Local

Pacient cu numeroase afecţiuni s-a vindecat de COVID-19! Carmen Dorobăț: S-a început studiul clinic cu Remdesivir

Publicat: 06 mai 2020
Spital boli infectioase Iasi
pacient in varsta de 70 de ani ivindecat de COVID

Un pacient cu numeroase afecţiuni s-a vindecat de COVID-19. Anunţul a fost de managerul Spitalului de Infecţioase Carmen Dorobăț. Pacientul care avea o gravă imunodeficienţa a stat internat la Spitalul de Boli Infecţioase 20 de zile. După două testări negative, acesta a fost externat de medici. La Iași s-a inceput deja tratamentul cu Remdesivir, un medicament testat în Statele Unite ale Americii.

Pacient cu numeroase afecţiuni s-a vindecat de COVID-19!

”Am externat un pacient de 70 de ani care avea sindrom displazic medular, adică o gravă imunodeficienţa. Acesta a fost confirmat cu COVID-19. După o spitalizare de 20 de zile şi două testări care au ieşit negative, pacientul a fost externat.” a menţionat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

S-a început studiul clinic cu Remdesivir. Primul pacient a fost introdus în medicamentaţie

În altă ordine de idei, Carmen Dorobăț a anunţat faptul că a fost început studiul clinic pe baza tratamentului cu Remdesivir. În cursul zilei de ieri a început tratamentul primul pacient:

”Am introdus tratamentul cu Remdesivir. Ieri (nr. 4 mai 2020) a început primul pacient. Avem medicamentaţie pentru încă zece persoane.” continua managerul Spitalului de Boli Infecţioase.\

Se continua testarea personalului dar şi în judeţ. Mai mulţi medici s-au vindecat şi s-au întors la muncă

Managerul unităţii explică faptul că se contiunua testarea personalului, iar 11 medici care fusese infectaţi cu COVID, s-au întors deja la serviciu. Carmen Dorobăț va face demersuri pentru suplimentarea testelor efectuate în teritoriu.

”Continuam testarea personalului. La serviciu au revenit 11 cadre medicale care fusese pozitive la infectarea cu COVID-19. Continuăm testarea şi în Iaşi şi vom face demersuri pentru suplimentarea testării. Avem un nou program de sănătate în derulare de boli emergente şi reemergente. Este o iniţiativă benefică a Ministerului Sănătăţii, ministerul ne finanţează cu medicamente şi materiale sanitare.” conchide Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Mai multe cadre medicale din Iași au fost testate la Spitalul Parhon

” Sunt patru cadre medicale confirmate cu COVID-19 la Spitalul Parhon din Iaşi. Un medic din AŢI, un medic nefrolog şi două infermiere. Menţionăm că toate persoanele în cauză purtau echipamente de protecţie. În urma pozitivarii testelor celor patru cadre medicale, s-a deschis o anchetă epidemiologica şi tot personalul din secţie a fost testat. Toate celelalte teste au ieşit negative. În prezent, cele patru cadre medicale sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.” a menţionat Dr. Nistor Ionuţ, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Parhon din Iaşi.

Comentarii
Adauga un comentariu