Titlurile zilei

Panică la Holboca! Apa pe care localnicii o consumau nu este potabilă! Recent au venit rezultatele

Publicat: 03 mart. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Panică la Holboca Apa pe care localnicii o consumau nu este potabilă Recent au venit rezultatele
Veste proastă pentru ieșenii din comuna Holboca. Apa din izvoarele satelor Dancu, Holboca și Cristești nu va mai putea fi folosită pentru consumul zilnic

Veste proastă pentru localnicii din comuna Holboca. Apa din izvoarele publice aflate în satele Dancu, Holboca și Cristești nu este bună pentru consumul zilnic. Conform analizelor efectuate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, apa nu este potabilă

În cursul zilei de miercuri, 1 martie 2023, la trei izvoare publice din comuna Holboca au apărut afișe prin care locuitorii comunei sunt informați că este interzisă folosirea apei pentru băut sau pentru prepararea hranei, existând riscul îmbolnăvirii.

Locuitorii comunei Holboca nu vor mai putea folosi apa de la izvoare pentru consumul zilnic. Primăria a trimis probe la DSP Iași

Izvorul cu pancarta de avertizare din Cristesti

Conform analizelor efectuate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, apa nu este potabilă

La solicitarea unui cetățean, Primăria comunei Holboca a trimis, către Direcția de Sănătate Publică Iași, mostre pentru stabilirea calității apei din izvoarele publice. În urma analizelor a reieșit faptul că apa din izvorul din Dancu, situat în intersecția străzii Divinității cu strada Dascălilor, din izvorul situat pe DJ249A și cel din satul Cristești, situat tot pe DJ249A, nu va mai putea fi folosită pentru băut și gătit. Localnicii o pot folosi doar în scop menajer.

„Apa se știa că nu este potabilă de mai mult timp. La solicitarea unui cetățean din localitate am făcut, la DSP Iași, o analiză a apei de la toate cele trei izvoare. Rezultatul a fost că apa nu este potabilă. Foarte mulți dintre locuitori au considerat mereu că apa de la izvor este mai bună decât cea de la ApaVital, dar, din păcate, nu este așa.

Inclusiv la fântânile din curțile oamenilor s-a dovedit că apa nu este chiar potabilă. Cu toate acestea, bănuiesc că, din cauza foselor și a tot ce au oamenii prin gospodării, în pânza freatică se infiltrează toate aceste reziduuri care influențează și calitatea apei”, a declarat Neculai Pamfil, primarul comunei Holboca.

Locuitorii din comună, dar și persoanele care treceau pe lângă izvoare, obișnuiau să ia apă pentru consum, deoarece considerau că este mai bună decât cea distribuită de ApaVital.

DSP Iași sfătuiește populația să nu bea apă din izvoarele de pe raza comunei

Izvorul din Dancu
La solicitarea unui cetățean, Primăria comunei Holboca a trimis către Direcția de Sănătate Publică Iași mostră de apă pentru stabilirea calității apei din izvoare

DSP Iași a transmis Primăriei Holboca rezultatele în urma analizelor efectuate la cele trei izvoare din comună.

„La începutul lunii februarie 2023, Primăria comunei Holboca a trimis către noi mostre de apă pentru a stabili dacă apa este potabilă. În urma analizelor efectuate s-a descoperit că apa din cele trei izvoare de pe raza comunei Holboca nu este potabilă.

Apa din izvoare nu corespunde din punct de vedere chimic și bacteorologic. Primăria a fost informată și are obligația de a avertiza populația, printr-un anunț afișat la cele trei izvoare, că apa nu este potabilă atât pentru sugari, cât și pentru adulți, pentru că există risc de îmbolnăvire”, au declarat reprezentanții DSP Iași.

Așadar, autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor, dacă se consumă apă din izvoarele de pe raza comunei Holboca. Acestea au înștiințat deja locuitorii că nu vor mai putea folosi apa pentru consum.

Comentarii
  • Nici apa de izvor nu mai este buna, nimic nu mai este bun, totul este daunator omului.
    Pasarile au aviara, porcii au pesta, etc, etc.
    Unde vreti sa duceti lumea asta.
    Sa traiasca in laboratoare, derbedeilor ?!
    Cu siguranta toate astera sunt doar minciuni inventate si propagate de in media, altfel nu se explica de ce oamenii normali nu mai au voie de nimic si la nimic.
    Rusine.

  • Apa de izvor nu mai este buna ca sa consumi numai apa de la retea, pentru ca in ea CRIMINBALII pot baga tot felul de otravuri cu care sa omoare oamenii ,,subit”.

  • Nu am vazut niciun Buletin de Analiza atasat articolului. Am inteles ca nu este potabila apa, dar demonstrati cu valorile de pe buletinul de analiza. CE nu o face potabila? Substante in excedent sau nu este potabila din punct de vedere microbiologic?

  • Nu am vazut niciun Buletin de Analiza atasat articolului. Am inteles ca nu este potabila apa, dar demonstrati cu valorile de pe buletinul de analiza. CE nu o face potabila? Substante in excedent sau nu este potabila din punct de vedere microbiologic?

Adauga un comentariu