International

Oricine refuză să poarte o mască este obligat să sape mormintele morţilor de COVID, în Indonezia

Publicat: 15 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Oricine refuză să poarte o mască este obligat să sape mormintele morţilor de COVID în Indonezia
Oricine refuză să poarte o mască este obligat să sape mormintele morţilor de COVID, în Indonezia

Opt persoane au fost forțate să sape morminte pentru victimele Covid din regența Gresik. Pedeapsa a fost emisă ca un „factor de descurajare” pentru încălcarea protocoalelor coronavirusului.

Numărul de cazuri Covid din Indonezia a crescut ieri cu 3.636, ajungând la 218.382

Mai multe persoane din estul insulii Java care au refuzat să poarte masca, li s-a ordonat să sape morminte pentru victimele coronavirusului ca pedeapsă. Opt persoane care au refuzat să poarte măști de față în regența Gresik au fost obligate să sape morminte la un cimitir public din satul Ngabetan. Oamenii pedepsiți nu au participat la slujbe funerare, dar doi au fost repartizați să sape fiecare mormânt. Imaginile cu oamenii obligați să sape mormintele au făcut înconjurul planetei fiind preluate de toate instituțiile de mass-media.

Șeful districtului Cerme, Suyono, a spus: „Există doar trei săpători de morminte disponibili în acest moment, așa că m-am gândit că aș putea să îi pun pe acești oameni să lucreze cu ei.

„Sperăm că acest lucru poate crea o măsură de descurajare împotriva încălcărilor ulterioare”, a declarat el pentru Tribun News miercuri. Numărul cazurilor Covid-19 continuă să crească în Cerme, determinând sătul să consolideze măsurile de siguranță. Locuitorii care ignoră noile protocoale sunt supuși amenzilor sau serviciilor comunitare ca pedeapsă prin lege.

Indonezia se confrunta cu o creştere a , ducând la numărul total de cazuri de când pandemia a început, cu 3.636 ieri, ajungând până la 218.382.

Zeci de mii de cazuri de COVID înregistrate în Jakarta

Jakarta a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de când a început pandemia la 54.220, în timp ce estul Java a înregistrat 38.088.

Numărul morţilor din țară este de 8.723, dar se estimează că numărul real de infectați și decedați va fi semnificativ mai mare din cauza lipsei comparative de testare în țară. Concret, în Indonezia există o problemă a autorităților legată de testarea persoanelor suspecte de infectare cu COVID-19.  Nădi bin Eji, care lucrează la unul dintre cele două cimitire din Jakarta, unde sunt îngropate victimele coronavirusului, a declarat că au avut loc 2.600 de înmormântări de la începutul pandemiei.

Reprezentantul Cimitirului Pondok Ranggon a declarat pentru ABC : „Săptămâna trecută am îngropat 201 persoane cu protocoale COVID”.

El a fost înmormântat de la 7 dimineața până aproape de miezul nopții din ultima săptămână și a spus că se simte „îngrijorat” de vecinii săi că ar putea răspândi coronavirusul în comunitatea largă.

Câte cazuri de COVID-19 s-au înregistrat la nivel mondial

Până pe 15 septembrie 2020, la nivel mondial s-au infectat, în total, 29,3 milioane de cazuri, dintre acestea 19.9 milioane de persoane au fost declarate vindecate. Din totalul numărului de persoane infectate, aproximativ 929.000 de mii au decedat. Cele mai afectate tari din lume sunt Statele Unite ale Americii cu 6.5 milioane de infectări, India 4.9 milioane de locuitori, Brazilia cu 4.3 milioane de infectări, Rusia 1,073 de milioane de locuitori.

În România, până pe data de 15 septembrie au fost înregistrate 105.298 de persoane dintre care au fost declarate vindecate 43.244 de persoane. În România au murit, de la începutul pandemiei 4.236 de persoane. În izolare se afla 16.627 persoane, în carantina se mai afla alte 37.019 persoane.

Adauga un comentariu