Titlurile zilei

Amenințări de tip mafiot la primărie, din cauza alunecărilor de teren! Un consilier local a fost înjurat de un afacerist ce se consideră „băiat educat”: „Dacă vii pe terenul meu, îți retez piciorul” – FOTO/VIDEO

Publicat: 07 iun. 2023
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Amenințări de tip mafiot la primărie din cauza alunecărilor de teren Un consilier local a fost înjurat de un afacerist ce se consideră băiat educat Dacă vii pe terenul meu îți retez piciorul  FOTOVIDEO
Consilierul local Liviu Dobre a fost amenințat și înjurat de afaceristul Cătălin Leonte

Afaceristul Cătălin Leonte l-a înjurat și amenințat pe consilierul local Liviu Dobre. În comuna Rediu au fost semnalate alunecări de teren ce au fost provocate chiar de afacerist după ce a depozitat tone de pământ în apropierea drumului județean DJ 282. Cătălin Leonte a negat că l-ar fi amenințat pe consilier, dar nu știa că a fost înregistrat. Până la urmă, Primăria Rediu l-a sancționat pe afacerist cu 5.000 de lei

Scandalul provocat de afaceristul Cătălin Leonte în comuna Rediu, județul Iași, capătă noi dimensiuni. Totul a început săptămâna trecută când mai mulți locuitori din satul Rediu, cu proprietăți în vecinătatea drumului județean DJ282, l-au acuzat pe Leonte că a adus sute de camioane de pământ ce a fost depozitat pe proprietatea personală, unde a deschis și un service auto.

Din cauza tonelor de pământ a fost afectată stabilitatea solului și au apărut crăpături adânci și de 3 metri. Vecinii se așteaptă ca din cauza alunecărilor de teren să fie afectate mai multe clădiri. În acest caz au fost sesizate atât Primăria Rediu, cât și Garda de Mediu Iași. În localitate a fost semnalată și o problemă legată de depozitarea deșeurilor pe domeniul public.

Un consilier local a fost amenințat de afaceristul Cătălin Leonte

Încă de săptămâna trecută, Liviu Dobre, consilier local PMP, a încercat să convoace Comisia de Urbanism pentru o vizită la terenul afectat de alunecări. Nici până acum, președintele comisiei, Mihai Lazăr, de la PSD, nu a dat curs cererii. În cursul zilei de ieri, 06.06.2023, a avut loc o confruntare între Liviu Dobre și Cătălin Leonte. Iritat de acțiunile consilierului local, afaceristul a trecut direct la amenințări.

„La ora 10:00 am fost la primărie să depun declarația de avere. Erau mai mulți cetățeni prezenți acolo, sunt martori. A început să mă înjure, mi-a spus «du-te-n p..a mea» după ce i-am transmis că vom veni la teren să facem un raport. L-am întrebat cine i-a dat acordul ca să depoziteze pământul. Mi-a spus: «cu acordul meu». Apoi mi-a spus: «dacă vii pe terenul meu, îți retez piciorul»”, a precizat consilierul Liviu Dobre.

Nu este primul scandal din comuna Rediu. La începutul anului, funcționara Petronela Susan a fost prinsă în flagrant după ce a luat mită pentru eliberarea unor documente.

S-a dorit intervenția Comisiei de Urbanism: „Nici nu știu cum să gestionez”

Liviu Dobre a ridicat problema alunecărilor de teren și în Comisia de Urbanism. A solicitat convocarea comisiei în ideea de a verifica situația în teren și să întocmească un raport, însă Mihai Lazăr, de la PSD, președintele Comisiei de Urbanism, a refuzat. Contactat telefonic, acesta a explicat că nu s-ar fi rezolvat nimic dacă ar fi verificat situația în teren.

„A fost o alunecare de teren. Ce treabă avem noi, doar să constatăm… Nici nu știu cum să gestionez. Am fost odată la o sesizare, am făcut un raport și a rămas așa”, a precizat Mihai Lazăr.

Consilierul Liviu Dobre subliniat că va depune și o plângere penală.

„În atenția domnului Cătălin Leonte, care a avut eleganța de a mă aborda într-o asemenea manieră în fața Primăriei Rediu și de față cu alți cetățeni ai comunei, câte ilegalități și măscări de rapoarte mai sunteți dispus să faceți? Poate alții, înaintea mea, nu au făcut față la modalitatea asta de «a face politică», dar eu îmi asum schimbările pe care încerc să le fac, chiar și cu asemenea impedimente, precum fraze și cuvinte care pot conduce către deschiderea unui dosar penal.

Discuția mai puțin civilizată a pornit de la prezența ilegală a camioanelor pe o porțiune de pământ care a condus la denivelări de teren în comuna Rediu. De asemenea, președintele Comisiei de Urbanism, Mihai Lazăr, pe data de 29.05.2023, a evitat convocarea comisiei, pentru discutarea prezenței camioanelor care produc denivelările de teren, întrunire ce este neluată în considerare până și în ziua de azi. Constatarea mea este faptul că dumnealui lucrează strâns cu primarul care a dovedit de nenumărate ori că preocupările lui față de comuna Rediu sunt altele, în mod cert fiind și nepăsarea pentru această Comisie de Urbanism, munca și inițiativele ei”, a mai spus consilierul PMP.

Cătălin Leonte: „A fost o discuție între bărbați”

Contactat telefonic, Cătălin Leonte a susținut că nu l-a înjurat și amenințat pe consilierul local. Însă nu știa că discuția cu Liviu Dobre a fost înregistrată.

„Haideți, este o panaramă de om. Era o grămadă de lume acolo. Omul e dus cu pluta. Eu sunt băiat educat. El are un război cu primarul. Nu știu cum să-l numesc, dacă se ocupă cu așa ceva. Cum să intre pe proprietatea mea fără să-mi ceară acordul? Acum aștept să văd dacă voi fi amendat. Ce plângăcios… Dacă i-am spus ceva… A fost o discuție între bărbați. Poate fi sesizat și Dumnezeu, acolo sunt alunecări de când lumea. A fost o groapă de gunoi, acoperită cu pământ. Eu vreau să întăresc terenul pentru toată lumea, pe cheltuiala mea. Voi planta puieți de salcâm”, a declarat Cătălin Leonte.

Afaceristul Cătălin Leonte a fost sancționat de Primăria Rediu

Contactat de reporterii BZI, primarul Ciprian Grosu a susținut că l-a sancționat pe afaceristul Cătălin Leonte, cel care a provocat alunecări de teren în satul Breazu.

„Referitor la alunecările de teren de pe proprietatea pe care activează SC DIMACHE CONCEPT SRL, primăria a efectuat, zilele trecute, un control amplu și, ca urmare a celor constatate la fața locului, s-a dispus intrarea în legalitate și sancționarea contravențională a societății administrate de domnul Cătălin Leonte, iar ca măsuri complementare s-au dispus măsuri de încetare a tuturor activităților desfășurate precum și de punere în siguranță a întregului perimetru.

Cu privire la asocierile din presă care vizează diversele «prietenii» închipuite cu cetățenii care la un moment dat încalcă legea, acestea nu sunt decât speculații de natură a șicana și a aduce prejudicii de imagine instituției Primăriei Rediu și angajaților acesteia. Fără nicio îndoială, am luat întotdeauna măsuri când am constatat că există situații care sunt în contradicție cu dispunerile legale și nu mă voi limita la a proceda în aceeași manieră și pe viitor”, a transmis Ciprian Grosu.

Tags:
Comentarii
  • Parca se spunea ca amandoi sunt afaceriști. Bucuria Grosierului. Sa vedem daca se activeaza interlopitiunea? Stii ce zic?

  • Userilă, tic tac, că dna Petronela dă pe goarnă ca să își salveze curul. Și intră la bulău tinerimea curată care sare că vrea schimbare. Prea multe ți s-au adunat.

  • Nu mai stie piticul de unde sa mai mulga niste bani, ca duamna lui, nu prea mai face combinatii cu asociatia de cand e saracie pe ucraineni!

  • Tot raul in comuna Rediu se trage de la primarul Grosu si de la sfatuitorul lui de taina, avocatul Acatrinei Florentian care îl învata numai prostii. Iar Grosu daca nu judeca, pune botul la toate prostiile servite pe tava de acest neica-nimeni!

  • Sunt dovezi care arata cum Susan Petronela si Stegariu Razvan consiliaza ( contra cost ), viitorii proprietari de locuinte din zona Rediu pentru a intra in posesia autorizatiilor de construire si cum spaga este impartita intre cei doi si primarul habotnic Cip Constantin GROSU

  • Catalin Leonte un tepar al Iasului, il stie toate lumea.Ii place alcoolul multi.Mare om acest Catalin in imobiliare cad casele pe oameni.

Adauga un comentariu