Razboi în Ucraina

Papa Francisc, despre țările care promit armament Ucrainei iar apoi se răzgândesc: „Nu ar trebui să ne jucăm cu martiriul acestui popor”

Publicat: 24 sept. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Papa Francisc despre țările care promit armament Ucrainei iar apoi se răzgândesc Nu ar trebui să ne jucăm cu martiriul acestui popor
Papa Francisc

Papa Francisc a sugerat sâmbătă că unele țări „se joacă” cu Ucraina prin faptul că mai întâi îi furnizează armament, iar apoi se gândesc să nu-și mai respecte promisiunile, transmite Reuters. Suveranul Pontif a făcut aceste declarații la bordul avionului cu care se întorcea dintr-o vizită în orașul francez Marsilia.

El a răspuns la întrebarea unui jurnalist care a vrut să știe dacă Papa se simte frustrat de faptul că eforturile sale de a aduce pacea nu au avut succes.

Papa Francisc a spus că a simțit „o oarecare frustrare” și apoi a început să vorbească despre industria de armament și despre război.

„Mi se pare că interesele în acest război nu sunt doar cele legate de problema ucraineano-rusă, ci și de vânzarea de arme, de comerțul cu arme”, a spus el.

„Nu ar trebui să ne jucăm cu martiriul acestui popor. Trebuie să îi ajutăm să rezolve lucrurile … Văd acum că unele țări dau înapoi, nu vor să dea (Ucrainei) arme. Începe un proces în care martirul va fi cu siguranță poporul ucrainean și acesta este un lucru urât”, a spus el.

Papa Francisc a condamnat comerțul internațional cu arme în general

Rugat să aducă lămuriri, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că papa nu a luat poziție cu privire la faptul dacă țările ar trebui să continue sau nu să trimită arme Ucrainei.

„A fost o reflecție asupra consecințelor industriei de armament: papa, cu un paradox, spunea că cei care fac trafic de arme nu plătesc niciodată consecințele alegerilor lor, ci le lasă să fie plătite de oameni, precum ucrainenii, care au fost martirizați”, a declarat Bruni.

Papa Francisc a condamnat comerțul internațional cu arme în general, dar a declarat anul trecut că este legitim din punct de vedere moral ca națiunile să furnizeze arme Ucrainei pentru a ajuta țara să se apere împotriva agresiunii rusești.

O serie de țări, inclusiv Statele Unite, se confruntă cu presiuni politice interne pentru a opri sau a reduce cheltuielile pentru armele trimise în Ucraina.

Săptămâna aceasta, Polonia a intrat într-o dispută cu Kievul din cauza exporturilor de grâu ucrainean, iar Varșovia a spus că nu va mai trimite arme Ucrainei.

Comentarii
  • Sanctitatea sa vrea PACE dar intr- o lume a razboaielor PAPA este criticat cand spune PACE in Ucraina si in lume. Ce sa intelegem toti? Niste idioti senili si drogati vor razboi, nato vrea razboi, Satania vrea razboi inca 10 ani ,tarile care vor sa vanda armament vor razboi si il sustin ca nu mai primesc miliarde de dolari ,ucraina cere armament si bani. , sa moara pana la ultimul ucrainean. Banii toti merg in buzunarul coruptilor de la kiev si a lui zelenski. BANII SI SCHIMBAREA ORDONII MONDIALE ASTA ESTE RAZBOIUL, O AFACERE MIZERABILA, MOR DOAR CEI NEVINOVATI

  • Care martiriu? Aici ucrainenii o duc bine, au masini de lux, fac contrabanda in stil mare, nimeni nu le zice nimic, desi ar trebui. In Ucraina, da, este o problema, cea a tinerilor inrolati cu japca si trimisi sa moara dupa doua saptamani de instructie, in timp ce sefii lor fura de rup. Dar asta-i problema lor, a ucrainenilor. A lor, pentru ca Zelenski ii trimite la moarte, nu altcineva, si o face numai ca sa-si prelungeasca lui puterea. Dar pe Zelenski, ucrainenii l-au votat. Asta au votat, asta au.

  • Pe dictatorul zelenski nu-l intereseaza de Ucraina el a primit bani ca sa distruga Rusia dar si Ucraina.Banii trimisi din contributiile tarilor UE si a celorlalte tari merg in buzunarul lui zelinski si a CORUPTILOR lui. Ce kaka o sa puta intr- o zi ca n- o sa mai aiba timp zelenski sa fuga in America , razboi pierdut, banii nostri furati , va ramane statuia falsului patriot,eroului de carton. Sa nu creada cineva ca tarile au pompat miliarde de euro in buzunarul lui zelenski si a partidului lui care il sustine si a tuturor coruptilor Ucrainei asa cadou….. vine ziua la raport, streangul la gat isi vor pune cei care nu vor putea fugi.

Adauga un comentariu