Atunci când vrem să ne răsfățăm cu un desert irezistibil și să ne reamintim de copilărie, putem face niște papanași cu dulceață de afine. Aceștia au o savoare aparte și un aspect deosebit, fiind ideali de servit și la mesele festive. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii. Iată cum să pregătești un desert pufos și aromat.
Papanași cu dulceață de afine
Când vine vorba de savuroșii papanași de casă, doamnele se întrec în tot felul de rețete. Papanașii pot fi făcuți cu smântână, cu brânză dulce sau cu dulceață, după preferințe. Pe placul multora dintre noi sunt papanașii cu dulceață de afine.
Dulceața de afine le va oferi papanașilor o aromă deosebită, iar la final putem realiza un aspect deosebit desertului adăugând câteva linguri de smântână. Papanașii sunt ideali de servit la mesele festive și nu numai. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta bunicii.
Papanașii de casă pot fi serviți la orice ocazie, fiind gustoși, aromați și pufoși. Pe lângă acest desert irezistibil, putem face pentru cei dragi și o prăjitură negresă cu vișine.
Aceasta le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Savuroasa negresă cu vișine se servește dimineața alături de o cafea aromată, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert irezistibil.
Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu
Pentru papanașii cu dulceață de afine vom avea nevoie de 450 g de brânză de vaci, coajă rasă de lămâie, smântână, 300 g de făină, 100 g de zahăr, 5 g de praf de copt, 2 ouă, un praf de sare, dulceață de afine și esență de vanilie.
Într-un bol mare se amestecă brânza proaspătă împreună cu zahărul, ouăle, esența de vanilie, coaja rasă de lămâie și praful de sare. După ce toate ingredientele s-au omogenizat se adaugă făina cu praful de copt.
Se începe frământarea aluatului apoi se formează 10 bile mari si 10 bile mici de aluat. În mijlocul bilelor mari se formează o gaură cu ajutorul degetelor, apoi se prăjesc papanașii la foc mic până când se rumenesc ușor pe ambele părți.
După aceea se coc și bilele mici de aluat la foc foarte mic pentru a se prăji și în interior. La final, se scot papanașii pe un prosop de hârtie pentru a se scurge uleiul. Inelele rumenite se așază pe o farfurie, se pune smântână peste inele și dulceață de afine, apoi deasupra se așază biluțele de aluat și se mai pune un pic de smântână și o linguriță de dulceață de afine.
Cu siguranță vom obține niște papanași delicioși pe placul tuturor celor de la masă. Papanașii cu dulceață de afine sunt gustoși, aromați și ideali de pregătit la mesele festive alături de alte bucate alese. Papanașii pot fi făcuți cu diferite tipuri de dulceață, dar la fel de bine pot fi pregătiți cu ciocolată, cu smântână, cu brânză sau cu unt. Rețetele sunt diverse, gustoase și spectaculoase.