Local

Pacienta bolnavă de coronavirus şi internată de peste 60 de zile a fost externată de la Spitalul de Boli Infecţioase

Publicat: 29 iun. 2020
spitalul de boli infectioase iasi
spitalul de boli infectioase iasi

Pacienta bolnavă de coronavirus şi internată de peste 60 de zile a fost externata astăzi, 29 iunie 2020 de la Spitalul de Boli Infecţioase. Conform medicilor, pacienta domiciliata în Suceava a făcut 16 teste până acum.

Pacienta bolnavă de coronavirus şi internată de peste 60 de zile a fost externata

Pacientă cu COVID-19 care a avut cele mai multe zile de spitalizare de la începutul pandemiei a fost externata. Conform medicilor, femeia a avut peste 60 de zile de spitalizare. Femeia avea mai multe efectiuni renale care necesitau o antentie sportia şi dialize săptămânale. Pacienta a trebuie să stea 60 de zile internată până în momentul în care două teste covid, la rând, au avut rezultatul negativ.

”Astăzi am externat pacientă care deţine recordul al numărului de zile petrecute în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Pacienta avea şi o afecţiune renală care necesită dialize spatamanale. Aceasta a stat internată în spital până când două teste au ieşit negativ, consecutiv. Până acum, pacienta a făcut 16 teste. Starea de sănătate a pacientei din punctul de vedere al îmbolnăvirii cu COVID-1 nu punea probleme mari, dar a durat foarte multă până când două teste consecutive au ieşit negative.” a menţionat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Câte teste s-au făcut în acest weekend la Iaşi

Conform managerul Spitalului de Boli Infectiaose din Iaşi. în acest weekend s-au făcut 500 de teste la universitate şi spital. În total, în Spitalul de Boli Infecţioase au fost internaţi, în aproximativ 3 luni jumătate, 1385 de pacienţi dintre care 1067 au fost confirmaţi. Pacienţii au avut vârste cuprinse între 4 luni şi 92 de ani.

”În acest weekend la Iaşi au fost efectuate 500 de teste. Vorbim de teste făcute de universitate şi spital. În total, în aproximativ 3 luni jumătate, în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au fost internaţi un număr de 1385 de pacienţi dintre care 1067 au fost conformaţi cu Coronavirus. Pacienţii au avut vârste cuprinse dintre 4 luni şi 92 de ani. Până la această dată, la Iaşi au fost înregistrate 62 de decese. În aceste momente mai avem doar 52 de locuri libere şi încă patru la Terapie Intensivă. ” a menționat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Incă un caz de coronavirus la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași

Conform informatiilor Cotidianului Buna Ziua Iasi, o femeie angajată in cadrul UAIC Iași a fost confirmată pozitiv la infectarea cu coronavirus. Se pare că femeia lucrează in sectorul administrativ din corpul J al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Specialiștii au recunoscut trei noi simptome ale COVID-19

Trei noi simptome ale infectării cu noul coronavirus au fost recunoscute de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Pe lista oficială, care cuprindea opt poziții, au fost adăugate nasul curgător ori congestionat, greața și diareea. Specialiștii spun că acestea apar între două și chiar 14 zile de la infectarea cu SARS- COV-2.

Adauga un comentariu