Remedii naturiste

Ar trebui să aplicați oțet de cidru de mere pe o arsura de soare?

Publicat: 12 aug. 2020
oțetul de cidru de mere
oțetul de cidru de mere

Oțetul de cidru de mere, bun pentru arsuri solare? Oțetul de cidru de mere a devenit din ce în ce mai popular pentru tratarea arsurilor solare, datorită proprietăților sale antibacteriene și de răcire. Dar compoziția sa este departe de a fi ideală pentru tratarea unei arsuri și poate chiar să o înrăutățească.

Oțetul de cidru de mere, bun pentru arsuri solare?

Oțetul de cidru de mere este unul dintre ingredientele naturale despre care se spune că este miraculos, precum mierea, aloe vera, uleiurile vegetale și multe altele. Acest elixir pentru sănătate are de fapt multe virtuți. Ar ajuta la reducerea balonării, stimularea pierderii în greutate și înlocuirea balsamului. Ar fi deosebit de eficient în calmarea problemelor pielii atunci când este aplicat topic. Dar acest din urmă beneficiu a alimentat probabil zvonul potrivit căruia oțetul de cidru de mere este tratamentul ideal pentru arsurile solare.

Oțetul de cidru de mere are proprietăți antiseptice legate de pH-ul său acid. Acesta este motivul pentru care este uneori folosit ca tonic natural al pielii. Printre altele, acest tip de oțet este bogat în pectină, o fibră solubilă care se găsește în mere care poate îmbunătăți bariera pielii prin reducerea inflamației. Acest lucru nu înseamnă că este potrivit pentru pielea arsă de soare.

Calmează pielea

Deoarece oțetul de cidru de mere este bogat în acid malic, o substanță foarte utilă dacă doriți să exfoliați pielea. Un produs care exfoliază nu este recomandat pentru aplicare pe stratul superior al pielii deteriorate. Chiar diluat, poate agrava arsura provocând iritații severe, chiar și o arsură chimică, avertizează expertul de la Women’s Health Mag, potrivit Sante Magasine. Dacă simțiți durere și disconfort, răcoriți-vă cu o cârpă rece, umedă, apoi faceți un duș rece.

Asigurați-vă că utilizați produse de curățare blânde pentru piele pentru a îndepărta reziduurile de protecție solară și evitați săpunurile și bureții care îl pot irita. De asemenea, încearcă să rămâi în afara soarelui și să rămâi hidratat.

Dacă pielea este umflată și dureroasă la atingere, mergeți la farmacie pentru tratament local pentru a calma inflamația. Produsele de aloe vera pot ajuta la rehidratarea și calmarea pielii. Dacă arsura este blistering, ocupă o suprafață mare a corpului sau este însoțită de febră și frisoane, consultați imediat un medic.

Adauga un comentariu