International

Panică în Japonia după ce s-au raportat cazuri cu delfini ce au început să atace oamenii

Publicat: 16 aug. 2022
delfin
Majoritatea incidentelor în care delfinii au atacat oamenii din Japonia, au avut loc la 10 metri de țărm

Prefectura din Japonia a anunţat incidente cu delfini ce atacă oameni. Mai exact, pare să fie vorba despre un singur delfin ce a atacat șase oameni, acestea suferind răni uşoare. De asemenea, autorităţile din Fukui au îndemnat populaţia să nu se aventureze în larg şi să nu atingă delfinii.

Reprezentanții prefecturii sunt de părere că toate persoanele au fost atacate de același delfin, incidentele având loc pe trei plaje din Fukui de pe coasta Mării Japoniei, la sfârșitul lunii iulie. Autorităţile precizează că delfinul ar fi fost observat pentru prima dată în zonă în aprilie.

Incidente în Japonia cu delfini ce atacă oameni

Majoritatea incidentelor cu delfini ce atacă oameni din Japonia, au avut loc la 10 metri de țărm, ceea ce este un indiciu că mamiferele din zonă s-au obișnuit să întâlnească oameni în apele mai puțin adânci. Presa a scris că autoritățile au instalat în acest sens un dispozitiv subacvatic, care emite zgomote de înaltă frecvență în scopul de a descuraja delfinii din zonă să se apropie. Cu toate măsurile de precauţie luate, două dintre atacuri au avut loc însă după acest dispozitiv a fost instalat.

Într-unul dintre cazuri, cel mai grav raportat, un înotător a avut nevoie de 14 copci după ce a fost mușcat de mână pe plaja Koshino, o destinație populară pentru cei care caută zone însorite. Printre victimele delfinului se află doi bărbați în vârstă de 40 de ani – ambii au primit îngrijiri la spital pentru răni ușoare suferite în aceeași zi pe plaja Koshino – și un bărbat în vârstă de 60 de ani care înota la mai puțin de patru metri de malul plajei Takasu când a fost mușcat de brațul drept.

„Auzisem de delfin la știri și voiam să ies imediat din apă dacă îl vedeam, dar când l-am observat, era chiar lângă mine”, a spus el.

Victima a spus că a încercat să-și scoată brațul din gura delfinului, dar nu a putut, așa că a intrat în panică.

Acum, poliția locală a început să patruleze pe plaje și să distribuie pliante care avertizează oamenii cu privire la potențiala amenințare și îi îndeamnă să păstreze distanța până când plajă se va închide la sfârșitul lunii. Cu toate că atacurile delfinilor sunt extrem de rare, ele nu sunt ceva nemaiauzit, mai ales dacă animalele se simt amenințate.

Masaki Yasui, responsabil pentru turism în prefectura Fukui, a declarat că delfinilor nu le place să fie atinși în anumite zone ale corpului, precum botul său înotătoarea dorsală, iar videoclipuri distribuite pe rețelele sociale arată oameni care încearcă să facă asta.

„Încurajăm vizitatorii să urmărească delfinul de departe dacă îl întâlnesc.”, a adăugat acesta.

Rechinii continuă să sperie oamenii

Deși atacurile delfinilor sunt ceva nou, atacurile rechinilor îngrozesc pe toată lumea. Cele mai recente cazuri prezintă cum două femei au fost atacate, iar o minoră a rămas fără o parte din picior din cauza rănilor.

După ce suceveanca Roxana Donisan, a fost ucisă de un rechin, pe o plajă din Egipt, oamenii au rămas îngroziți. Tragedia din Marea Roșie i-a șocat pe toți.

Acum însă, au avut loc alte două atacuri ale unor rechini periculoși. Evenimentele s-au petrecut în Statele Unite ale Americii, unde două femei s-au ales cu răni grave și au avut nevoie de mai multe intervenții chirurgicale.

Astfel, o tânără în vârstă de 17 ani, s-a ales cu răni grave după ce a fost atacată de un rechin. Addison Bethea, din Florida, s-a ales cu piciorul amputat în urma atacului.

„Cel mai bun scenariu pentru Addison și cea mai bună opțiune de a o aduce înapoi la cea mai normală viață posibilă”, a spus declarat mama tinerei.

Adolescenta a suferit mai multe intervenții chirurgicale, iar rechinul i-a mușcat piciorul drept, motiv pentru care medicii i l-au amputat din cauza rănilor foarte grave.

Spre deosebire de rechini, cazurile raportate în Japonia cu delfini ce atacă oameni, nu sunt atât de frecvente.
Comentarii
Adauga un comentariu