Local

Pacienții internați la Spitalul „Sf. Spiridon” sunt expuși pericolelor din cauza tencuielii care cade de pe ziduri! – FOTO

Publicat: 28 dec. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Pacienții internați la Spitalul Sf. Spiridon sunt expuși pericolelor din cauza tencuielii care cade de pe ziduri - FOTO
Pacienții internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, aparținătorii acestora, dar și personalul medical sunt în permanență expuși pericolelor, deoarece tencuiala de pe fațada unității medicale se desprinde și cade

Pacienții internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, aparținătorii acestora și personalul medical sunt în permanență expuși pericolelor, deoarece tencuiala de pe fațada unității medicale se desprinde și cade, riscând să rănească persoanele care se deplasează prin apropierea zidurilor

Curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași pare o adevărată cursă cu obstacole. Pacienții trebuie să aibă grijă să nu fie răniți de bucățile de tencuială care se desprind de pe zidurile unității medicale sau de crengile care pot cădea din copaci, în cazul unui vânt mai puternic.

Cade tencuiala de pe zidurile Spitalului „Sf. Spiridon” Iași: „Atenție! Cade Tencuiala!!!”

zidul Spitalului Sf. Spiridon
Curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași pare o adevărată cursă cu obstacole

Pentru a-i avertiza pe pacienți și medici, pe zidul de pe care se desprinde tencuiala a fost amplasat un afiș cu mesajul: „Atenție! Cade Tencuiala!!!”. De asemenea, pentru a nu-i lăsa pe pacienți sau pe aparținătorii acestora să se apropie de zidul cu pricina, a fost amplasată și o bandă de semnalizare. Mesajul de avertizare este pus pe zidurile Clinicii de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială.

Deși o serie de lucrări pentru refacerea fațadei Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași au fost inițiate în primul mandat de manager al prof. dr. Daniel Timofte, se pare că va mai dura ceva timp până când acestea vor fi finalizate.

Curtea Spitalului „Sf. Spiridon” este plină de mesaje de avertizare: „În caz de fenomene meteorologice nefavorabile există pericol de cădere a crengilor din copaci”

Nici în curtea interioară a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, pacienții nu sunt lipsiți de pericole. Pe unul dintre copacii din apropierea bisericii este amplasat un afiș cu mesajul: „Atenție! În caz de fenomene meteorologice nefavorabile există pericol de cădere a crengilor din copaci”.

Decât să se afișeze o mulțime de mesaje de avertizare, cred că mai eficient ar fi să se înlăture sursa pericolelor, să se refacă fațada unității medicale, iar copacii din curtea interioară să fie curățați de crengile uscate. Pentru curățarea copacilor, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași poate apela la Servicii Publice Iași, iar pacienții ar putea să iasă în curte și să stea la aer curat fără să se teamă că ar putea să le cadă în cap crengi sau bucăți de tencuială.

Reporterii BZI au mai atras atenția într-un articol asupra dezastrului din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, când au arătat că spațiul care ar fi trebuit să fie un loc de relaxare pentru bolnavi era plin de gunoaie, boschete și buruieni. În urma acestui articol, conducerea unității medicale a făcut ordine, curățând curtea.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu prof. dr. Daniel Timofte, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, pentru a-i solicita un punct de vedere legat de tencuiala care cade de pe zidurile unității medicale pe care o conduce, dar acesta nu a răspuns la telefon.

Comentarii
  • Cel mai mare pericol pentru pacienți este ca prin spital să mai treacă vreodată menajeru huhurez Barliba, vraciul Tesloianu cu stimulatoare funebre și superficialul Adonis Petriș , care au distrus tencuiala și fundația de peste 200 ani a Sf Spiridon

Adauga un comentariu