Local

Panică în spitalele din Iași! Zeci de angajați nu au mai suportat! Scandalul a izbucnit de la sporurile pentru lupta împotriva Covid-19! (Exclusiv)

Publicat: 04 ian. 2021
Membrii SANITAS au acționat în instanță

Zeci de angajați din unitățile sanitare ieșene au decis să-și caute dreptatea în instanță. Membrii Sindicatului Sanitas au cerut la Tribunalul Iași acordarea sporurilor legale stabilite pentru activitatea în plină pandemie de Covid-19.

În doar câteva zile au fost înregistrate 9 dosare în ultimele zile. Cadrele medicale din Iaşi au acţionat în judecată în mod special pentru a-şi căuta dreptatea.

Proteste de amploare a membrilor SANITAS Iași

Consiliul Național al Federației SANITAS, reprezentând peste 100.000 de membri de sindicat din unitățile sanitare, cele de asistență medico-socială și cele de asistență socială, întrunit în şedinţă de urgenţă vineri, 13 noiembrie 2020, a analizat stadiul negocierilor pentru soluţionarea revendicărilor membrilor noştri de sindicat aflaţi în acţiuni revendicative de mai bine de o lună şi, de mai bine de 8 luni în prima linie a luptei cu noul virus SARS-COV-2.

În urma analizei făcute, deşi, la întâlnirile dintre reprezentanţii Federaţiei SANITAS şi reprezentanţii Guvernului României din data de 28 iulie 2020 şi, respectiv 12 octombrie 2020, desfăşurate sub patronajul Primului-ministru Ludovic Orban, echipa guvernamentală şi-a asumat continuarea dialogului până la identificarea unor soluţii concrete pentru solicitările noastre,

  • luând în considerare întârzierea nepermisă în acordarea drepturilor salariale cuvenite și/sau acordarea neunitară a acestora la nivelul aceluiași tip de unități sanitare/de asistență medico-socială/de asistență socială și/sau pentru același tip de activitate,
  • având în vedere proiectele documentelor legislative care urmează să reglementeze acordarea unor drepturi salariale caracteristice situaţiei epidemiologice în care ne aflăm din cauza răspândirii noului virus SARS-COV-2, documente cu care nu putem fi de acord în forma care ne-a fost prezentată,
  • a hotărât ca Federația SANITAS din România să desfăşoare următoarele acţiuni sindicale în perioada ce urmează:
Comentarii
  • Tot ei, ma,…. tot ei? Dar cei care au ramas fara locuri de munca???!! Dar ceilalti bugetari care au salariile cu mult sub salariile cadrelor medicale, desi au acelasi nivel de studii (sau chiar mai multe)? Chiar a devenit tara asta o bataie de joc la adresa oamenilor corecti si muncitori?

  • la neuro s au dat banuti la parhon nu….. DE CE ????????FACETI UN REPORTAJ BOMBA BZI SI ALTE SPITALE AU FOST PACIENTI CORONA VIRUS.SI AU INTRAT IN CONTACT CU EI DE LA DOCTOR LA INFIRMIER SI BRANCARDIER. HAI BZI FA CEVA .UNDE S BANII….

  • la neuro s au dat banuti la parhon nu….. DE CE ????????FACETI UN REPORTAJ BOMBA BZI SI ALTE SPITALE AU FOST PACIENTI CORONA VIRUS.SI AU INTRAT IN CONTACT CU EI DE LA DOCTOR LA INFIRMIER SI BRANCARDIER. HAI BZI FA CEVA .UNDE S BANII….

  • S-au dat bani cu taraita(nefiind pentru toata lumea)si care director de spital a fost mai tare in gura sau avut pile pe la guvernantii acuali a luat primul pentru salariatii acelui spital.Nici astazi nu ai bani pentru tot personalul care au lucrat si lucreaza cu pacientii suspecti sau infectati de covid si au trimis cei de la politia nationala sau locala(ca atributii de serviciu)sa dea cat mai multe amenzi pentru adunarea de bani la bugetul consolidat al tarii pentru medici.PS.Inainte de alegerile locale medicii de la un anumit spital au amenintat ca ies in strada pentru neprimirea banilor cuveniti si intr-o saptamana au primit banii inainte de alegeri.Ca deh,le va tulbura masa de alegatori si nu vor mai iesi la ciolan.Se stia ca nu sunt bani in buget dupa ce economia(daca mai avem ceva)a fost inchisa dar PROMISIUNI AVEM DE FIECARA DATA CUPRINSE IN BUGET INAINTEA TUTUROR ALEGERILOR DE ORICE FEL. R.U.S.I.N.E!

Adauga un comentariu