Prima pagină » Titlurile zilei » Schimbări de trafic pe Aleea Sadoveanu din Iași! Limitatoare de viteză și semafoare în cele mai circulate zone – FOTO

Schimbări de trafic pe Aleea Sadoveanu din Iași! Limitatoare de viteză și semafoare în cele mai circulate zone – FOTO

02 mart. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Unele schimbări de trafic vor avea loc pe Aleea Sadoveanu din Iași. Comisia de Circulație de la Primăria Iași a impus unele modificări în traficul rutier ce leagă Copoul de Aleea Sadoveanu

Autoritățile locale au decis să impună mai multe măsuri legate de traficul rutier din Municipiul Iași. Comisia de Circulație a discutat mai multe măsuri legate de traficul rutier, decizii care au cuprins câteva zone din Municipiu. Astfel, autoritatea locală va trece la unele modificări ce țin de zona Copou-Sadoveanu, Tătărași sau Nicolina. Toate aceste decizii vor ajunge la Biroul Rutier din cadrul Poliției ieșene pentru a fi puse în practică.

Modificări de trafic pe Aleea Sadoveanu din Iași

La Biroul Rutier a ajuns o solicitare legată de semaforizarea unei treceri de pietoni de pe Aleea Sadoveanu, de la Colegiul Pedagocic ”Vasile Lupu”, precum și alte măsuri pentru siguranța copiilor. În acest caz, se vor monta și limitatoare de viteză în zona respectivă, acestea urmând a fi amplasate de societatea Citadin SA.
Tot în zona Copou va fi semaforizată trecerea pentru pietoni de la Corpul A de la Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad”. Și Parohia Munteni, din zona Copou, a solicitat montarea unor limitatoare de viteză în dreptul bisericii, pe Aleea Sadoveanu. Comisia de Circulație a decis să amâne, însă, luarea unei decizii în acest sens.

Decizii noi luate de Comisia de Circulație

Comisia de Circulație a dispus și luarea altor măsuri legate de traficul din unele zone ale orașului. Astfel, la intersecția străzii Atelierului cu strada Butnari ar urma să fie montate limitatoare de viteză înainte de trecerea pentru pietoni, stâlpi de protecție la intersecție, dar și indicatori cu semnale luminoase.

În plus, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a solicitat montarea pe carosabil a stâlpilor de cauciuc pentru limitarea parcării la poarta de acces auto, în apropierea Spitalului de Neurochirurgie.

Alveole pentru șoferi, pe șoseaua Nicolina

Comisia a luat în calcul și unele modificări de trafic în zona cartierului Nicolina. Mai multe societăți de pe șoseaua Nicolina au depus o solicitare pentru accesul permis celor ce doresc să parcheze în zonă. Firmele în cauză au solicitat fie permiterea staționării exclusiv pentru clienții punctelor de lucru, pentru maxim 15 minute, fie modificarea trotuarului, pe cheltuiala firmelor.

În acest ultim caz se dorește amenajarea unei alveole pentru staționarea clienților. Recent, Comisia de Circulație de la Primăria Iași a decis ca unele străzi din oraș să fie trasformate în sensuri unice.

Pasaj rutier subteran, pe Aleea Sadoveanu

Municipalitatea a demarat un proiect ce ține de construirea unui pasaj rutier subteran pe Aleea Sadoveanu, dar și unul pe Anastasie Panu. Proiectarea pasajului din zona Sadoveanu a fost, însă, amânată de municipalitate, proiectul urmând a fi îmbunătățit.

Pasajul subteran între Aleea Sadoveanu și Bulevardul Carol I, în zona USV-Rond Agronomie, ar avea o lungime de 300 de metri și ar costa 4,7 milioane de euro. Rolul pasajului ar fi acela de a prelua traficul de pe Aleea Sadoveanu din Iași, zonă care a devenit din ce în ce mai aglomerată în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *