Titlurile zilei

Panaramă la Rediu! Un consilier local s-a trezit cu telefonul blocat când a vrut să voteze online: „Am făcut plângere penală”

Publicat: 25 aug. 2023
_____ Vizualizări 14 Comentarii
Panaramă la Rediu Un consilier local s-a trezit cu telefonul blocat când a vrut să voteze online Am făcut plângere penală
La Rediu, proiectele primarului nu au fost votate de consilierii locali ostili

Consilierii locali au făcut front comun ca să blocheze proiectele inițiate de primarul Ciprian Grosu. Consilierul local Liviu Dobre, dispus să voteze favorabil inițiativele, susține că a fost sabotat, blocat, ca să nu voteze. Propunerile constau în amenajarea unui loc de joacă și a unei parcări

Scandalurile din comuna Rediu, județul Iași, continuă. Un nou episod s-a petrecut pe data de 7.08.2023, în ședința de Consiliu Local. Totul a pornit de la 2 proiecte aflate pe ordinea de zi, ce vizau construirea unui parc de joacă pentru copiii de la Grădinița Rediu (80.000 de lei) și realizarea unei parcări la Școala Rediu – 600 mp (550.000 de lei). Proiectul nu a fost votat după ce mai mulți consilieri s-au împotrivit. Liviu Dobre, consilier local PMP, a precizat că a fost sabotat când a vrut să voteze prin platforma online ZOOM. Consilierul susține că voia să sprijine proiectele pentru comunitate.

„Am fost sunat de pe mai multe numere ascunse în momentul în care am vrut să votez. Asta, ca să mă scoată de pe platformă. Am făcut plângere penală pentru identificarea celor care au apelat în acel moment. Eu votez pentru proiectele care sunt pe comunitate, nu contează partidul. Votul meu ar fi contat în acel moment”, a declarat Liviu Dobre.

În comisie au votat favorabil, dar în Consiliul Local s-au răzgândit

Pe data de 16.08.2023, proiectele au fost reintroduse pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local. Deși aveau aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate, cele 2 proiecte au fost respinse din nou. Culmea, Daniela Dumitriu, consilier PMP și învățător în comună, președintele comisiei de învățământ, a votat „împotrivă”, deși la comisie a fost de acord.

„Putem vorbi mai târziu?”, a fost singura reacție a învățătoarei, după care a întrerupt brusc apelul telefonic.

Surse politice din Rediu spun că aleșii locali PSD, PNL și o parte din PMP fac front comun ca să blocheze proiectele primarului Ciprian Grosu, ales din partea USR, implicat în mai multe scandaluri în ultima perioadă. Liviu Dobre a anunțat că a demisionat din funcția de secretar al comisiei de învățământ după ce colega de partid ar fi trădat interesele comunei.

„Cetățenilor comunei Rediu, le transmit faptul că înțeleg confuzia acestora cu privire la nepunerea în practică a anumitor proiecte, este dificil când adesea nu ai cu cine colabora într-o instituție precum primăria. Doresc să adaug faptul că mă detașez de afirmațiile referitoare la anumite intrigi și alianțe, precum cele legate de domnul primar Grosu, persoană pe care nu am ezitat niciodată să o critic când a fost nevoie. Orice opinie nefondată și obstacol nu îmi vor tăia entuziasmul pe care încerc să îl dezvolt zilnic în vederea scopului pe care îl am: îmbunătățirea condițiilor comunei Rediu”, a mai spus consilierul Liviu Dobre.

Consilier PSD: „Nu pot să-i aprob aberațiile”

Lazăr Mihai, consilier local PSD, a precizat pentru BZI că nu a votat pentru că prețurile lansate în proiectele de hotărâre sunt prea mari.

„Costurile sunt prea mari, ar trebui să fie undeva pe la jumătate. La parcare nu s-au consultat cu Consiliul de Administrație al școlii. Consiliul de Administrație nu este de acord ca parcarea să fie sub geamul elevilor. Să fie undeva mai la vale. Nu e vorba de blocat, ci de răspundere. Nu pot să-i aprob aberațiile și să pun bani de la mine”, a subliniat consilierul local.

În cadrul ședinței din 16 august, 6 voturi au fost „împotrivă” și 5 au fost „pentru”. Patru consilieri au absentat. În cursul acestei zile va fi organizată o nouă ședință. Primarul Ciprian Grosu a comentat situația din Consiliul Local.

„O parte dintre consilierii locali de opoziție au uitat de mult de scopul pentru care au fost votați de cetățenii comunei – și anume de a susține proiectele locale pentru și spre binele vecinilor noștri și preferă să facă o opoziție grotească blocând inițiativele care vizează implementarea obiectivele de investiții doar pentru a arăta că «primarul» nu face nimic.

În mare parte indic aici spre aceeași consilieri care au mai multe mandate la activ și care nu au reușit, nici până la ora actuală, să-și aducă aportul la dezvoltarea comunei și să vină cu amendamente și observații constructive în cadrul ședințelor de consiliu local, preferând să distragă atenția de la ordinea de zi spre alte subiecte, provocând scenarii cu tentă malițioasă, distructivă.

Este cinic, mârșav, iar din punctul meu de vedere nu vom putea da înainte în condițiile în care interesele acestor consilieri nu corespund cu interesele cetățenilor care așteaptă, de la noi toți – primar și consilieri – rezultate concrete”, a precizat primarul din Rediu.

Comentarii
  • Numai circ este in sedinte.Mihai Lazar nu a servit destul alcool ca sa voteze?
    Invatatoarea invata limba romana in sedinta.
    Ce a ajuns comuna condusa de analfabeti si multe interese.

  • Ar fi bine ca cetâțeni comunei Rediu la viitoarele alegeri sâ nu mai voteze nici un eșuat din actualul mandat –utorile nici nu sînt în stare sâ se delaseze la ședințele de la primârie–rușine lor dacâ o mai fi avînd așa ceva–cea ce demonstreazâ eșuarea totalâ a 10 ani de grohovernare a actualuluii eșuat nerușinat pas cu pas–

  • Asa se intampla cand esti vocal deranjezi in special pe cei din administratia veche care dainuie de mai bine de 16 ani.Avem atatia experti in consiliul local de te ingrozesti de asta nimic nu se misca blocheaza o comuna intreaga pentru interesele unor consilieri.

  • Interesele cu pamanturile late abuziv dnule Elvis cum e cu batranii din sat?Haidau e baiatulu fostului primar care nu a facut nimic.Astia ne conduc pe noi cetatenii si mergem in noroi si fara trotuare.Jos labele de pe interese

  • Elvis cu interese sa traiasca porumbul,Mihai Carciuma veche,Haidau fiul satului Daniela e pusa de un politist asa se aude,

  • Vechea mafie locală își face datoria, nu veți scăpa mamaligarilor din Rediu de Haidăii și Paraschivii locului până nu vă treziți!

  • Grosu a trecut la PNL, va castiga un nou mandat!!! Ciuda sîc, Grosu e jmeker, Susan la puscarie, Grosu-i pe felie.

  • Grosu a trecut înapoi la Prestarea pentru un nou mandat de montat termopane. Sper să-i facă un control psihologic înainte.

  • Era la dus si si-o freca? Si primeste salariu pentru asta?
    Sa inteleg ca pui la pamant o sedinta de CL, cu un simplu dispozitiv de bruiaj, la 300 ron?
    Mai mergeti la vot?

Adauga un comentariu