Eveniment-Social

Părinţii îşi pot înscrie copiii la grădiniţele din Iaşi până la sfârşitul săptămânii

Publicat: 17 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Părinţii îşi pot înscrie copiii la grădiniţele din Iaşi până la sfârşitul săptămânii
Părinţii îşi pot înscrie copiii la grădiniţele

Părinţii îşi pot înscrie copiii la grădiniţele din Iaşi până la sfârşitul săptămânii. Conform calendarului, părinţii îşi pot depune dosarele de înscriere a copiilor la grădiniţele din municipiul Iaşi până cel târziu vineri, 19 iunie 2020. În eventualitatea redeschiderii din vară a grădiniţelor, părinţii vor primi ok-ul pentru cererile depuse

Părinţii îşi pot înscrie copiii la grădiniţele din Iaşi până vineri 19 iunie 2020

Conform calendarului, părinţii interesaţi de a-şi da copiii la grădiniţă pe perioada verii, o pot face până la data de 19 ianuarie 2020. În funcţie de evoluţia pandemiei cu Coronavirus şi de venirea celui de-al doilea val de COVID-19, părinţii îşi vor putea da copiii la grădiniţele aferente. Menţionăm faptul că pe perioada verii în municipiul Iaşi, mai multe grădiniţe sunt deschide pentru a veni în ajutorul părinţilor care nu au cu cine să îşi lase copiii. Toţi cei care sunt interesaţi de redeschiderea acestor grădiniţe o pot face prin depunerea unui dosar până pe data de 19 iunie.  Menţionăm faptul că anul şcolar s-a încheiat pe data de 12 iunie 2020. Vara, în municipiul Iaşi după încheierea anului şcolar, muncipalitatea venea în ajutorul părinţilor prin deschiderea, prin rotaţie a gradinitileor. În aşa fel, părinţii care nu puteau şi nu aveau posibilităţile de a îşi ţine copiii acasă să poată să îi ducă la grădiniţele aferente. Decizia de redeschiderii grădiniţelor de stat va fi luată după analizarea tuturor cererilor depuse până la data limită mai sus amintită.

Primăria municipiului Iaşi va dota toate grădiniţele cu echipamentele de protecţie aferente

La nivelul municipiului Iaşi s-a întocmit un raport care a fost transmis către Primăria Municipiului Iaşi. Raportul conţine toate aspectele legate de prevenirea infectării cu COVID-19, toate minusurile care exista în unităţile de învăţământ enumerate mai sus. Concret, până în toamna, Primăria Municipiului Iaşi va trece la implementarea şi remedierea tututor minusurilor pe care unităţile le întâmpină şi care sunt necesare pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă aferente.

Creşele din Iaşi se vor redeschide începând cu data de luni, 22 iunie 2020

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica a explicat, astăzi, 17 iunie, într-o conferinţă de presă faptul că s-a luat decizia de a se deschide creşele. Măsură va fi aplicată începând cu data de 22 iunie 2020 şi se vor lua măsuri de siguranţă sporite.

„Am făcut o analiză foarte detaliată asupra măsurilor pe care trebuie să le luăm pentru a nu pune în pericol copiii, personalul şi pe cei de acasă. Toţi cei 373 de copii vor putea vor putea apela la noi, copiii care au fost înscrişi anterior pandemiei şi care au vârstă pentru activitatea de creşă. Celelalte locuri rămase libere vor începe activitatea de înscriere de pe data de 15 iulie. Printre principalele măsuri pe care le-am instituit:

  • Triajul va fi făcut la intrarea în creşă într-un spaţiu rezervat în interiorul clădirii. La creşă nr. şase va fi instalat un cort;
  • Până la sfârşitul acestei săptămâni, tot personalul creşei va fi testat inclusiv pentru COVID-19;
  • Toţi copiii care au temperatura şup limita legii vor fi priiţi în creşă. Ceilalţi vor fi lăsaţi în grija părinţilor. Ceilalţi care vor avea probleme pe perioada stării în creşă am organizat un izolator;
  • Am asigurat fluxul de circulaţie astfel încât personalul să nu interacţioneze cu părinţii;
  • Părinţii nu au ce cauta în interiorul creşei. Primirea şi predarea se vor face în intervale de oră decalate pentru evitarea aglomerării.”, a declarat edilul Mihai Chirica.

Se redeschid ştrandul Municipal şi Baza de Agrement Ciric! Numărul de persoane va fi limitat

Conform edilului Mihai Chirica, cele două locuri pentru distracție în sezonul estival vor avea anumite reguli pe care, atât ieşenii cât şi administratorii trebuie să le respecte. Conform setului de reguli, accesul persoanelor va fi limitat dar şi intrarea în bazine se va face cu un număr maxim de oameni.

”In ştrandul municipal vor intra maxim 250 de persoane deodată, iar 125 de persoane vor putea intra concomitent în piscină. La plajele de agrement de la Ciric se vor intra un număr limitat de persoane. La piscina mare vor putea intra, deodată 100 de persoane, iar la piscina mică pentru copii un maxim de 40 de persoane. Plajă din Nicolina va putea găzdui un număr maxim de 300 de persoane. Locurile vor fi împărţite câte 150 de locuri pentru fiecare gen. Se vor asigura şezlonguri pentru fiecare persoană în parte iar acestea vor avea o distanţă de 2 metri între ele.”, a declarat Mihai Chirica, edilul municipiului Iaşi.

Adauga un comentariu