Titlurile zilei

Pacienții mor cu zile la Spitalul Arcadia din Iași, iar omul de afaceri Dan Fiterman se lăfăie într-un lux incredibil. Numai pentru ultima mașină Rolls-Royce a plătit jumătate de milion de euro. Iată ce avere are afaceristul din Iași – FOTO

Publicat: 15 aug. 2020
În vreme ce pacienții mor în urma operațiilor făcute la spitalul Arcadia, patronul Dan Fiterman se lăfăie într-un lux incredibil, numai pentru ultima mașină Rolls-Royce plătind aproape jumătate de milion de euro
Pacienții mor cu zile la spitalul Arcadia, iar Dan Fiterman a achitat pentru ultima mașină Rolls-Royce jumătate de milion de euro.

În timp ce pacienții mor cu zile la spitalul Arcadia, omul de afaceri Dan Fiterman se lăfăie într-un lux incredibil și arată o adevărată opulență în fața ieșenilor. Numai pentru ultima mașină Rolls-Royce cumpărată, omul de afaceri din Iași a plătit aproape jumătate de milion de euro, acesta fiind doar unul din bolizii de lux din garajul său

În vreme ce pacienții spitalului Arcadia din Iași mor cu zile, omul de afaceri Dan Fiterman, care deține unitatea medicală, se lăfăie într-un lux incredibil și dă dovadă de o adevărată opulență față de ieșeni. Aflat în plin scandal după ce ieșeanul Constantin Sofian a murit în urma unei operații banale pentru hemoroizi realizate la spitalul Arcadia, Dan Fiterman se bucură din plin de noua sa achiziție de lux.

Numai pentru ultima mașină cumpărată, Rolls-Royce, omul de afaceri a plătit aproape jumătate de milion de euro. Este vorba despre un Rolls-Royce Cullinan, mașina de lux produsă de celebrul producător din Marea Britanie. Modelul Cullinan este practic singurul SUV produs de Rolls-Royce și care se vinde la ora actuală cu aproximativ 460.000 euro. Mașina de lux a fost produsă de Rolls-Royce pentru a satisface cerințele milionarilor care își doresc o mașină de teren 4×4, fiind practic un Rolls-Royce Phantom adaptat pentru off-road.

Dan Fiterman conduce bolizi de lux și trăiește într-o vilă de lux din Copou

Rolls-Royce-ul lui Dan Fiterman este văzut mai mereu parcat în apropierea restaurantelor și a cluburilor de lux din Iași. Până nu demult, în locul SUV-ului de lux era parcată mașina „de zi cu zi” a patronului de la Arcadia, și anume acel Mercedes-Benz G alb de peste 190 mii de euro. Pentru Mercedes-ul G alb, Dan Fiterman avea chiar și o parcare specială, rezervată doar pentru el și umbrită pe tot parcursul zilei, la spitalul Arcadia din zona Cicoarei.

Acesta locuiește într-un domeniu de vis din Copou, mai precis din zona aleii Mihail Sadoveanu, acolo unde deține o vilă de lux într-un cartier unde locuiesc multe vip-uri ieșene, majoritatea medici și oameni de afaceri. Casa nu este una extrem de mare, dar are finisaje și o arhitectură deosebită față de celelalte imobile din cartier. Vila lui Fiterman este ferită de ochii trecătorilor și a curioșilor, fiind poziționată pe o pantă în spatele unui drum privat închis cu poartă.

Chiar dacă la exterior nu pare un imobil extravagant, clădirea are în interior amenajări de lux.
Vreme de mulți ani a decontat de la Casa de Asigurări de Sănătate chiar mai mulți bani decât alte spitale de stat din Iași.

Averea lui Dan Fiterman care deține Spitalul Arcadia este estimată la peste 100 milioane de euro

După ce a preluat afacerile de la tatăl său, revista Forbes l-a pus pe Dan Fiterman pe lista celor mai bogați 100 de români. Pe lângă rețeaua Arcadia, o altă afacere extrem de bănoasă a familiei este Fiterman Pharma, producător de medicamente, dispozitive medicale, suplimente alimentare, iar mai nou dezinfectant folosit împotriva coronavirus lansat pe piață chiar înainte de pandemie.

Averea lui Dan Fiterman este estimată la peste 100 milioane de euro, iar printre altele are afaceri în domeniul imobiliar. Acesta controlează firme precum Solomon Invest SRL sau Solomon Business. De asemenea, Dan Fiterman mai controlează și societățile Fiterman Distribution, Solomon Money și Fiterman Retail, toate firmele fiind pe profit cu o activitate de ani buni.

Afacerile familiei sunt într-o continuă expansiune, mai multe clădiri din Iași fiind achiziționate de societățile deținute de Dan Fiterman, ultima achiziție spectaculoasă a fost cumpărarea Casei Căsătoriilor din Iași cu 1,2 milioane de euro prin intermediul Mercur Impex SRL.
Acesta mai deține restaurantul Little Texas din zona Moara de Vânt. Blocul Gelsor din zona Canta este o altă clădire cunoscută deținută de familia Fiterman.

Spitalul Arcadia îl acoperă pe medicul Dragoș Chichirău după ce doi pacienți au murit la scurt timp după ce i-a operat

Reamintim faptul că un ieșean a murit cu zile, la o lună după ce a fost operat la Spitalul Arcadia, deținut de omul de afaceri Dan Fiterman. Constantin Sofian avea 57 de ani și a murit după ce a suferit o intervenție chirurgicală pentru hemoroizi. Medicul care a efectuat intervenția chirurgicală este dr. Dragoș Chichirău, medic specialist chirurgie generală, iar soția ieșeanului acuză faptul că l-a contactat de nenumărate ori pe medic să-i spună că soțul se simte din ce în ce mai rău, iar acesta i-a recomandat să-i facă perfuzii acasă și să nu-l ducă la spital pentru a nu se infecta cu COVID-19.

Spitalul Arcadia, deținut de omul de afaceri Dan Fiterman, îl acoperă pe medicul Dragoș Chichirău pentru a doua oară după ce a fost acuzat că doi pacienți au murit la scurt timp după ce i-a operat. În 2018, ieșeanca Smaranda Donose a decedat după ce a venit la Arcadia pentru o simplă operație de colecist laparoscopică. Aceasta a fost operată de același Dragoș Chichirău. Femeia a fost externată chiar a doua zi după operație, iar după scurt timp de la externarea de la Arcadia, ieșeanca în vârstă de 37 de ani a murit la spitalul „Sf. Spiridon”.

Comentarii
  • Doctorul are vreo legatura cu cosette chichirau, politiciana usr de renume mondial? Daca este asa, este clar ; el este probabil la fel de bun doctor pe cat e ea de om politic. Sacul si petecul.

  • Asta as dori să știm.
    E important.
    Am auzit și eu că persoane operate de acest medic au decedat la scurt timp, nu acuz, dar, ce se întâmplă totuși?

  • Sunt angajati cei mai slabi medici, pe pile, care fac servicii jidanului, femeile ca femeile mai un oral, normal, iar barbatii dau spaga la greu. Arcadia a devenit in ultimul timp un spital de evitat, f slaba e pregatirea medicilor, rebuturi pe care nu i-a luat nimeni…

  • Numai bateti campii la Arcadia serviciile medicale sunt de foarte buna calitate. Nu stiu cine este acest medic criticat atat de vehement, am avut interventii chirurgicale la Arcadia si pot spune ca personalul medical este de exceptie.

  • Fitermanu a dat in chirie sediul lui din Pacurari centrului de dializa Fressenius,e un dezastru nu dau voie in parcarea lor desi in contract de inchiriere e indicata si parcarea,pacientii si asistentii medicali lasa masinile prin cartier,unde sa vazut asa,o clinica cu 270 de pacienti si 70-80 de asistenti sa nu aiba parcare

Adauga un comentariu