Local

Parcare gratuită pentru vaccinați la Aeroportul Iași. Economie de 11 euro pentru pasagerii care se imunizează cu serul Johnson&Johnson

Publicat: 13 oct. 2021
Parcarea pentru autoturisme de lângă terminalul T3 de la Aeroportul Internațional Iași
Pasagerii care se vor vaccina cu serul Johnson&Johnson la Terminalul T3 vor avea parcare gratuită timp de 48 de ore la Aeroportul Iași, conform unei decizii a Consiliului de Administrație de la aerogară

Aeroportul Iași va oferi o parcare gratuită de 48 de ore pentru pasagerii care se imunizează anti-Covid la centrul de vaccinare din cadrul terminalului T3. Pasagerii care își lasă autoturismele în parcarea aerogării ar face o economie de 11 euro pentru două zile dacă se vor vaccina împotriva virusului Sars-CoV-2

Pentru a stimula vaccinarea împotriva Sars-CoV-2 în rândul populației, Aeroportul Internațional Iași a ajuns să ofere parcare gratuită. Aceasta este valabilă 48 de ore pentru toți cei care aleg să se imunizeze la aeroport. Propunerea conducerii a fost analizată și votată în cadrul unei ședințe de Consiliu de Administrație de la Regia Autonomă Aeroportul Iași. Centrul de vaccinare de la Aeroportul Iași a fost deschis chiar la începutul verii lui 2021.

Economie de 11 euro pentru parcarea de la Aeroportul Iași

La Aeroportul Iași, pentru o staționare de maximum 2 ore, se plătește 5 lei. De la 2 la 5 ore se plătește 10 lei, iar de la 5 la 10 ore se plătește 15 lei. De asemenea, pentru staționarea de la 10 la 15 ore se plătește 20 lei, iar de la 15 la 20 de ore se plătește 25 lei. Pentru o parcare de la 20 la 24 ore se plătește 30 de lei.

Pentru fiecare 24 de ore suplimentare se adaugă câte 25 de lei. „De exemplu, pentru orele ce depășesc intervalele de câte 24 ore se face calculul pe intervalele conform primelor 24 de ore. De exemplu, pentru 27 de ore se calculează 30 lei plus 10 lei, adică 40 lei. Pentru 56 de ore se calculează 30 lei plus 25 lei, plus 15 lei, adică 70 de lei. Pentru 7 zile și 5 ore suma ajunge la 190 de lei”, au arătat cei de la Aeroportul Iași.

Număr tot mai mare de infectări cu virusul COVID-19

Conducerea Aeroportului Iași a arătat că decizia de a se oferi loc de parcare gratuit a fost luată odată cu creșterea numărului de infectări din județ.

„Decizia de a oferi loc de parcare gratuit persoanelor care doresc să se vaccineze la Aeroportul Iași vine în contextul creșterii alarmante a numărului de infectări atât la nivel local, cât și național. E absolut firesc să punem mai presus de orice sănătatea și siguranța oamenilor. Totodată, o astfel de decizie va ajuta la menținerea unui număr constant de pasageri pe Aeroportul Iași. În ciuda restricțiilor impuse, am reușit să avem, în ultimele luni, un trafic dublu, raportat la prima perioadă a anului în curs, practic am atins cifre înregistrate înainte de pandemie, dar în continuare există riscul ca traficul aerian să fie puternic afectat”, a spus Romeo Vatră, directorul aerogării ieșene.

Zeci de mii de pasageri la Aeroportul Iași

Șefii aerogării au evidențiat și importanța vaccinării anti-Covid.

„Ne dorim ca tot mai mulți cetățeni să înțeleagă cât de important este pentru ei și familiile lor să se imunizeze, pentru a călători oriunde în lume, fără grijă că ar putea deveni vulnerabili în fața acestui virus periculos. Îi îndemn pe ieșeni, dar și pe toți cei ce tranzitează Aeroportul Iași să nu mai amâne vaccinarea. La Aeroporul Iași, centrul este deschis în fiecare zi și nu e nevoie de programare”, a mai spus Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași.

Aerogara va derula în această perioadă și un proiect de modernizare, investiție de 91 de milioane de euro.

Zeci de pasageri, vaccinați zilnic la Aeroportul Iași

De la deschiderea centrului, din 3 iunie 2021, de la Aeroportul Iași, s-au vaccinat, în medie, 30 de persoane pe zi. La Aeroportul Iași se pot vaccina anti-Covid nu doar pasagerii, ci toți cetățenii UE, precum și cei din țări non-UE, dar care au reședința în România. Centrul de vaccinare se află în incinta terminalului T3 (zona Sosiri), programul fiind zilnic, între orele 08:00 – 20:00. Serul folosit este Johnson&Johnson, care se administrează în doză unică.

Comentarii
Adauga un comentariu