Cancan ultimă oră

Oricine trebuie să știe asta! De ce să NU ții niciodată ouăle pe ușa frigiderului

Publicat: 30 iul. 2020

Frigiderul are multe compartimente, care servesc unor scopuri diferite, aşa că îţi prinde bine să descifrezi „harta” cu cele mai bune zone ale acestuia, în care poţi păstra alimentele în funcţie de tipul şi de prospeţimea lor. Uşa este considerată cea mai caldă zonă a frigiderului şi ar trebui să o foloseşti pentru a păstra alimentele cele mai rezistente (care nu au mari şanse să se strice dacă le aşezi aici).

Depozitează în micile rafturi de pe uşa frigiderului condimentele, cutiile sau sticlele de suc şi alte alimente care rezistă la fluctuaţiile de temperatură de aici. Deoarece uşa frigiderului este deschisă foarte des, ouăle şi produsele lactate nu ar trebui să fie păstrate aici, chiar dacă îţi place să bei lapte direct din cutie şi să îl ai mereu la îndemână.

Soluție de spălat geamuri – La ce mai poate fi utilizată

Uneori descoperim că unele produse pe care le utilizăm destul de des pot fi folosite şi pentru alte lucruri, cum ar fi soluţia pentru curăţat geamuri. Acest produs a fost inventat în anii 30 ai secolului trecut şi, de atunci, geamurile pot fi curăţate impecabil într-un mod rapid şi eficient. Dar ştii pentru ce alte lucruri poţi utiliza acest lichid?

Soluţia pentru geamuri

Acest lichid, care iniţial avea culoarea albastru deschis şi transparent, vine în zilele noastre într-o mare varietate, componente şi parfumuri. Dacă la început era un produs inflamabil, ulterior a fost schimbat pe bază de agenţi tensioactivi. Dar soluţia pentru curăţarea geamurilor are şi alte întrebuinţări mai puţin cunoscute care te pot surprinde.

La ce mai poţi folosi soluţia pentru geamuri

1. Împotriva insectelor

Una dintre întrebuinţările soluţiei pentru geamuri este ca produs pentru a elimina şi pentru a ţine la distanţa insectele. Poţi pulveriza soluţia, evitând astfel mirosul puternic al altor insecticide.

De asemenea, dacă soluţia de curăţare conţine amoniac în formula să, aşa cum se întâmplă de obicei, poate fi utilă şi pentru îndepărtarea insectelor nedorite. Acest miros este foarte neplăcut, aşa că aplica soluţia pe ferestre şi uşi.

2. Pentru a curăţa anumite bijuterii

Ştiai că poţi folosi soluţia pentru geamuri pentru a face anumite bijuterii ca noi? Dar asigură-te că sunt făcute din materiale pe care nu le deteriorează amoniacul sau alcoolul. De exemplu, este ideal pentru a reda strălucirea unui diamant.

Singurul lucru de care trebuie să ţii cont este că nu trebuie să laşi soluţia să acţioneze mai mult de două minite, apoi poţi folosi o periuţă de dinţi. După aceea,  clăteşte-l bine şi usucă-l  cu o cârpă de bumbac sau un prosop.

3. Degresant

Grăsimea se acumulează pe anumite obiecte ale bucătăriei şi nu este uşor de eliminat. Deşi exista produse specifice pentru degresare, poţi apela, de asemenea, la un produs de curăţare obişnuit pentru geamuri.

Grăsimea care se acumulează pe aragaz, pe vase şi tigăi, pe blatul de lucru sau în maşina de spălat vase va dispărea cu uşurinţă dacă foloseşti acest produs. După aceea, trebuie să clăteşti bine cu apă.

4. Pentru gresie şi faianţa

O altă întrebuinţare  a soluţie de geamuri este pentru a face să strălucească podeaua din gresie, granit sau marmură. Trebuie doar să o diluezi cu apă la fel cum procedezi  cu un produs de curăţat podeaua. În schimb, nu este recomandată utilizarea pe lemn sau alte suprafeţe care pot fi deteriorate de amoniac.

Această soluţie este ideală şi pentru lustruirea plăcilor de faianţă din baie sau bucătărie. În baie, poate fi folosită şi pentru toaleta sau cadă, lăsând-o să acţioneze câteva minute în cazul petelor dificile.

Adauga un comentariu