușine pt ce scrieți în articol și ca faceți jocul străinilor în tara noastră!

  • Asta ori nu are subiecte ori e platit sa faca antireclama la DIGI. Oricum un site de cacat. Ceea ce au spus oamenii e fictiv, inventat de cel care a scris articolul. FilmNow se plateste de ani de zile.

  • Mai mergeți la muncă, nu toată ziua la filme. Multă lume incultă și mizerabilă (nespălați) avem în ziua de azi.

  • Am plecat demult dela iei am depus o plângere tip cerere de explicații devreme 2 ani nici azi nu am primit răspuns., o golaneală, interlopi ce poți să crezi despre servicii… învață fibrei optice fixe tot egal zero!!!

  • Bă ăla care a scris articolu ăsta e cu capu? Adică film now în Iași era gratis?🤦 Doamnee ce hal de jurnaliști avem în țară. Bine că nu au zis de posturile HBO să i le dea moca la ăia din Iași. Păi când faci un articol te informezi în pzd mtii, nu l faci sa te afli în treabă cu clienți nemulțumiți inventați de voi . Digi e cel mai tare și mai ieftin operator din țară la ora actuală. Mai are de lucrat pe partea de telefonie mobilă, dar până la urmă e echitabil și acolo pt că plătești mai nimic.

Adauga un comentariu