International

Organizaţia Mondială a Sănătăţii precizează care este noul epicentru al pandemiei de coronavirus

Publicat: 27 mai 2020

Americile au devenit noul epicentru al pandemiei provocate de coronavirus, a spus Organizaţia Mondială a Sănătăţii, iar specialiştii avertizează că urmează săptămâni grele. Un studiu realizat în SUA arată că numărul deceselor va creşte în Brazilia şi alte ţări din America Latină până în luna august.

„Acum nu este momentul ca ţările să reducă restricţiile”, a spus marţi, într-o videoconferinţă, Carissa Etienne, director OMS pentru Americi şi şefa Pan American Health Organization. „Regiunea noastră a devenit epicentrul pandemiei de CoVid-19”.

Urmează săptămâni foarte grele

Directori ai PAHO au avertizat că urmează săptămâni „foarte grele” pentru regiune şi că Brazilia este departe de momentul în care epidemia se va încheia. În America de Nord şi America de Sud au fost înregistrate în total peste 2,4 milioane de contaminări cu noul coronavirus şi mai mult de 143.000 de decese. America Latină a depăşit Europa şi SUA ca număr de infecţii depistate zilnic, a mai spus Etienne.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată

OMS este îngrijorată şi de evoluţia accelerată a epidemiei în Peru, Chile, El Salvador, Guatemala şi Nicaragua. Luni, rata mortalităţii zilnice din Brazilia a devenit cea mai ridicată din lume. Un studiu al University of Washington a avertizat că bilanţul deceselor ar putea ajunge la 125.000 până în luna august. În prezent, în Brazilia au fost raportate aproximativ 400.000 de cazuri şi 24.512 decese, potrivit datelor Johns Hopkins University.

SUA au înregistrat 1,68 de milioane de cazuri şi 98.916 decese. La nivel global, de la depistarea noului coronavirus la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 5,5 milioane de contaminări şi mai mult de 350.000 de decese.

Adauga un comentariu