Titlurile zilei

Stenograme fierbinți pe mormântul unui pacient operat de hemoroizi la Spitalul Arcadia, deținut de Dan Fiterman! Deși i-au murit doi pacienți, medicul Dragoș Chichirău este salvat de colegi! Dr. Sorin Nistor: „Nu puteam distruge cariera unui medic” – FOTO, AUDIO

Publicat: 12 aug. 2020
Spitalul Arcadia, deținut de omul de afaceri Dan Fiterman, îl acoperă pe medicul Dragoș Chichirău, acuzat că un bolnav a murit după ce a fost operat de el

Spitalul Arcadia, deținut de omul de afaceri Dan Fiterman, îl acoperă pe medicul Dragoș Chichirău, acuzat că un bolnav a murit după ce a fost operat de el. Ieri a avut loc o întrevedere la Spitalul Arcadia între Mariana Sofian și dr. Sorin Nistor, directorul medical al spitalului. Soția lui Constantin Nistor, bărbatul care a decedat la o lună după ce a fost operat de hemoroizi de medicul Dragoș Chichirău la Arcadia, a cerut explicații pentru decesul soțului ei. Dr. Sorin Nistor, directorul medical, susține că medicul Dragoș Chichirău nu este responsabil de moartea lui Constantin Nistor

Spitalul Arcadia, deținut de omul de afeceri Dan Fiterman, îl acoperă pe medicul Dragoș Chichirău pentru a doua oară după ce a fost acuzat că a cauzat fără explicație moartea a doi pacienți. Din punct de vedere medical, așa cum spune dr. Sorin Nistor, directorul medical de la Arcadia, medicul Dragoș Chichirău nu poate fi acuzat. Mariana Sofian, soția bărbatului decedat după ce s-a operat la Arcadia de hemoroizi, nu a primit nicio explicație clară care să justifice decesul soțului ei. În discuția avută cu directorul medical, aceasta a înțeles doar faptul că dr. Dragoș Chichirău este un medic excepțional, care i-a prelungit viața soțului ei. Cu toate acestea, la o lună după operația de hemoroizi, acesta a murit.

Mariana Sofian, soția bărbatului care a murit la o lună după ce a fost operat la Arcadia: „Am venit să cer o explicație. Nu acuz pe nimeni, vreau doar să știu de ce starea soțului meu s-a agravat după ce a fost operat aici”

Ieri, la Spitalul Arcadia, spital deținut de omul de afaceri Dan Fiterman, a avut loc o întrevedere între Mariana Sofian, soția bărbatului de 57 de ani care a murit după ce a fost operat de hemoroizi la Arcadia și dr. Sorin Nistor, directorul medical al spitalului. Femeia a solicitat întâlnirea pentru a cere explicații pentru moartea inexplicabilă a soțului ei, bărbat în toată firea, un tată care a lăsat în urmă 5 copii îndurerați.

„Am venit să cer o explicație. Nu acuz pe nimeni, vreau doar să știu de ce starea soțului meu s-a agravat după ce a fost operat aici. Totodată, vreau să știu de ce dr. Dragoș Chichirău m-a sfătuit să nu-l duc la spital pentru a nu se infecta cu COVID-19, deși i-am spus în fiecare zi, telefonic, că starea lui se agrava și că abia se mai ținea pe picioare. După deces, pe certificatul constatator, bărbatul meu avea diagnostice despre care noi nici nu știam. De ce dr. Dragoș Chichirău, atunci când i-a făcut consultul înainte de a fi operat, nu m-a avertizat că este în stare gravă”, așa a început ieri discuția din biroul directorului medical de la Arcadia, inițiată de către Mariana Sofian, soția lui Constantin.

Directorul medical de la Arcadia o „liniștește” pe Mariana încă de la începutul conversației: „Când pierdem pe cineva drag, căutăm să găsim vinovatul”

În replică, la discuția inițiată de Mariana, directorul medical de la Arcadia, spital deținut de omul de afaceri Dan Fiterman, dr. Sorin Nistor îl disculpă pe dr. Dragoș Chichirău. Acesta a asigurat-o pe Mariana că o comisie formată din specialiști a analizat cazul și că soțul ei nu a murit din cauza unei operații de hemoroizi, ci din cauza decompensării bolii cu care fusese diagnosticat în 2017, rectocolită.

„Când pierdem pe cineva drag, căutăm să găsim vinovatul. Eu îmi fac datoria să vă spun cum au stat lucrurile. Să încercăm să intrăm într-o logică, pentru că aici nu este o situație ușoară. Vorbim despre un pacient cu o boală cronică extrem de consumptivă, o boală cronică care afectează mai multe organe. Mă uit pe analizele medicale și pe toată linia celulară are mai puțin decât ar trebui să aibă. Este o evoluție cronică, într-o stare de deshidratare mare. Peste această boală cronică s-a suprapus această problemă hemoroidală. Chirurgul Dragoș Chichirău a intrat, a operat, dar țineți minte faptul că el a operat strict în zona fisurilor anale. Nu este o operație care să streseze foarte mult organismul, un organism deja solicitat, deja epuizat”, spune dr. Sorin Nistor, director medical la Spitalul Arcadia din Iași.

Comisia medicală de la Arcadia dă din umeri: „Eu ce pot să fac? Să pun cariera unui medic care a făcut o intervenție care poate a ajutat și clar a ajutat pacientul, pe o evoluție nefavorabilă a unei boli cronice de conjunctura în care era?”

Explicația oferită de către dr. Sorin Nistor Marianei lasă multe semne de întrebare. Îl acoperă? Și dacă îl acoperă, de ce ar face asta când reputația Spitalului Arcadia condusă de omul de afaceri Dan Fiterman este distrusă pentru a doua oară din cauza aceluiași medic? Directorul medical de la Arcadia i-a spus Marianei că nu poate distruge cariera unui medic din cauza unui pacient cu o evoluție nefevorabilă.

„Dacă nu ar fi fost operat de fisuri anale, exista riscul ca unul dintre hemoroizi să se rupă. Atunci pacientul pierdea foarte mult sânge, adică putea să i se agraveze mult mai rapid starea. Din păcate, medicina nu este în alb și negru. Eu ce pot să fac? Să pun cariera unui medic care a făcut o intervenție care poate a ajutat și clar a ajutat pacientul, pe o evoluție nefavorabilă a unei boli cronice de conjunctura în care era?”, adaugă dr. Sorin Nistor.

Dr. Sorin Nistor, după ce a discutat personal cu dr. Dragoș Chichirău: „El avea indicație de operație, iar analizele lui nu erau prea bune de dinaintea intervenției chirurgicale”

Cu lacrimi în ochi și vizibil afectată de răspunsul lipsit de empatie al directorului medical, Mariana a îndrăznit să ridice o următoare întrebare:

„De ce starea soțului meu s-a agravat după operație și de ce medicul Chichirău l-a operat dacă a știut că starea lui este mai gravă decât am crezut?

” Răspunsul venit din partea directorului medical dr. Sorin Nistor în apărarea dr. Dragoș Chichirău este că scaunele diareice, care deveneau din ce în ce mai frecvente și care l-au deshidratat pe bărbat, nu au fost cauzate de operația de hemoroizi.

„Scaunele diareice nu au legătură directă cu operația de hemoroizi. El avea indicație de operație, iar analizele lui nu erau prea bune de dinaintea intervenției chirurgicale. Când ai și fisuri anale, cu asta nu te poți juca. Este chiar o intervenție chirurgicală pe care trebuia să o facă repede. Lucrurile din punct de vedere medical s-au procedat așa cum trebuie. Era o discuție dacă era o intervenție mai complexă, o intervenție în care trebuie să faci anestezie generală, trebuie să deschizi abdomenul. Dar noi vorbim despre o operație simplă”, mai spune dr. Sorin Nistor.

Medicul Dragoș Chichirău este absolvit de orice vină de către comisia medicală internă: „Starea lui s-a agravat din cauză că s-a decompensat rectocolita”

Lacrimile Marianei curgeau șiroaie într-un birou din Spitalul Arcadia de pe strada Cicoarei, cerând disperată o explicație pentru moartea soțului ei, plecat mult prea devreme dintre cei vii. Din păcate, așa cum susține dr. Sorin Nistor, medicul Dragoș Chichirău are acoperire pentru tot ceea ce a făcut și nu poate fi tras la răspundere.

„Corelația cu această intervenție care nu este laborioasă și cu starea lui este foarte greu de făcut. Din contră, dacă nu s-ar fi făcut operația pentru hemoroizi, riscurile pentru el erau mult mai mari. Suferința lui a fost pentru că nu s-a adresat unui gastroenterolog. Pentru că după intervenția chirurgicală, ați avut două recomandări: evaluarea gastroenterologică și un control la două săptămâni postoperator. Starea lui s-a agravat din cauză că s-a decompensat rectocolita”, adaugă Sorin Nistor.

Dr. Sorin Nistor i-a explicat Marianei că bărbatul ei ar fi putut muri și fără să fi avut o operație de hemoroizi

Decesul lui Constantin Sofian a fost pus de către medicii de la Arcadia, spital deținut de către omul de afaceri Dan Fiterman, pe seama rectocolitei, o boală cu care acesta a fost diagnosticat în 2017. Mariana povestește faptul că, în momentul în care s-a prezentat cu soțul ei la Arcadia, medicul Dragoș Chichirău nu i-a spus că barbatul ar avea și alte afecțiuni grave care au fost scrise pe certificatul de deces. Directorul medical de la Arcadia s-a străduit să o convingă de faptul că viața bărbatului ei a fost de fapt prelungită de dr. Dragoș Chichirău.

„Relația dintre o operație de hemoroizi și fisuri anale și acutizarea unei rectocolite hemoragice nu există. Același lucru se putea întâmpla, chiar dacă nu exista operația de hemoroizi. Operația de hemoroizi a fost un eveniment, dar care în niciun caz nu avea cum să acutizeze, să ducă la ceva mai sever, acutizarea bolii cronice. Poate că era chiar și mai rău dacă nu exista această intervenție”, adaugă directorul medical.

Dr. Sorin Nistor: „Nu a murit nimeni, și credeți-mă că am studiat bine, de o boală de hemoroizi”

Mariana se străduiește din răsputeri să înțeleagă cele spuse de directorul medical, dar nu poate să accepte faptul că, deși l-a sunat de nenumărate ori pe dr. Dragoș Chichirău pentru a-i spune că starea soțului se înrăutățește, acesta i-a spus cu voce fermă:

„Să nu care cumva să îl duceți în UPU, că ia COVID-19”.

Speriată de pandemia de coronavirus și de indicațiile stricte ale medicului, Mariana nu l-a dus pe Constantin la spital.

„Sigur că pandemia de COVID-19 este o situație extrem, extrem de nefericită pentru pacienții care au și alte afecțiuni. Pentru că, într-adevăr, au fost oameni care au avut frica de a merge la spital. Noi intrăm în conjunctura nefericită, boala cronică, intervenția și pandemia. Nu a murit nimeni, și credeți-mă că am studiat bine, de o boală de hemoroizi. Problema este că rectocolita, o boală cronică, a avut o exacerbare. Mă uit pe certificatul constatator al decesului, în care se constată cauzele deceselor. Primul motiv al decesului este stopul cardiocirculator iresuscitabil. Ne place să credem că în Arcadia practicăm medicina pe dovezi, nu pe povești”, mai spune directorul medical de la Arcadia, în apărarea întregului personal medical.

Explicația finală a directorului medical de la Arcadia: „Se moare, doamnă, de rectocolită, se moare și din cauza unei unghii în carne”

Spre finalul discuției, ca să o liniștească pe Mariana, dr. Sorin Nistor a accentuat un aspect care ține de „profesionalismul” conducerii Spitalului Arcadia. Acesta a asigurat-o pe Mariana că, după decesul soțului ei, în spital se vor mai discuta niște aspecte ce țin de de intervenția chirurgicală pentru pacienții cu afecțiuni cronice.

„Este un caz pe care l-am analizat cu specialiști medicali și este un caz pe care îl vom analiza și sub alte aspecte, mult mai profund. Trebuie să înțelegem foarte bine relația dintre aceste intervenții chirurgicale curative, necesare pacientului și asemenea afecțiuni cronice care deprimă imunologic organismul. Nu există boală, există bolnavi, fiecare pacient reacționează diferit. Se moare, doamnă, de rectocolită, se moare și din cauza unei unghii în carne”, încheie dr. Sorin Nistor.

Concluzia Marianei după discuția cu directorul medical de la Arcadia: „Ar fi putut să-mi spună să merg la spital și, poate, astăzi Constantin ar mai fi fost în viață”

Cu o privire plină de dezamăgire, Mariana și-a strâns geanta neagră la piept și și-a luat la revedere de la cel care a încercat din răsputeri să-i explice că decesul soțului ei nu a fost cauzat de dr. Dragoș Chichirău, ci, poate, de faptul că ea nu l-a dus la timp la spital.

„Nu am nicio explicație clară. Eu tot nu înțeleg, cum să vii la un specialist, să te lași pe mâinile lui, să-i ceri apoi sfatul, iar mai apoi să se spele așa pe mâini. Dr. Dragoș Chichirău, medicul care a făcut operația de hemoroizi soțului meu, ar fi putut să-mi spună să merg la spital și, poate, astăzi Constantin ar mai fi fost în viață. Acum ce să mai spun? Pe cine să mai asculți dacă ai o problemă medicală?”, încheie îndurerată Mariana, care a plecat din fața spitalului Arcadia, ținându-și strâns la braț, fiul cel mare.

Spitalul Arcadia deținut de omul de afaceri Dan Fiterman își pătează imaginea pentru a doua oară din cauza medicului Dragoș Chichirău. Cazul Smaranda Pătraș-Donose, îngropat în dosarele de la Parchet

Medicul Dragoș Chichirău nu se află la prima acuzație. Pe 9 iulie 2018, Smaranda Pătraș-Donose, în vârstă de 37 de ani, s-a prezentat la Arcadia pentru o operație laparoscopică de colecist. La o distanță de 43 de zile, după patru operații, în noaptea de 20 spre 21 august, a murit la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. Se prezentase la Arcadia pentru o banală operație de colecist și a plecat acasă după două proceduri și, în final, a ajuns la „Spiridon” cu peritonită. Medicii nu au mai putut să o salveze. Ca și în cazul lui Constantin Sofian, familia Smarandei a încercat de nenumărate ori să îl contacteze pe medicul Dragoș Chichirău, dar, din nou, acesta era acoperit.

Din august 2018, medicul acuzat de decesul Smarandei Pătraș-Donose și a lui Constantin Sofian nu s-a prezentat la Parchet, deși a fost solicitat. Avocata familiei Donose, Roxana Blaga, speră că dr. Dragoș Chichirău va fi într-un final tras la răspundere pentru faptele sale.

Comentarii
 • Trist. În concluzie mai bine stați la cozi în spitalele de la stat, oricum plicul dat este jumate cât chitanța la Arcadia iar medicii de aici nu pot fi găsiți vinovați decât atunci când nu vor mai avea ce opera. Altfel se acoperă unii pe alții, te duc cu minciuni de ale lor și în final te alegi cu bani mulți plătiți și „Veșnica pomenire”.La Arcadia trebuiesc interzise operațiile chirurgicale!

 • Trist. În concluzie mai bine stați la cozi în spitalele de la stat, oricum plicul dat este jumate cât chitanța la Arcadia iar medicii de aici nu pot fi găsiți vinovați decât atunci când nu vor mai avea ce opera. Altfel se acoperă unii pe alții, te duc cu minciuni de ale lor și în final te alegi cu bani mulți plătiți și „Veșnica pomenire”.La Arcadia trebuiesc interzise operațiile chirurgicale!

 • Mai sunt si ciobeni!Daca asta este cariera de medic si nu trebuie intrerupta, atunci sa ucida in continuare! Poate ajunge si dr.Sorin Nistor pe mainele lui…Dragos Chichirau!

 • Unchiul meu a murit in 2008 la un spital privat din Bacau in urma unei operatii de hemoroizi. A facut embolie pulmonara. De atunci ne judecam cu spitalul. Si tot asa i-au gasit postmortem ca avusese inainte de operatie doua preinfarcte, avea anemie severa, nu stiu ce pe la ficat si pancreas… Iar medicul e bine mersi, acoperit ca si aici de altii ca el. Trist.

 • NU trebuie sa_i distruga cariera de asasin in serie acestui descreierat..
  Voi nu vedeti ce mutra are_???
  Belciuge nas ii mai trebuie si zici ca_i din triburile amazoniene..
  Cum dra qu sa te lasi operat de gorila asta??
  Si sa i mai asculti si ,,sfaturile”??

 • UN „SPITAL”, PARDON HOTEL DE 2 LEI! INCOMPETENTI IN FRUNTE CU NISTOR, BOGDAN TUTUIANU SEF ATI SI LISTA POATE CONTINUA!
  FERITI-VA O DATA DE ACEST LOC!

 • ” DAN ILIESCU” un cardiolog COMUNIST, puteti vedea reclamatiile nerezolvate! Tipa prin cabinet la asistenra, la mamici nici nu mai vorbesc! Foarte urat vorveste, se crede COMUNISTUL de la stat. Uita ca acolo e privat, ar trebui totusi ca reclamatiile la adresa lui sa se concretizeze,!
  E sef si de asta nimeni nu ii zice nimica. Cat despre sotia lui e o doamna, nu ai ce discuta, jos palaria!
  El in schimb plin de reclamatii si NIMENI nu face nimic!
  Atentie mamici la acest individ, 2 secunde lipsea sa isi ia bataie in cabinet, la cum vorbea, tipic COMUNIST

 • Dacă o asemenea tragedie se întâmpla intr-un spital de stat-era pe toate posturile-iar medicul și spitalul respectiv imediat desființați.Linsati.Traiasca împărăția prostiei medicale și a banului.Atar timp cât doctorimea se avansează pe bani și pe pile-vezi situația ultimele examene ale cadrelor didactice din umf-așa se va întâmpla.Urmariti castigatorii concursurilor:fii de profi,amante și neveste.Sistemul medical covidian este și mai rău monitorizat.Sa între DNA.Sa vadă cum s-au încălcat regulile-cu participarea in pandemiei a întregii comisii(in sala!).Cei care au mânărit examenul-știu de ce!!!

 • Reclamatii nu ai cui sa ii faci! I am facut doctorului „DAN ILIESCU” un nesimtit, vorbeste urat cu pacientii, mai ales cu femeile care au nascut. Reclamatiile se trimit la seful de palier sau cum e acolo. Ce sa vedeti seful e chiar el! M au sunat de la Arcadia le am povestit cu lux si amanunt nesimtirea acestui doctor, dumnezeu in Arcadia si au zis ca ma contacteaza. Aha nici in ziua de astazi nu m a sunat nimeni. O adevarata „mafie” e creata si acolo. Nu pot sa recomand asemenea badaran!
  Sunt zeci de plangeri care nu sunt solutionate, de ce??? Privat cume, noi platim sume imense, de ce nu e respectat Pacientul???

 • Il doare pe Fiterman la banana de romani. Pe evreu intotdeauna l-a interesat cascavalul.
  Daca a ajuns Chirica sa-i faca si pod, va dati seama ce om de calibru este, nu ?
  Familia Fiterman sunt defapt niste evrei veniti de pe la Botosani, care vindeau colonie in trecut.
  Legat de cazurile astea cu morti, poate Colegiul medicilor se sesizeaza, desi, la cat cascaval au evreii se musamalizeaza cazurile rapid.
  Nu uitati ceva, intr-o economie, banul face legea, nu omul.
  Credeti ca Fiterman are mustrari de constiinta ?? Sa fim seriosi.

 • Ce aveti cu evreii?
  In aprilie 1944, cand Romania era contra rusilor, evreii sprijiniti de rusi pentru ajutorul dat acestora in anii anteriori de razboi, au declarat Botosaniul REB (Republica Evreasca Botosani).
  Iasiul avea in perioada dintre razboaie 60% populatie evreiasca.
  Dezvoltarea Moldovei din acea perioada se datoreaza evreilor.

 • Aici e vorba de doctorii din spitalul privat. Ar trebui interzis ca doctorii sa aiba vre o legatura cu sistemul de stat.! Ori lucrezi la privat ori la stat!!! Astfel si studentii ar avea loc de munca, dar bosorogii nu se mai satura.
  Doctorul cardiolog iliescu Dan feritiva de el, e un om fara respect pentru gravide. Se cearta chiar si cu asistenta, tipa! Conducerea nu face nimic!

 • Sa mi bag POOLA in Dan Fiterman, in sotia lui de la poza a 5-a, si sa-i foot pe toti medicii incompetenti de la Arcadia….primul e Rugina Victor de la gineco…pisdarul de pe str Fermei 82

 • nu inteleg cine este domnul cu barba si cu sarpele in poza? este doctorul? sau pacientul? sau cine este? puteti sa detaliati…?

 • Feriti-va de Dr. Sorin Nistor. Am fost la el avand criza de astm. Si mi-a zis ca nu pot sa respir din cauza greutatii. Deci si el putea fi considerat doctor ucigas, daca nu ajungeam la timp la un alt doctor.

 • Eu inteleg ca cel care a scris articolul e platit la numarul de cuvinte scrise, dar sa repeti de vreo 3 ori acelasi lucru ca sa umpli o rubrica e cam penibil, puteai scrie si despre vremea din weekend daca ti-a mai ramas spatiu liber.

 • Sunteti incopetenti ,nu aveti pic de experienta sunteti toti esiti cu bani si cu diplome facute la Xerox niste dobitoci de doctori te duci la spital si mori de la o banala operatie nu stiti cum sa luati bani si va doare undeva ,sa vii puneti pe piet cand muriti voi, exact asa sa muriti si voi la cum a murit omul Acela.

Adauga un comentariu