Local

Pachete cu produse de igienă distribuite persoanelor defavorizate din județul Iași

Publicat: 11 iun. 2020
Prefectul județului Iași, Marian Grigoraș. menționează că vor fi distribuite pachete cu produse de igienă
Pachete cu produse de igienă distribuite persoanelor defavorizate din județul Iași

Pachete cu produse de igienă destinate persoanelor defavorizate vor fi distribuite în județul Iași. Acțiunea demarată face parte din cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2018-2021 (POAD).

Pachete cu produse de igienă distribuite persoanelor defavorizate, în Iași

Pachete cu produse de igienă destinate persoanelor defavorizate vor fi distribuite în județul Iași. Prefectul Județului Iași, Marian Grigoraș, a emis Ordinele necesare organizării grupului de lucru în vederea coordonarii recepției și distribuției  pachetelor cu produse de igienă destinate persoanelor defavorizate în cadrul POAD precum și în vederea stabilirii centrelor de distribuire la nivelul tuturor celor 98 de unități administrativ-teritoriale ale județului Iași. Conform planificării stabilite împreună cu furnizorul pachetelor, distribuirea către primării se va realiza în perioada 15 Iunie – 28 Iunie a anului curent.

“Instituția Prefectului își dorește ca acest ajutor să ajungă cât mai repede la persoanele vizate. Suntem într-o perioada în care epidemia de SARS COV2 nu s-a stins și orice sprijin în sensul asigurării igienei personale este unul extrem de util. Punem la dispoziție personal și logistică astfel încât procesul de livrare către localități să se desfășoare fără impedimente. Într-o etapă ulterioară, vor fi distribuite persoanelor defavorizate din județul Iași și pachete cu produse alimentare de bază” declară prefectul județului Iași Marian Grigoraș.

Câte pachete vor fi distribuite și cine sunt beneficiarii

Pachete cu produse de igienă destinate persoanelor defavorizate vor fi distribuite în județul Iași. Conform datelor disponibilie, vor fi distribuite un număr de circa 58.687 pachete, alocate beneficiarilor eligibili din județul Iași.

Categoriile de persoane defavorizate care au calitatea de destinatari finali ai acestor produse sunt:

a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) persoanele sau familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Ce cuprinde un pachet cu produse de igienă

Pachete cu produse de igienă destinate persoanelor defavorizate vor fi distribuite în județul Iași. În cadrul prezentei distribuții de produse de igienă, pentru fiecare beneficiar, va fi livrat câte un pachet care cuprinde 10 produse, și anume: periuță de dinți, pastă de dinți, săpun lichid, șampon copii, șampon adulți și detergent de rufe.

Produs Cantitate
Periuță de dinți 5 buc.
Pastă de dinți 300 ml
Săpun lichid 500 ml
Șampon copii 800 ml
Șampon adulți 500 ml
Detergent de rufe 2700 gr.

Pachete cu produse de igienă distribuite persoanelor defavorizate din județul Iași. Baza legală europeană este constituită de Regulamentul nr. 223/2014 al Parlamentului european și al Consiliului din 11 martie 2014 privind Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, care înlocuiește legislația europeană anterioară în domeniu. Noul act normativ național în baza căruia va fi derulat POAD 2019-2021 este OUG 84/2020, intrat în vigoare în data de 29 mai a anului curent.

Adauga un comentariu