Titlurile zilei

Un ieșean a murit cu zile, după o operație banală făcută la Spitalul Arcadia, deținut de omul de afaceri Dan Fiterman! Soția bărbatului face dezvăluiri uluitoare: „Doctorul mi-a spus să nu îl duc la spital, să nu se infecteze cu COVID-19” GALERIE FOTO

Publicat: 05 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ieșean a murit cu zile după o operație banală făcută la Spitalul Arcadia deținut de omul de afaceri Dan Fiterman Soția bărbatului face dezvăluiri uluitoare Doctorul mi-a spus să nu îl duc la spital să nu se infecteze cu COVID-19 GALERIE FOTO
Arcadia, spitalul detinut de Dan Fiterman si Raluca Fiterman

Un ieșean a murit cu zile, la o lună după ce a fost operat la Spitalul Arcadia, deținut de omul de afaceri Dan Fiterman. Bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală făcută de dr. Dragoș Chichirău pentru fisuri anale. Soția bărbatului spune că, imediat după operație, starea soțului s-a agravat și a anunțat medicul. Medicul Dragoș Chichirău i-a spus să nu-l ducă la spital ca să nu se infecteze cu COVID-19

Un ieșean a murit cu zile, la o lună după ce a fost operat la Spitalul Arcadia, deținut de omul de afaceri Dan Fiterman

Un ieșean a murit cu zile, la o lună după ce a fost operat la Spitalul Arcadia, deținut de omul de afaceri Dan Fiterman. Constantin Sofian avea 57 de ani și a murit după ce a suferit o intervenție chirurgicală pentru hemoroizi, la Arcadia. Medicul care a preluat cazul este dr. Dragoș Chichirău, medic specialist chirurgie generală. Mariana Sofian, soția lui Constantin, povestește că suferința bărbatului a început după ce a fost operat la Arcadia. Aceasta spune că a contactat de nenumărate ori medicul să-i spună că soțul se simte din ce în ce mai rău, iar acesta i-a recomandat să-i facă perfuzii acasă și să nu-l ducă la spital pentru a nu se infecta cu COVID-19.

Diagnosticat cu rectocolită, decedat la o lună după ce a fost operat la Arcadia, spital deținut de omul de afaceri Dan Fiterman

Constantin Sofian era diagnosticat cu rectocolită din anul 2017. Urma un tratament specific. La sfârșitul lunii februarie, așa cum povestește soția acestuia, bărbatul a început să aibă dureri groaznice la defecație. Totodată, făcea scaune neregulate, motiv pentru care s-a adresat Spitalului Arcadia.

„Soțul meu, diagnosticat cu rectocolită și fisuri anale, începuse să aibă dureri la defecație. Pe data de 16 mai, l-am dus la consult la Arcadia, unde a fost preluat de dr. Dragoș Chichirău. Acesta i-a recomandat să facă o intervenție chirurgicală. După ce toate analizele i-au ieșit bine și a făcut testul COVID-19, pe data de 19 mai a fost băgat în sala de operații. Seara, m-a sunat și mi-a spus că se simte bine, dar are scaune cu diaree. Din acest motiv, a fost ținut în spital până pe 21 mai. Am primit recomandarea de la medic să țină un regim alimentar, să facă mișcare și să bea multe lichide”, povestește Mariana.

După externarea din Spitalul Arcadia, starea de sănătate a lui Constantin s-a agravat vizibil

După ce a fost externat, starea lui Constantin Sofian a început să se agraveze. Așa cum povestește Mariana, soția acestuia, bărbatul a început să aibă din nou scaune neregulate, de această dată din ce în ce mai dureroase.

„După externare, făcea scaune dese cu diaree și nu mai putea mânca. L-am sunat pe dr. Dragoș Chichirău de la Spitalul Arcadia și i-am spus că starea lui se înrăutățește. Mi-a spus să nu cumva să-l duc la spital, că se poate îmbolnăvi de COVID-19. I-am spus că vreau să sun la 112 să-l duc la UPU și a zis să nu fac asta, că e plin de coronavirus. L-am ascultat și l-am ținut în continuare acasă. Am chemat o asistentă acasă să-i facă perfuzie timp de 3 zile. Soțul meu, care se simțea din ce în ce mai rău, îmi spunea că simte că acesta îi este sfârșitul. De la 82 de kilograme pe care le avea înainte de operație, într-o lună a slăbit la 60″, mai spune Mariana.

Familia lui Constantin s-a chinuit să-l țină în viață timp de o lună

Timp de o lună de zile, Constantin Sofian se stingea sub ochii neputincioși ai soției și ai celor 5 copii ai săi. Cu toții sperau că starea lui de rău se va termina. Din păcate însă, pe data de 19 iunie seara, stâlpul casei, Sofian, s-a prăbușit în genunchi, la pământ.

„Pe 19 iunie, la o lună de la operația de hemoroizi făcută la Arcadia, soțul meu mi-a cerut să-l duc la toaletă. Nu-și mai putea mișca picioarele. L-am ridicat și a căzut pe podea. Am crezut că mi se taie respirația când am văzut că bărbatul care era puternic, stâlpul casei noastre, nu se mai putea ține pe picioare. Își dădea ochii peste cap. Am început din nou să-i dau orez și ceaiuri și l-am sunat pe dr. Dragoș Chichirău, care mi-a spus că nu trebuie să mă îngrijorez”, adaugă Mariana.

Mariana Sofian: „Medicii mi-au spus că numai Dumnezeu îi poate da o șansă”

Așa cum povestește Mariana, soțul ei devenea din ce în ce mai deshidratat. Mânca din ce în ce mai puțin și începuse să vomite absolut fiecare aliment pe care îl băga în gură. Pe data de 20 iunie, starea lui Constantin s-a agravat, iar soția a sunat la 112, chiar dacă medicul curant îi recomandase să nu o facă, pentru că se va infecta cu COVID-19

„A căzut din picioare și și-a dat ochii peste cap. Am sunat salvarea. Când au ajuns medicii, le-am explicat ce s-a întâmplat și mi-au spus că este foarte deshidratat, dar că nu se moare din rectocolită. L-au dus la Spitalul «Sf. Spiridon» din Iași. Acolo, medicii mi-au spus că este în stare extrem de gravă și că șansele lui de supraviețuire sunt minime. Numai Dumnezeu îi poate da o șansă, mi s-a spus”, mai spune Mariana.

Pe data de 21 iunie, la o lună după ce a fost operat la Arcadia, Constantin a murit la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași

Pe data de 21 iunie, după ce a fost internat în spital, Constantin Sofian s-a stins din viață în secția de terapie intensivă de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. Mariana a primit un telefon prin care a fost înștiințată că nu s-a mai putut face nimic pentru cel care i-a fost confident, soț și tată al copiilor.

„Pe data de 21 iunie am aflat că a murit. Nu-mi vine să cred că după o lună de la intervenția chirurgicală făcută la Arcadia și după ce medicul Dragoș Chichirău m-a asigurat că nu am de ce să-mi fac griji, soțul meu s-a stins, fără nicio speranță. După ce soțul meu a murit, l-am sunat pe medic și i-am spus că a decedat. Mi-a spus condoleanțe și că oricum eu i-am prelungit viața pentru că m-am ocupat de el, că oricum ar fi murit. Cum să fie posibil să știi ca medic că un pacient va muri, să nu spui familiei și să accepți să-i faci o intervenție chirurgicală? De ce nu mi-a spus”, adaugă Mariana.

Constantin Sofian a fost diagnosticat după operația la Arcadia, cu boli despre care nimeni nu știa că le are

Mariana Sofian, mama văduvă cu 5 copii, caută acum explicații pentru motivul decesului soțului său. Pe certificatul de deces emis de către Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași sunt enumerate mai multe afecțiuni despre care nici femeia și nici soțul ei nu știau nimic.

„Pe certificatul constatator de deces scrie că soțul meu avea insuficiență respiratorie acută, insuficiență multiplă de organ, pancreatită acută, hipertensiune arterială și multe alte afecțiuni pe care soțul meu nu le avea înainte de intervenția chirurgicală la Arcadia. Noi, familia, credem că din cauza complicațiilor apărute după operație, faptul că nu s-a mai putut alimenta, Constantin a murit. Nici până astăzi nu știm dacă am greșit sau nu că am ascultat de medicul Dragoș Chichirău să nu-l ducem la spital. Săptămâna viitoare am convocat o întrevedere cu managerul Spitalului ca să discutăm situația”, încheie Mariana.

Dr. Dragoș Chichirău: „Nu avea cum să moară din cauza unei operații de hemoroizi”

Contactat de redactorii BZI pentru a cere un punct de vedere medicului Dragoș Chirchirău, angajat Arcadia, spital deținut de omul de afaceri Dan Fiterman, acesta susține că decesul lui Constantin nu este cauzat de intervenția chirugicală pentru hemoroizi. Recunoaște că a recomandat familiei să nu-l ducă la spital pentru a nu se infecta cu COVID-19.

„Nu avea cum să moară din cauza unei operații de hemoroizi. El avea și alte afecțiuni. Avea rectocolită. I-am recomandat ce să facă la domiciliu, nu știu dacă a respectat. Am ținut legătura cu familia, dar nu s-au prezentat la control după 2 săptămâni, așa cum am spus. El s-a prezentat la Arcadia pentru dureri la defecație. Eu nu puteam să-i recomand să meargă la UPU. Eu nu lucrez la UPU”, a specificat dr. Dragoș Chichirău.

Adauga un comentariu