Local

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași va avea un nou sediu!

Publicat: 02 dec. 2020

Este vorba de o nouă construcție în care vor lucra procurorii ieșeni și care va fi edificată pe terenul situat în municipiul Iași, str. Codrescu nr. 6.  Guvernul PNL a adoptat hotărârea de Guvern prin care terenul a fost înscris în domeniul public al statului și trecut în administrarea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași cu destinația expresă pentru edificarea sediului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași. Calitatea actului de justiție depinde şi de infrastructură oferită magistraţilor pentru a-și desfășura activitatea în serviciul cetățenilor. Actualul spațiu a devenit impropriu activității procurilor din toate cele trei parchete de la Iași.

În 2014, Parchetul ieșean a fost inclus într-o listă de investiții a guvernului, dar proiectul nu a fost dus la bun sfârșit. Pe listă erau 13 sedii noi de parchete în țară, iar valoarea totală a investiției se ridica la 18 milioane euro. Noul Parchet va fi construit în zona Codrescu pe un teren de circa 6.200 mp, suprafață pusă la dispoziție de către Consiliul Județean (CJ).

„Sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași va fi construit de Compania Națională de Investiții (CNI, n.r.)”, se arată în hotărârea guvernului.

 

Comentarii
Adauga un comentariu