Diete si regimuri

Canicula: acest aliment banal ne ajută să dormim mai bine

Publicat: 06 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Canicula acest aliment banal ne ajută să dormim mai bine
Ouale ne ajuta sa dormim pe canicula

Ouale ne ajuta sa dormim pe canicula. Atunci când temperaturile depășesc noaptea 20°C, somnul devine aproape imposibil! Dar un aliment comun se dovedește a fi un adevărat aliat al somnului nostru.

Pe măsură ce mercurul continuă să urce, adormirea devine din ce în ce mai dificilă. Lenjerie umedă, geam deschis, ventilator. Fiecare are propria sa tehnică pentru a avea o noapte bună. Problemă: rezultatul este deseori dezamăgitor.

Ce se întâmplă dacă soluția ar fi pe farfurie? Potrivit Sharon Natoli, dietetician intervievat de Daily Mail Australia, consumul de ouă la cină ne-ar ajuta sa dormim mai bine în timpul unui val de căldură.

La originea acestui fenomen? Albusurile de ou, care promovează secreția de melatonină, un hormon natural care reglează ritmurile biologice circadiene.

Ouale ne ajuta sa dormim pe canicula

Dar nu numai: „Ouăle sunt, de asemenea, o sursă de triptofan cu aminoacizi, ceea ce înseamnă că ne ajută să doarmim mai bine și mai mult, spunând creierului să facă o pauză pentru noapte”, adaugă Sharon Natoli, potrivit femmeactuelle.fr.

Dar care este legătura dintre mâncare și căldură? În The Conversation, Peter Poortvliet, un om de știință de la Universitatea din Queensland (Australia), explică că organismele noastre generează căldură atunci când digerează alimente bogate. Nu este in regula când temperaturile sunt deja ridicate.

Consumul alimentelor ușoare, cum ar fi ouăle (în special semi-gătite, deoarece favorizează digestia) ar fi, prin urmare, o garanție a somnului odihnitor!

Adauga un comentariu