National

Parada colindătorilor care a pus poliția pe jar. Arme, rachete, tancuri cu litera Z, la Bacău – VIDEO

Publicat: 02 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Parada colindătorilor care a pus poliția pe jar. Arme rachete tancuri cu litera Z la Bacău - VIDEO
Arme, rachete, tancuri cu litera Z, la Bacău

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău anunţă că a deschis o anchetă după ce în mediul online au fost postate imagini de la o paradă a colindătorillor la care au participat zeci de persoane mascate, unele dintre acestea au purtat uniforme asemănătoare celor ale militarilor şi au avut obiecte ce par a fi arme.

Imaginile postate pe Facebook, însoţite de explicaţia „Mascaţii din Berzunti, Bacău, varianta de război!”, arată mai multe persoane care iau parte la o adunare publică

Arme, rachete, tancuri cu litera Z

Unii dintre participanţi au purtat uniforme asemănătoare celor ale militarilor, au avut chipurile acoperite cu măşti negre şi aveau obiecte ce par a fi arme, transmite news.ro.

În imaginle din clipul viceo apar autovehicule de teren care transportă obiecte de forma unor rachete, dar şi alte tipuri de autovehicule, unele având inscripţionate litera Z, specifică, în ultimele luni, blindatelor armatei ruse care a invadat Ucraina.

De asemenea, printre vehicule se numără chiar şi utilaje agricole, acoperite cu pânză sau folie de culoare verde închis, pe care a fost scrisă aceeaşi literă, Z.

Poliţiştii băcăuani s-au sesizat din oficiu

Coloana de maşini este urmată de un convoi format din zeci de oameni, cei mai mulţi dintre ei purtând măşti şi diverse costume.

„Poliţiştii băcăuani s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spaţiul public şi au demarat verificări în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Nr. 31 din 2002, pentru a stabili cu exactitate situaţia de fapt, iar în funcţie de rezultat se vor lua măsurile legale ce se impun”, a transmis, luni seară, Poliţia judeţeană Bacău.

La Berzunţi, în judeţul Bacău, a devenit o tradiţie parada mascaţilor care pleacă la colindat. Anul acesta, faptul că unii dintre participanţi au ales să se „costumeze” în ruşi a atras criticile unora dintre cei care au văzut parada.

Adauga un comentariu