National

Pacienți bolnavi de cancer umiliți și ținuți în frig în mai multe spitale

Publicat: 21 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pacienți bolnavi de cancer umiliți și ținuți în frig în mai multe spitale
Este frig în mai multe spitale din România, iar pacienții sunt umiliți

Mai mulţi pacienţi bolnavi de cancer sunt umiliți și sunt ţinuţi în frig în mai multe spitale din București. Medicul Monica Pop trage un semnal de alarmă şi spune că Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, este principalul vinovat pentru situația din spitale.

Vorbim despre Spitalul Fundeni din Capitală dar și despre Institutul Clinic Fundeni, în Clinica de Oncologie. Pacienţii stau în frig în saloanele unităților medicale și unii dintre ei ies mai bolnavi decât au intrat.

Pacienți bolnavi de cancer umiliți și ţinuţi în frig în spitalele din București

Medicul Monica Pop atrage atenţia că zeci de pacienţi bolnavi de cancer, şi nu numai, sunt umiliți și ținuți în frig în două spitale din București. Medicul precizează faptul că Nicușor Dan este principalul vinovat pentru această situație gravă:

„În primul rând, domnul primar s-a desfintat singur. Ştie oricine, nu trebuie să ai vreo şcoală, frigul şi umezeala sunt factori favorizanţi pentru bolile respiratorii. Aţi văzut ce scrie o doamnă internată la Fundeni cu frigul de acolo, este incredibil!

Pleacă din spital cu nasul înfundat şi cu dureri în gât, lucruri pe care nu le avea înainte şi că îi este foarte milă de pacienţii care rămân pentru că încă nu şi-au terminat tratamentul. Scrie foarte impresionant. Dacă se întâmpla aşa într-un spital … Este incredibil că se întâmpla aşa ceva în secolul 21. De ce până a venit domnul Nicusor Dan s-a putut şi nu a fost aşa? E o problemă. Şi încă ceva, partidele astea cum să numească oameni care habar nu au de administraţie. O să mai poată dormi liniştit domnul Nicuosr Dan? Oamenii ăştia vor să facă acţiuni în justiţie. Mi-aş permite să spun că s-a dacă moare vreunul nu mai e din culpă. E omor”, a declarat medicul Monica Pop la România TV.

La nivel de Capitală sunt probleme uriașe cu căldura. Sunt zeci de mii de bucureșteni care stau în frig din cauza sistemului centralizat de încălzire care nu este eficient.

În Timișoare există o situație asemănătoare cu cea din București

Pe de altă parte, situaţia nu este una singulară la nivel național. Un consilier local explica faptul că la Clinica de Oncologie de la Spitalul Municipial Timișoara, pacienţii trebuie să stea la temperaturi de 13 grade Celsius.

”Opriţi genocidul din spitalele timişorene, domnule Fritz! Temperatura apei din reţelele Colterm este plafonată la 40 de grade, deşi la gradele de afară este nevoie de minim 60 de grade-temperatura apei, pentru ca timişorenii abonaţi la reţeaua centralizată de termoficare – persoane fizice şi juridice – să nu sufere de frig şi să aibă apă caldă 24 de ore pe zi (…) Despre frigul din şcoli, grădiniţe, spitale şi alte instituţii nu mai are rost să vorbim. Ataşez un tabel cu temperaturile din saloanele Spitalului Oncologic din Timişoara, de pe strada Victor Babeş, unde s-au înregistrat şi temperaturi de 10 grade, cinismul şi lipsa de respect la adresa bolnavilor de cancer atingând cote greu de imaginat!”, a notat Radu Ţoancă în postarea sa.

Un pacient, aflat într-un salon al spitalului pentru a face tratament, a explicat cum este nevoit să stea cu geaca pe el, chiar dacă trebuie să facă perfuzii.

„Îngheţ de frig în spital, în timpul ăsta, parcă mai bine era pe timpul lui Ceauşescu. Şi acasă e la fel, că sunt racordat la sistemul centralizat. Mai aprindem aragazul, dar tot frig este”, a declarat bărbatul.

Adauga un comentariu