Actualitate

Opt muncitori români la o fermă din Franţa, testați cu coronavirus. MAE a făcut anunțul

Publicat: 09 iul. 2020
Opt muncitori români la o fermă din Franţa, testați cu coronavirus. MAE a făcut anunțul
Opt muncitori români la o fermă din Franţa, testați cu coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe a transmis faptul că Ambasada României la Paris a fost sesizată cu privire la diagnosticarea cu infecția COVID-19 a opt cetățeni români, lucrători în cadrul unei ferme agricole din departamentul Landes al regiunii Aquitania din Franța.

Opt români s-au infectat cu noul coronavirus în Franța

Reprezentanții misiunii diplomatice au efectuat demersuri, în regim de urgență, pe lângă Agenția Regională de Sănătate, președintele Departamentului Landes și Prefectura Landes, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a cetățenilor români, transmite MAE.

„Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile franceze, cetățenii români se află pe teritoriul Republicii Franceze de la începutul lunii iunie, iar testarea pentru COVID-19 a fost efectuată la data de 2 iulie, persoanele testate pozitiv fiind, în momentul de față, într-un centru de carantină. Totodată, reprezentanții misiunii diplomatice a României au contactat cetățenii români, aceștia menționând că starea lor de sănătate este bună, condițiile din centrul de izolare sunt optime și beneficiază de îngrijirea medicală necesară.”, se arată în comunicatul transmis joi, 9 iulie 2020, de Ministerul Afacerilor Externe.

MAE mai precizează faptul că Ambasadă României la Paris continuă dialogul cu cetățenii români, cu angajatorul acestora și cu autoritățile locale competente, fiind pregătită să acorde asistența consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Doi români, confirmați cu COVID-19 în Grecia

Doi turiști români au fost testați pozitiv pentru COVID-19 în Grecia, anunță Ministerul de Externe. O altă turistă din România a fost confirmată cu noul coronavirus săptămâna trecută.

Cele două cazuri sunt un român aflat în Insula Thassos și un altul aflat în Paralia Katerini. Cel aflat în insula Thassos a fost deja transferat în unitatea hotelieră special destinată pentru efectuarea carantinei. Potrivit MAE, starea sa de sănătate este bună. Cetățeanul român aflat în Paralia Katerini a contactat Consulatul General al României la Salonic, pentru a anunța că a fost testat pozitiv. Și starea de sănătate a acestuia este bună.

Ambasada României la Atena a făcut demersuri de urgență pentru solicitarea de date oficiale din partea autorităților elene vizând situația cetățenilor români depistați pozitiv.

MAE anunță de asemenea că procedura aplicabilă turiștilor care merg în Grecia și care sunt testați pentru COVID-19 la intrarea pe teritoriul Republicii Elene a fost modificată. Astfel, după efectuarea testării, persoanele în cauză își vor continua călătoria către destinația finală în așteptarea rezultatului, care este comunicat în 24 de ore. Autoritățile elene recomandă ca, până la comunicarea rezultatului, persoanele testate să păstreze distanțarea socială, să respecte recomandările adoptate la nivel local și să își monitorizeze starea de sănătate pentru identificarea unor eventuale simptome specifice infecției cu COVID-19. Persoanele testate vor fi contactate doar în cazul unui rezultat pozitiv.

MAE mai arată că a discutat cu autoritățile de la Atena despre testarea turiștilor la punctul de frontieră și că testarea se face în continuare aleatoriu, nu pentru toți cei care trec frontiera, cum a scris presa elenă.

Turiștii, testați la intarrea în țară

Grecia anunță că va testa toți turiștii care intră în țară pe la vama Kulata-Promachonas. Decizia oficialităților elene vine după înregistrarea unor cazuri de COVID-19 în rândul turiştilor de pe insula Thassos (nordul Mării Egee), a relatat astăzi postul de radio naţional bulgar (BNR), citat de novinite.com.

Până astăzi, au fost consemnate mai multe cazuri de turiști infectați cu COVID-19 în Grecia. Astfel,  în insula Thassos au fost consemnate şase cazuri de turişti infectaţi cu noul coronavirus. Patru dintre ei, care sunt cetăţeni sârbi, se află în prezent într-un hotel folosit ca loc de carantină. Ceilalţi doi turişti, a căror naţionalitate nu a fost precizată, dar despre care se crede că sunt bulgari, au primit permisiunea de a reveni în ţara de origine.

Adauga un comentariu