Local

Părintele Dan Damaschin are nevoie de ajutorul nostru pentru transportul copiilor pe care îi trimite la mare în cea mai frumoasă vacanță din viața lor – FOTO/VIDEO

Publicat: 05 iul. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Părintele Dan Damaschin are nevoie de ajutorul nostru pentru transportul copiilor pe care îi trimite la mare în cea mai frumoasă vacanță din viața lor - FOTOVIDEO
În fiecare an, părintele Dan organizează o excursie la mare pentru copiii defavorizați din comunitatea sa

În fiecare an, părintele Dan Damaschin organizează o excursie la mare pentru copiii defavorizați din comunitatea sa. O astfel de experiență poate fi de neimaginat pentru aceștia, iar mulți dintre ei nu au avut niciodată ocazia să vadă marea sau să își petreacă timpul pe nisipul fin al plajelor

Costul pentru acest gest nu este unul mic, având în vedere faptul că este vorba despre aproximativ 1.650 de copii. Toate lucrurile sunt puse la punct, însă transportul din satele de unde provin micuții până la gara din Iași și înapoi nu este asigurat, așa că persoanele doritoare pot veni cu mașina personală și pot face un gest umanitar.

Luni seară a plecat cea de-a treia serie de copilași în tabăra „Marea Vieții”

o poză cu copilașii din tabăra Marea Vieții
Luni seară a plecat cea de-a treia serie de copilași în tabăra „Marea Vieții”

Până în prezent, două serii a câte aproximativ 100 de copii au fost în tabăra „Marea Vieții” și s-au bucurat de cele mai frumoase șapte zile din viața lor. Luni, 3 iulie 2023, a plecat spre mare cea de-a treia serie. Pentru mulți dintre acești micuți este o experiență cu totul nouă și uimitoare. Când pășesc pe nisipul cald și simt valurile mării atingându-le picioarele, în ochii lor se reflectă fericirea pură. Este un moment magic în care acești copii se simt speciali.

„Avem nevoie de ajutor pentru a asigura transportul copilașilor noștri dragi în drumul lor spre tabăra «Marea Vieții». Important este să avem pe cine trimite la mare pentru că trebuie bănuți să facem asta. Luni seară, cu ajutorul lui Dumnezeu a plecat și cea de-a treia serie de copilași la mare, seria «Sfinții Doctori fără de Arginți Damian și Cosma». Transportul pentru copilașii noștri dragi a fost asigurat pentru această serie, dar mai avem încă 1.340 de copilași care visează să ajungă la mare”, declară părintele Dan Damaschin.

Părintele Dan Damaschin nu se rezumă doar la organizarea acestei excursii

o poză cu copilașii care s-au întors din tabăra Marea Vieții și care își dădeau jos bagajele din tren
Transportul din satele de unde provin copilașii, până la gară și înapoi, nu este asigurat, iar persoanele care doresc să facă o faptă bună și să meargă cu mașina personală pentru a transporta copilașii, o pot face contactând Asociația Glasul Vieții

Părintele Dan Damaschin strânge fonduri și adună donații de la oameni cu inimi generoase, care își doresc să ajute în orice fel pot. El organizează evenimente caritabile, aduce sponsorizări și implică întreaga comunitate locală în această cauză nobilă. Cu toate aceste resurse părintele asigură transportul, cazarea, hrana și alte necesități pentru copiii care vor participa în excursia la mare, însă transportul din satele de unde provin copilașii până la gară și înapoi nu este pregătit pentru fiecare serie.

Persoanele care doresc să facă o faptă bună și să meargă cu mașina personală pentru a transporta copilașii dintr-un sat până la gară sau invers o pot face contactând Asociația „Glasul Vieții”. Cea de-a treia serie a plecat în excursie luni, 3 iulie 2023, și ajunge înapoi în Iași luni, 10 iulie 2023, dimineață, la ora șase, cu trenul Constanța-Iași.

Părintele Dan Damaschin nu se rezumă doar la organizarea excursiei, ci se implică personal în viața copiilor, oferindu-le sprijin emoțional și moral. El îi învață valori precum bunătatea, compasiunea și generozitatea, în timp ce le arată că fiecare persoană contează și merită să fie tratată cu respect și iubire.

Reprezintă un exemplu minunat de devotament și dragoste față de cei mai vulnerabili membri ai societății și arată că prin cele mai mici acțiuni putem face o diferență semnificativă în viețile celorlalți.

Comentarii
  • Sa-i dam ca sa-i cheltuie curvetele de nevasta-sa pe botox si alte interventii. Daca nu o stiti pe d-na preuteasa merita s-o cautati pe retelele de socializare.

  • Anul trecut, o ditamai bixa urla cu manele la Eforie Nord purtată de doi tuciurii spre indignarea celor civilizați, urmați de copii fundației, care mai de care mai murdar și neîngrijit. Mamele, cu un vocabular de mahalagioaice, fumau țigară după țigară a căror mucuri le băgau în nisip și lăsau efectiv puradeii să calce pe cearșafurile oamenilor. Înainte de ai trimite în civilizație, poate că e mai înțelept să investești în educația lor care e cea mai importantă și să își instruiască și însoțitorii. Apropo părinte, ce șampon folosești…dacă folosești…..

  • A mai ajutat un ordinar bețiv și violent care își bate nevasta și frații în Cositeni…unu, Corduneanu…le-a făcut casă și ăla terorizează satul!

  • Acest individ e controlat de cineva? Se apuca oricine sa adune copii si sa.i plimbe la mare? Acum, cand e risc de holera?!?
    Ce treaba e asta, adun mai multi sticle de rachiu, cotlete iar la casa de marcat urlu si strig la oameni/casiera….fa, da.mi bani ca nu am cum sa platesc atatea, asa e si cu acest popa*
    *popă .- preot creștin și în special ortodox
    Dex online

    Popii ortodocsi NU ar trebuie sa se casatoreasca, se pare ca a avea o nevasta, nu e lucru bun, ea te indeamna la pacat si nu poti duce la bun sfarsit lucrarea Domnului Isus Hristos.

  • Alooo ..sectarilor vă e ciuda așa că abtineti-va de la insulte si calomnii… si nu e nici o holera la Mare că avem specialistii guvernamentali care ne anunta in urma probelor luate din apa. Vedeti-va de bunele voastre. Vai de voi invidioșilor.

Adauga un comentariu