Local

Părinții unui puști au observat că gingiile acestuia sângerează. Când au ajuns la medic, au încremenit. Micuțul este în pericol de moarte – FOTO

Publicat: 10 nov. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Părinții unui puști au observat că gingiile acestuia sângerează. Când au ajuns la medic au încremenit. Micuțul este în pericol de moarte - FOTO
Micuțul Darius Adrian este persoanjul principal într-un film trist. Încă de la naștere a fost diagnosticat cu sindromul Down

Micuțul Darius Adrian este personajul principal într-un film trist. Încă de la naștere a fost diagnosticat cu sindromul Down, însă, până la vârsta de trei ani, acest lucru nu l-a împiedicat să zâmbească. Era un copil cum mulți părinți și-ar dori, cuminte, iubitor și plin de viață, până când gingiile au început să-i sângereze. Situația a luat o întorsătură dramatică. Acum se luptă cu o boală crâncenă care-i provoacă dureri greu de imaginat. Mama sa îl privește pe patul de spital, este obosită și fără speranță, pentru că nu are cum să-i ia suferința. Aceasta încearcă să rămână puternică pentru ca cel mic să nu o vadă plângând

Darius Gomoescu are cinci ani, este internat la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, secția de Oncologie din luna iulie. Chinurile au început în 2021, când în perioada pandemiei de Covid a fost diagnosticat cu o anemie agresivă. Mai mulți medici care l-au consultat au fost de acord că este vorba despre acest diagnostic, însă boala era mult mai profundă.

Părinții au observat că gingiile acestuia sângerează, însă au crezut că este ceva normal

poză cu micuțul care suferă de leucemie și mama acestuia
Mama sa îl privește pe patul de spital, este obosită și fără speranță pentru că nu are cum să-i ia suferința

Un lucru deosebit pe care Tamara Gomoescu, mama micuțului, l-a observat la cel mic a fost că gingiile începeau să-i sângereze. Nu știa exact despre ce era vorba, așa că nu a dat foarte mare importanță. În săptămâna Crăciunului din 2021, copilul s-a confruntat cu o febră care a lăsat mască până și medicii. Aceasta trecea doar cu antitermice, însă la câteva ore revenea, fiind tot mai agresivă.

„Copilul meu a fost diagnosticat cu sindromul Down încă de la naștere. Însă adevăratul chin a început pe vremea când era pandemia Covid, când a fost diagnosticat cu o anemie și s-a presupus că este de la Covid. Am tratat-o, însă, peste câteva luni, aceasta a revenit mai agresivă. Înainte de a face a doua formă de anemie am mers cu copilul la Arcadia, unde a fost operat, pentru că s-a născut și cu o malformație la ureche. Ni s-a recomandat să-i dăm vitamine, așa am și făcut, doar că am observat că începuse să-i curgă sânge din gingie. Nu prea am știut care este problema, am crezut că e ca la orice alt copil, când i se cariază un dinte.

Dar de acolo a început chinul, dureri de burtă din ce în ce mai mari, scaune tot mai dese, până într-o zi, în săptămâna Crăciunului a anului 2021, când a început să facă febră. Eu nu am mai văzut așa ceva, era o febră care trecea doar cu antitermice, dar doar pentru câteva ore și după revenea mai agresivă. Apărea fără motiv și fără alte simptome. Am ajuns cu el la Spitalul «Sf. Maria» din Iași, unde pentru a treia oară a primit diagnosticul de anemie. Au urmat o serie de analize care au demonstrat că are un deficit de trombocite, așa că i-au făcut o puncție medulară care a ieșit neconcludentă.

Au urmat alte două puncții care au ieșit neconcludente. A fost nevoie de internare și după analizele la sânge a primit diagnosticul de leucemie. Am început tratamentul de chimioterapie, pe care copilul l-a tolerat foarte greu. Suferă și de epilepsie, și de sindrom Down, și o astfel de procedură este destul de periculoasă pentru el. La primul protocol am crezut că organismul nu-i va rezista, însă Dumnezeu i-a dat zile”, destăinuie Tamara Gomoescu, mama lui Darius.

Copilul are nevoie de ajutor

Au urmat internări și externări, diagnostice pusă după ureche și la ghici. Copilul a trecut printr-un tratament de chimioterapie pe care l-a suportat greu. Boala a fost stopată pentru aproximativ un an de zile, însă anul acesta a revenit mult mai agresivă. Darius Gomoescu a primit diagnosticul de recidivarea leucemiei acute megacarioblastice.

„Darius este un copil în vârstă de cinci ani, cunoscut cu o boală genetică, sindrom Down, și care are o formă gravă de leucemie, anume leucemie acută mieloblastică. Copilul a fost diagnosticat în urmă cu aproximativ doi ani și, de atunci, spitalul i-a devenit oarecum casă.

Acest copil are nevoie de concentrat trombocitar și acest apel umanitar roagă donatorii să ofere o șansă la viață pentru Darius. Concentratul trombocitar se obține dintr-o cantitate mare de sânge și se impun anumite condiții. Un anumit număr de trombocite la donatori și, pe de altă parte, compatibilitate. Din acest motiv este greu să se creeze o cantitate suficientă de concentrat trombocitar, încât să acopere toate nevoile. Donarea de sânge reprezintă o șansă pentru acești pacienți și inclusiv pentru Darius”, declară dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Maria” din Iași.

Mama face un apel disperat către cei care-i pot salva viața micuțului Darius. Acesta are nevoie de donatori de trombocite.

„Tratamentul pe care l-a primit nu era ca cel pentru un copil normal, au mers la ghici și au stopat boala timp de un an. Analizele ieșeau bine ca, fix la un an distanță, boala să recidiveze. Trombocitele i-au scăzut, acesta era singurul simptom, nu mai avea anemie. Din luna iulie 2023 suntem în spital, i-au făcut o altă puncție care a ieșit concludentă. În timp ce a stat internat a mai luat niște infecții din spital, cred că a fost tratat de toate tipurile de stafilococ, la care se adaugă și o serie de viroze, răceli.

A fost foarte greu pentru noi să stăm în spital, pentru că din cauza acestor infecții nici nu putea să doarmă, avea scaune diareice, a fost foarte greu. Medicii au insistat să începem un alt protocol, mai puternic, pentru a nu lăsa boală să se dezvolte. Știu că este periculos pentru el și că există șanse să-și pardă viață, dar nu avem ce să facem, trebuie să începem ceva. Orice. L-am început, însă la cinci zile a fost întrerupt pentru că nivelul de trombocite a scăzut foarte mult. În momentul de față suntem tot internați și avem nevoie mare de donatori de trombocite”, a mărturisit Tamara Gomoescu, mama micuțului, în legătură cu faptul că a observat că gingiile acestuia sângerează.

Comentarii
  • Nu murdariți va rog spitalul șI competenta doctorilor folosind numele meu nesimțiților ! Eu nu am declarat nimănui despre Spitalul Sf. Maria Iasi ca a dat copilului meu diagnostice l GHICI SI DUPA URECHE . SCRIEȚI MINCIUNI !
    CORECT AR FI FOST SA MI ARATATI SI MIE REPORTAJUL INAINTE DE A PUBLICA SI FOLOSI POZELE MELE.Ati mai scris SI alte amanunte pe care le ati intors cum v a PLACUT …
    SA VA FIE RUSINE !!!

Adauga un comentariu