National

Orașul Salcea a ieșit din zona roșie. Alte comune din județul Suceva intră în scenariul galben

Publicat: 18 nov. 2020
politist care dirijeaza circulatia
Orașul Salcea a ieșit din zona roșie. În același timp, comunele Dorna Candrenilor, Frumosu, Iacobeni și Poieni Solca intră în scenariul galben

Veste foarte importanta pentru cetățenii unui cunoscut oraș din județul Suceava. În Comitetul Județean pentru Situații de Urgenta a luat hotărârea prin care orașul Salcea a ieșit din zona roșie. În același timp, comunele Dorna Candrenilor, Frumosu, Iacobeni și Poieni Solca intră în scenariul galben alături de comunele Mitocu Dragomirnei și Vama unde au fost prelungite restricțiile.

În localitățile care sunt în zona galbenă se vor aplica o serie de masuri și restricții pentru următoarele doua săptămâni.

Orașul Salcea a ieșit din zona roșie. Noi comune din Suceava, în scenariul galben

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava din 17 noiembrie a fost adoptată hotărârea potrivit cărei au fost ridicate restricțiile impuse anterior în orașul Salcea, unde rata infectării Covid-19 a scăzut la 0,98 la mie.

În același timp însă, CJSU a introdus restricțiile în comunele Dorna Candrenilor (1,59 la mie), Frumosu (1,75 la mie), Iacobeni (1,98 la mie) și Poieni Solca (1,76 la mie) care intră în vigoare începând cu data de 18.11.2020. De asemenea, restricțiile au fost prelungite în comunele Mitocu Dragomirnei (2,84 la mie) și Vama (2,71 la mie fără focare și 8,44 cu focare), toace localitățile enumerate fiind în scenariul galben.

Astfel, pentru următoarele două săptămâni, în comunele menționate se aplică următoarele măsuri:

a) Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

b) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00 – 23:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri;

c) Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00 – 23:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri;

d) Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci;

e) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 06:00 – 23:00.

Măsurile dispuse vor fi reevaluate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la expirarea termenului pentru care acestea au fost adoptate.

Câte cazuri de infectări cu coronavirus sunt până acum în tara

Până ieri, 17 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 373.474 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 253.244 de pacienți au fost declarați vindecați, conform știrioficiale.ro

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.262 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până ieri, 9.261 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 16.11.2020 (10:00) – 17.11.2020 (10:00) au fost raportate 186 de decese (110 bărbați și 76 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

Adauga un comentariu