Rețeta de pancakes cu mere este o alegere ideală pentru un mic dejun aromat, pufos și rapid de pregătit, dar și pentru un moment de răsfăț cu ceva dulce, de aceea, merită cu siguranță încercată.
Ideală pentru zilele răcoroase sau pentru momentele în care vrei ceva simplu, dar delicios, această rețetă poate fi adaptată ușor pentru preferințele tale.
Rețeta de pancakes cu mere
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 200 grame de făină albă, peste care care se adaugă 1 linguriță de praf de copt și jumătate de linguriță de scorțișoară pentru un miros plăcut. În alt vas bate 2 ouă împreună cu 250 ml de lapte la temperatura camerei și 1 lingură de zahăr sau miere, după preferințe.
Pune ingredientele lichide peste cele uscate, amestecând lejer până la omogenizare, dar fără a insista, întrucât aluatul trebuie să rămână aerat. La final, se integrează 1 măr mare ras fin, stors ușor în mână pentru a nu lăsa prea mult suc. În acest punct, aluatul are o consistență densă, ideală pentru pancakes.
Pentru copt ai nevoie de o tigaie antiaderentă încinsă la foc mediu, nu mare, întrucât interiorul clătitei să se coacă uniform. O lingură de ulei sau puțin unt topit este suficient pentru prima tură, iar apoi tigaia nu mai are nevoie de grăsime.
Află cum poți să faci și un compot de mere fără zahăr delicios.
Trebuie să torni câte un polonic mic din compoziție și să aștepți până când apar bule la suprafață, semn că pot fi întoarse. Acestea trebuie lăsate aproximativ 1 minut pe fiecare parte, întrucât se gătesc repede. Un sfat util este să nu lași compoziția să stea prea mult după ce ai încorporat praful de copt, ci să îl folosești imediat.
Variantă mai aromată și dulce
Pentru această rețetă ai nevoie de aceleași cantități de bază pentru aluat, dar merele se pregătesc separat, pentru un rezultat cremos și delicios. Într-o tigaie se pune 1 măr mare tăiat în cuburi mici, împreună cu 1 lingură de unt și 1 linguriță de zahăr brun. Se lasă la foc mic până când merele încep să se înmoaie și capătă puțină glazură.
La final, poți adăuga și jumătate de linguriță de scorțișoară sau un vârf de cuțit de nucșoară pentru un miros de toamnă plăcut. Pentru compoziție vei avea nevoie de 200 grame de făină, de 2 ouă, de 250 ml de lapte și 1 linguriță de praf de copt, însă în acest caz nu mai adaugi merele crude în aluat, ci le păstrezi pentru a le pune direct în tigaie. Află și cum poți să faci niște cornuri cu mere delicioase.
După ce torni câte un cerc mic de aluat în tigaie, presară deasupra câte 1 lingură din merele caramelizate, acoperindu-le ușor cu un strat subțire de aluat. Acest lucru le ajută să se prindă frumos în interior și să rămână moi și aromate în timpul gătirii.
Pentru un preparat deosebit, poți folosi un amestec de mere diferite, de exemplu, jumătate de măr dulce și jumătate de măr acrișor, pentru un gust echilibrat. De asemenea, dacă vrei o variantă mai dietetică, poți carameliza merele folosind doar 1 lingură de apă și puțină scorțișoară.
Niște pancakes cu mere sunt ideale la micul dejun sau în orice moment al zilei, când vrei să te răsfeți cu ceva dulce, de aceea, merită cu siguranță încercată rețeta.