Titlurile zilei

Un ieșean a murit cu zile, după o operație banală făcută la Spitalul Arcadia, deținut de omul de afaceri Dan Fiterman! Soția bărbatului face dezvăluiri uluitoare: „Doctorul mi-a spus să nu îl duc la spital, să nu se infecteze cu COVID-19” GALERIE FOTO

Publicat: 05 aug. 2020
Arcadia, spitalul detinut de Dan Fiterman si Raluca Fiterman
Arcadia, spitalul detinut de Dan Fiterman si Raluca Fiterman

Un ieșean a murit cu zile, la o lună după ce a fost operat la Spitalul Arcadia, deținut de omul de afaceri Dan Fiterman. Bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală făcută de dr. Dragoș Chichirău pentru fisuri anale. Soția bărbatului spune că, imediat după operație, starea soțului s-a agravat și a anunțat medicul. Medicul Dragoș Chichirău i-a spus să nu-l ducă la spital ca să nu se infecteze cu COVID-19

Un ieșean a murit cu zile, la o lună după ce a fost operat la Spitalul Arcadia, deținut de omul de afaceri Dan Fiterman

Un ieșean a murit cu zile, la o lună după ce a fost operat la Spitalul Arcadia, deținut de omul de afaceri Dan Fiterman. Constantin Sofian avea 57 de ani și a murit după ce a suferit o intervenție chirurgicală pentru hemoroizi, la Arcadia. Medicul care a preluat cazul este dr. Dragoș Chichirău, medic specialist chirurgie generală. Mariana Sofian, soția lui Constantin, povestește că suferința bărbatului a început după ce a fost operat la Arcadia. Aceasta spune că a contactat de nenumărate ori medicul să-i spună că soțul se simte din ce în ce mai rău, iar acesta i-a recomandat să-i facă perfuzii acasă și să nu-l ducă la spital pentru a nu se infecta cu COVID-19.

Diagnosticat cu rectocolită, decedat la o lună după ce a fost operat la Arcadia, spital deținut de omul de afaceri Dan Fiterman

Constantin Sofian era diagnosticat cu rectocolită din anul 2017. Urma un tratament specific. La sfârșitul lunii februarie, așa cum povestește soția acestuia, bărbatul a început să aibă dureri groaznice la defecație. Totodată, făcea scaune neregulate, motiv pentru care s-a adresat Spitalului Arcadia.

„Soțul meu, diagnosticat cu rectocolită și fisuri anale, începuse să aibă dureri la defecație. Pe data de 16 mai, l-am dus la consult la Arcadia, unde a fost preluat de dr. Dragoș Chichirău. Acesta i-a recomandat să facă o intervenție chirurgicală. După ce toate analizele i-au ieșit bine și a făcut testul COVID-19, pe data de 19 mai a fost băgat în sala de operații. Seara, m-a sunat și mi-a spus că se simte bine, dar are scaune cu diaree. Din acest motiv, a fost ținut în spital până pe 21 mai. Am primit recomandarea de la medic să țină un regim alimentar, să facă mișcare și să bea multe lichide”, povestește Mariana.

După externarea din Spitalul Arcadia, starea de sănătate a lui Constantin s-a agravat vizibil

După ce a fost externat, starea lui Constantin Sofian a început să se agraveze. Așa cum povestește Mariana, soția acestuia, bărbatul a început să aibă din nou scaune neregulate, de această dată din ce în ce mai dureroase.

„După externare, făcea scaune dese cu diaree și nu mai putea mânca. L-am sunat pe dr. Dragoș Chichirău de la Spitalul Arcadia și i-am spus că starea lui se înrăutățește. Mi-a spus să nu cumva să-l duc la spital, că se poate îmbolnăvi de COVID-19. I-am spus că vreau să sun la 112 să-l duc la UPU și a zis să nu fac asta, că e plin de coronavirus. L-am ascultat și l-am ținut în continuare acasă. Am chemat o asistentă acasă să-i facă perfuzie timp de 3 zile. Soțul meu, care se simțea din ce în ce mai rău, îmi spunea că simte că acesta îi este sfârșitul. De la 82 de kilograme pe care le avea înainte de operație, într-o lună a slăbit la 60″, mai spune Mariana.

Familia lui Constantin s-a chinuit să-l țină în viață timp de o lună

Timp de o lună de zile, Constantin Sofian se stingea sub ochii neputincioși ai soției și ai celor 5 copii ai săi. Cu toții sperau că starea lui de rău se va termina. Din păcate însă, pe data de 19 iunie seara, stâlpul casei, Sofian, s-a prăbușit în genunchi, la pământ.

„Pe 19 iunie, la o lună de la operația de hemoroizi făcută la Arcadia, soțul meu mi-a cerut să-l duc la toaletă. Nu-și mai putea mișca picioarele. L-am ridicat și a căzut pe podea. Am crezut că mi se taie respirația când am văzut că bărbatul care era puternic, stâlpul casei noastre, nu se mai putea ține pe picioare. Își dădea ochii peste cap. Am început din nou să-i dau orez și ceaiuri și l-am sunat pe dr. Dragoș Chichirău, care mi-a spus că nu trebuie să mă îngrijorez”, adaugă Mariana.

Mariana Sofian: „Medicii mi-au spus că numai Dumnezeu îi poate da o șansă”

Așa cum povestește Mariana, soțul ei devenea din ce în ce mai deshidratat. Mânca din ce în ce mai puțin și începuse să vomite absolut fiecare aliment pe care îl băga în gură. Pe data de 20 iunie, starea lui Constantin s-a agravat, iar soția a sunat la 112, chiar dacă medicul curant îi recomandase să nu o facă, pentru că se va infecta cu COVID-19

„A căzut din picioare și și-a dat ochii peste cap. Am sunat salvarea. Când au ajuns medicii, le-am explicat ce s-a întâmplat și mi-au spus că este foarte deshidratat, dar că nu se moare din rectocolită. L-au dus la Spitalul «Sf. Spiridon» din Iași. Acolo, medicii mi-au spus că este în stare extrem de gravă și că șansele lui de supraviețuire sunt minime. Numai Dumnezeu îi poate da o șansă, mi s-a spus”, mai spune Mariana.

Pe data de 21 iunie, la o lună după ce a fost operat la Arcadia, Constantin a murit la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași

Pe data de 21 iunie, după ce a fost internat în spital, Constantin Sofian s-a stins din viață în secția de terapie intensivă de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. Mariana a primit un telefon prin care a fost înștiințată că nu s-a mai putut face nimic pentru cel care i-a fost confident, soț și tată al copiilor.

„Pe data de 21 iunie am aflat că a murit. Nu-mi vine să cred că după o lună de la intervenția chirurgicală făcută la Arcadia și după ce medicul Dragoș Chichirău m-a asigurat că nu am de ce să-mi fac griji, soțul meu s-a stins, fără nicio speranță. După ce soțul meu a murit, l-am sunat pe medic și i-am spus că a decedat. Mi-a spus condoleanțe și că oricum eu i-am prelungit viața pentru că m-am ocupat de el, că oricum ar fi murit. Cum să fie posibil să știi ca medic că un pacient va muri, să nu spui familiei și să accepți să-i faci o intervenție chirurgicală? De ce nu mi-a spus”, adaugă Mariana.

Constantin Sofian a fost diagnosticat după operația la Arcadia, cu boli despre care nimeni nu știa că le are

Mariana Sofian, mama văduvă cu 5 copii, caută acum explicații pentru motivul decesului soțului său. Pe certificatul de deces emis de către Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași sunt enumerate mai multe afecțiuni despre care nici femeia și nici soțul ei nu știau nimic.

„Pe certificatul constatator de deces scrie că soțul meu avea insuficiență respiratorie acută, insuficiență multiplă de organ, pancreatită acută, hipertensiune arterială și multe alte afecțiuni pe care soțul meu nu le avea înainte de intervenția chirurgicală la Arcadia. Noi, familia, credem că din cauza complicațiilor apărute după operație, faptul că nu s-a mai putut alimenta, Constantin a murit. Nici până astăzi nu știm dacă am greșit sau nu că am ascultat de medicul Dragoș Chichirău să nu-l ducem la spital. Săptămâna viitoare am convocat o întrevedere cu managerul Spitalului ca să discutăm situația”, încheie Mariana.

Dr. Dragoș Chichirău: „Nu avea cum să moară din cauza unei operații de hemoroizi”

Contactat de redactorii BZI pentru a cere un punct de vedere medicului Dragoș Chirchirău, angajat Arcadia, spital deținut de omul de afaceri Dan Fiterman, acesta susține că decesul lui Constantin nu este cauzat de intervenția chirugicală pentru hemoroizi. Recunoaște că a recomandat familiei să nu-l ducă la spital pentru a nu se infecta cu COVID-19.

„Nu avea cum să moară din cauza unei operații de hemoroizi. El avea și alte afecțiuni. Avea rectocolită. I-am recomandat ce să facă la domiciliu, nu știu dacă a respectat. Am ținut legătura cu familia, dar nu s-au prezentat la control după 2 săptămâni, așa cum am spus. El s-a prezentat la Arcadia pentru dureri la defecație. Eu nu puteam să-i recomand să meargă la UPU. Eu nu lucrez la UPU”, a specificat dr. Dragoș Chichirău.

Comentarii
 • Atenție, Arcadia este o instituție medicală cu doctori marea majoritate de la stat. Ce este deosebit este curățenia, amabilitatea personalului și prețurile la ceruri. Am fost și eu la UPU de două ori în această perioadă unde am găsit aceleași condiții ca și la Arcadia ba chiar o admirabilă asistenta de la cort ce m a rezolvat în 5 minute, gratis ceea ce la Arcadia ar fi de durata cu cel puțin 100 lei tarif. Reverență doamnă Diana Cimpoiesu.

 • Chichirau ala parca spui că-i adunat de la Auschwitz. Iată cum sfaturile proaste, cu tendința de mușamalizare, baga oameni în pământ. Nu mai vreau sa aud de Carcadia, de când am fost la un ecograf cu programare iar doctorul era pe coclauri. Cică „sa beți un litru-doi de apa cu 20 de min înainte de consult, ca eu îs plecat aiurea „. Da-te-n spume, cu spitalul tău cu tot.

 • De murit poti muri oriunde mai ales cand intalnesti doctorasi semizei! Au ramas cativa in tara ..restul au plecat in lumea lor…in afara ca trebuie sa le umpli buzunarele trebuie sa stai drepti si cu mainile la spate..daca gresesc..stati linistiti nu e nimic grav! Emu!

 • Nu toti medicii de la Arcadia lucreaza si la stat. Fiind spital privat totul se plateste de la analize pana la cazare in regim hotelier. Serviciile medicale sunt exceptionale nu se compara cu cele de la spitalul de stat. Aici ai contract factura bon fiscal pe cand la stat lui plicul cu bani in buzunar de la infirmiera pana la doctor si nu este exclus sa si mori daca ai comorbitati.

 • ARCADIA! Feriti-va de acest spital blestemat! EI SUNT DOAR HOTEL NU SI SPITAL!
  MEDICI INCOMPETENTI, MINCINOSI IN FRUNTE CU SEFUL A.T.I. BOGDAN TUTUIANU SI NEVASTA LUI-CLAUDIA LUNCA! NU MAI MERGETI LA ACEST SPITAL!
  P.S. SCRIU TOATE ACESTEA IN CUNOSTIINTA DE CAUZA, PE PIELEA MEA SI A FAMILIEI MELE!

 • si domnul care a fost la particular nu a murit? despre ce vorbim? nu le pasa de oameni, asta e sigur.pacientii sunt la numar ca sa le aduca bani si atat.

 • Cel mai tare doctor pi zdar de la Arcadia este Rugina Victor Gabriel. Cand mergi la el sa te consulte, te cauta in c u r!!! Nu deosebeste pisda de anus, el probabil a fost fãtat prin c u r!!! Si asa are o fata de C U R!!!

 • Pt o nastere cer 2000 euro dar in caz de complicatii tot la urgente te trimite… Prost e ala care da, nu ala care cere

 • Imi pare rau de toate experientele nefaste din acest spital, dar acolo sunt si profesionisti! Dr.Bogdan Tutuianu si Dr.Marius Bar, doar doi dintre cei care m-au ingrijit si carora niciodata nu le voi putea multumi indeajuns! Deci sa nu generalizam!

 • Majoritatea medicilor de la Arcadia sunt slab pregatiti, Chichirau fiind un exemplu elocvent! Daca nu aveti ce face cu banii dvs. si nu va pasa de sanatatea personala, mergeti la Arcadia!

 • Filomena Corbu, femeia care-i aduce mii de laude primarului Mihai Chirica.
  De curiozitate va intreb doamna, cat v-au ajuns costurile medicale la Arcadia ?
  Incep bugetarii sa aduca laude mediului privat. Mai sa fie doamna draga …
  Apropo doamna, nu tremura Mihai Chirica legat de arestarea lui Zamosteanu ??

 • Arcadia si Elitys sant hoteluri nu spitale,Spitale sant Urgente,Spiridon,Parhon,Neuro si altele,chiar dac sant de stat au cei mai buni specilisti!Ce spital e Arcadia,dac se intampla o urgenta la ei in spital suna la Salvare sa te duca la UPU Spiridon!

 • Ce fata de jidan imputit, coclit are Dan Fiterman!!! O latura de om… locul lui este alaturi de Zamosteanu si a lui amanta, Aura Pirvu Florentina sau C u r v a cum i se mai zice

 • ANA are dreptate privind competenta profesională a medicilor. Oricum sa nu încercați si “competenta” sau talentele lui Iliescu de la Cardiologie, ăla cu reclama la ZDI, ca ați dat de dracu…’

 • ZED , am nevoie de o info . ce e cu iliescu ca am fost cu probleme la inima si mi-a recomandat sa mananc odata in zi… da mi te rog detalii sa stiu pe mana cui am intrat . ms anticipat

 • Fiterman il doare la basca a cumparat si i p j iasi a cumparat si judecatori a cumparat si procurori la toti astia le place mocangela ce ziceti????????? Nu sa mai auzit nici de tapele date jidanul este bine……Hitleeer unde esti???????????????????????????????

 • E mort Adolf , nu l mai cauta, lasa I pe jidani sa ne conduca si sa faca banu’ gros, asa ca si obrazul lui Dan Fiterpulea

 • Să nu vă așteptați niciodată la ceva mai bun, de la Arcadia. Evreul doar banul îl vânează, în rest……..Dumnezeu cu mila, așa cum a fost și cazul prezentat! Cu ce mă încântă pe nime, ca pacient, că are regim de hotel, dar fără adevărați profesioniști pentru actul medical? Să nu mai vorbesc de tarifele practicate, că te îngrozești. Sictir jidanilor, de când ați venit în țara asta, numai necazuri ne-ați adus, de muncă cinstită cred că nici nu ați auzit.

 • Am avut trei interventii in Arcadia, toate au decurs excelent, asa ca sa nu generalizam. Una e ca nu suportati persoana care detine spitalul si alta e sa vorbiti in necunostinta de cauza. Este personal foarte bun, conditii foarte bune si actul medical pe masura. Am mai vazut eu persoane care nu au accesat niciodată serviciile medicale din Arcadia si arunca diverse vorbe. Asa cum nici la stat nu sunt toate bune si frumoase(eu am fost de cateva ori si nu-mi doresc sa mai calc într-un spital de stat), asa nici la privat nu e totul perfect. Fiecare face alegeri dupa cum dorește.

 • cit poti fi de timpit sa tii acasa un om in stare grava o luna…bani si iar bani ,de unde atita covid,se imbogatesc astia pe spatele naivilor

 • Am născut la arcadia în urma cu câțiva ani deoarece mi se inoculase teama de a nu lua vreo bacterie din maternitatea de stat. Iată că, deși aveam toate analizele la zi și eram sănătoasă tun înainte și dupa nașterea de la maternitatea privata, am plecat acasă cu infecție și eu și bebelusul. Văzând ca ceva ceva nu era în regula, ne-am întors pentru investigații și timp de câteva luni am luat toți medicii la rand: câțiva pediatri, neonatolog, dermatolog, ginecolog, dar nu găseau nimic în neregula în afara de bubițe cu puroi pe fata bebelușului în locul cărora rămâneau gauri, pe care toți medicii le-au numit „acneea bebelușului” care era absolut normala după părerea lor. Sute de milioane de lei vechi am dat la ordinarii de la arcadia pana m-am „trezit” și m-am dus de capul meu la un laborator de analize din oraș și am descoperit ca avem infecție cu o bacterie. Când m-am dus cu rezultatele la atât de elogiata dna dr Tugurlan cu rezultatele a urlat efectiv la mine ca de ce am fost și la alt medic în condițiile în care programările la dansa se făceau foarte greu, chiar și după 2 săptămâni, deoarece era full. Bineînțeles, supărarea ei era pentru faptul ca din sutele alea de milioane pe care le plătise, aveam chipurile un card de reduceri și de gratuități, iar ei nu i-a convenit ca am folosit acel card pentru consultația la dumneaei.
  Următoarea naștere am avut la Cuza Vodă, singurul inconvenient a fost mobilierul vechi, în rest nu am avut probleme și am numai cuvinte de lauda. Așternuturi curate schimbate zilnic la stat, în timp ce la arcadia nu mi-au schimbat lenjeria niciodată, iar o data mi-au adus niște hăinuțe rupte pentru bebeluș, absorbantele erau prea puține pentru primele zile de lehuzie, produse de igiena ieftine și proaste, asistente nepregătite și mult prea parfumate pentru a sta lângă un bebeluș, dus plin de par, praf peste tot în salon, asistenta din prima zi după cezariana m-a forțat sa ma ridic și sa merg, încât era sa leșin, noroc ca m-a prins o infirmiera, doctorii cu prea multa reclame la produse farmaceutice sau parafarmaceutice inutile.
  Or fi aceeasi doctori și într-o parte și în alta, dar asistentele și infirmierele de la Cuza sunt cu mult peste cele de la Arcadia și nu așteaptă șpagă asa cum se spune și nici mizerie nu a fost.

 • Este supraevaluata Arcadia, este sub așteptări de la recepție pana la medici. Vorba aia: la pomul lăudat sa nu te duci cu sacul.

 • Deci stai sa inteleg si eu, un nene bolnav s-a dus sa se trateze la spital? Care spital? Ce i-au facut? Doctorii aveau covid19 sau nu inteleg nimic… cine avea covid? De ce s-a operat daca avea covid? Avea corona? 3 la mana, in ce oras l-au operat? Aceste operatii se fac gratuit sau contra-cost? Cine l-a operat? De ce l-a operat? Sunt multe intrebari la care trebuie clarificare. Deci acum pe perioada starii de alerta si urgenta se fac operatii la spitale private? Daca da, de ce? Acest spital este de lux sau ce este cu el? E bun? Se merita? Unde este locatia lui?

 • Jidanul asta omoara???????????????? Oameni …Cum fara puscarieeeeeeeeeee Stat de kk cu institutii flaminde si bolnave

 • arcadia…e doar un hotel…si atat
  doctori de mizerie…nu si asuma raspunderea pentru nimic!
  nu aveti ce cauta acolo!
  punct

 • La Arcadia sunt angajati cei mai prosti medici. Toti care nu isi gasesc loc de munca in alta parte sunt primiti la Arcadia.

 • Pe langa nenumăratele experinte negative avute cu Arcadia în urma acestui virus am fost nevoita sa ajung din nou în Arcadia datorita medicului pe care îl doream sa imi urmărească sarcina lucrează la un spital covid de stat . Datorita preturilor am ales sa fac contract
  Surpriza mare a fost când am avut o urgenta, deși în contract e specificat ca am dreptul la 3 consultații la medicul de garda nu am fost primita ( povestea s a repetat din nefericire de 3 ori) cu contract si banii dați am fost nevoita sa merg în alta parte
  Prima explicație a fost ca datorita unei ordonanțe de la minister nu au avut voie sa ma primească
  A doua explicație in scris data a fost datorita distantei ( cica s au gândit la sanatatea mea și ca drumul pana la Arcadia mi ar face rau)
  Sunt extrem de dezamăgită de atitudinea avuta fata de clienți ( inclusiv directorul mi a zis ca dacă nu am studii în domeniul medical nu e obligat sa imi dea mie explicatii)

 • Dragos Chichirau a ucis-o pe Smaranda Donose Patras in urma cu doi ani, cazul a fost intens mediatizat. Fata a murit in chinuri in urma unei operatii banale efectuate de acest criminal, doi copii au ramas fara mama. De ce este lasat sa profeseze acest incompetent?

 • Chichirau strikes again!
  https://infoiasionline.ro/un-an-de-la-moartea-smarandei-donose-medicul-calau-profeseaza-nestingherit/52629/
  Acest individ – Chichirau, in 2018, la cateva luni dupa ce a ucis-o pe femeia din Husi, i-a pus unchiului meu diagnostic inventat de hernie inghinala bilaterala si a avut intentia sa-l prosteasca sa-l opereze laparoscopic (deci, dintr-un foc, 2 interventii, care costau peste 10.000 lei). Cei de la Arcadia ii facusera in 2 minute si contractul pt operatie, dupa ce a iesit de la consultatie. Afland cine l-a consultat, l-am dus imediat la alt medic, la Spiridon. Avea hernie doar intr-o parte si era prea avansata sa mai fie operata laparoscopic. Va dati seama pana unde ajunge inselaciunea, malpraxisul si foamea de bani la Arcadia?!

Adauga un comentariu