Parapet de protecție pe Aleea Sadoveanu din Iași ! Schimbări de trafic pe șoseaua spre Breazu

Parapet de protecție pe Aleea Sadoveanu din Iași ! Schimbări de trafic pe șoseaua spre Breazu

26 mart. 2022, 02:00
Vlad Rotaru, în Local

Autoritățile locale vor monta un parapet de protecție pe Aleea Sadoveanu din Municipiul Iași. La solicitarea unor locatari din zona respectivă, vor fi impuse mai multe schimbări de trafic pe șoseaua care duce spre satul Breazu, din comuna ieșeană Rediu

O nouă serie de modificări de trafic rutier în Municipiul Iași vor fi luate în calcul în perioada următoare. Comisia de Circulație de la Primărie a decis implementarea unor măsuri ce țin de trafic, vizate fiind mai multe zone din oraș. Deciziile luate de Comisia de Circulație vor fi puse în practică de Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Parapet de protecție pe Aleea Sadoveanu, șosea din Municipiul Iași

Una dintre solicitările avizate de Comisia de Circulație ține de locuitorii de pe Aleea Mihail Sadoveanu. Într-o zonă de curbă va fi montat un parapet de protecție, decizie care va fi urmată de amplasarea unor limitatoare de viteză, dar și de iluminarea unei treceri de pietoni aflată în zona respectivă. Nu este prima măsură decisă de Comisia de Circulație pentru zona Aleii Sadoveanu din Municipiul Iași. La începutul lunii martie 2022, comisia a dispus semaforizarea unei treceri de pietoni de pe Aleea Sadoveanu, de la Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu”, precum și alte măsuri pentru siguranța copiilor. În acest caz, se vor monta și limitatoare de viteză în zona respectivă, acestea urmând a fi amplasate de societatea Citadin SA.

Stația de taxi din Piața Unirii va fi desființată

O altă decizie luată de Comisia de Circulație ține de instituirea unui sens unic pe Strada Walter Mărăcineanu, din Strada Tătărași. Un alt sens unic va fi instituit pe Aleea Păcurar, pe direcția de la Aleea Cimitirul Evreiesc spre Piața Păcurari. O altă propunere din zona Cimitirului Evreiesc, de pe Strada Ion Nistor, a fost amânată de comisie. Unii locatari au cerut limitarea circulației mașinilor de mare tonaj în zona respectivă, decizia urmând a fi rediscutată de reprezentanții Comisiei de Circulație.

Comisia a avizat pozitiv și o solicitare venită de la Municipiul Iași pentru demararea proiectului de reabilitare a pasajului rutier Alexandru cel Bun. De asemenea, comisia a decis și desființarea stației de taxiuri din Piața Unirii, de la Hotel ”Select”. Solicitarea a venit de la Poliția Rutieră. Reprezentanții municipalității vor stabili o nouă zonă unde vor putea parca autoturismele în regim taxi.

Noi măsuri în traficul din Municipiul Iași

În ultima perioadă, municipalitatea a luat în calcul și alte măsuri de trafic. Deciziile au vizat mai multe cartiere din Iași, atât pentru implementarea unor sensuri unice, cât și pentru montarea unor indicatoare rutiere sau a unor semafoare. Toate aceste măsuri vor fi puse în practică de Poliția Rutieră.

Pe lângă parapetul care va fi montat pe Aleea Sadoveanu din Municipiul Iași, autoritatea locală a dispus montarea unuia asemănător în zona Bucium.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *