International

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că Africa s-ar putea lupta cu epidemia de Covid-19 mai mulţi ani

Publicat: 08 mai 2020

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că Africa s-ar putea lupta cu epidemia de Covid-19 mai mulţi ani şi că aici vor muri din cauza coronavirusului până la 190.000 de oameni în următoarele 12 luni.

OMS a transmis luna trecută că pe continentul african este posibil să fie înregistrate 10 milioane de contaminări în următoarele şase luni.

Un studiu prezentat de organizaţie prezice că între 29 de milioane şi 44 de milioane de oameni ar putea fi infectaţi în primul an, dacă măsurile de prevenire a răspândirii nu sunt impuse corect şi respectate, citează The Guardian. Acest lucru „va copleşi capacitatea medicală disponibilă în mare parte din Africa”, unde există doar 9 locuri în secţii de terapie intensivă la 1 milion de oameni.

Chiar dacă boala Covid-19 nu se va răspândi exponenţial în Africa la fel ca în alte locuri din lume, este posibil „să mocnească” în focare, a spus directorul OMS pentru Africa, Matshidiso Moeti. „Covid-19 ar putea deveni un accesoriu al vieţilor noastre pentru următorii câţiva ani, dacă nu va exista o abordare proactivă din partea multor guverne din regiune. Trebuie să testăm, urmărim, izolăm şi tratăm”.

Cercetarea OMS a vizat 47 de ţări din regiunea africană a OMS, cu o populaţie de 1 miliard.

În ultima săptămână, numărul de cazuri a crescut semnificativ. Până în prezent, în Africa au fost înregistrate peste 51.000 de contaminări şi mai mult de 2.000 de oameni au murit.

Comentarii
  • CHINA ESTE OBLIGATA SA AJUTE FINANCIAR AFRICA IN LUPTA CORONAVIRUS , CHINA A DAT BOMBA BIOLOGICA INTENTIONAT! CHINA SA SUPORTE TOATE CONSECINTELE SI CHELTUIELILE , EUROPA SI CELELALTE TARI NU MAI AU RESURSE FINANCIARE DIN CAUZA RAZBOIULUI BIOLOGIC CHINEZESC CHINA SA MANANCE TOATE CADAVRELE COVID DIN LUMEA ASTA SI SA FINANTEZE AFRICA! CHINA A DISTRUS INTENTIONAT PALNETA, ESTE VINOVATA, SA SUPORTE TOOOOOOOOOOOOOT , SA DISPARA DE PE FAT PAMANTULUI, A 5 A OARA CAND DISTRUGE PLANETA O TAR COMUNISTA CONDUSA DE UN NEBUN

Adauga un comentariu