Actualitate

Parisul va intra în lockdown! Franța se confruntă cu al treilea val al pandemiei de COVID-19

Publicat: 19 mart. 2021
O femeie vorbește la telefon în fața Turnului Eiffel în timp ce Parisul va intra în lockdown
Parisul intră în lockdown după ce numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în toată Franța

Capitala Franței, Parisul, va intra într-un blocaj Covid de o lună, deoarece țara se teme de un al treilea val de COVID-19. Alte 15 departamente din țară vor fi plasate, de asemenea, sub aceleași măsuri de vineri la miezul nopții.

Aceste măsuri nu vor fi la fel de stricte că blocarea anterioară, a spus premierul Jean Castex, cu persoanele cărora li se permite să facă exerciții în aer liber. Franța a înregistrat peste 35.000 de noi infecții în ultimele 24 de ore.

Al treilea val de COVID-19 este iminent în Franţa

Castex a declarat că un „al treilea val” de infecții în țară pare tot mai probabil. Situația din Paris este deosebit de îngrijorătoare cu 1.200 de persoane aflate în terapie intensivă, mai mult decât în ​​vârful celui de-al doilea val din noiembrie, a declarat ministrul Sănătății, Olivier Veran.

Conform noilor măsuri, întreprinderile neesențiale vor fi forțate să închidă, dar școlile vor rămâne deschise. Oamenilor li se va permite să facă mișcare în aer liber la mai puțin de 10 km (6 mile) de casa lor și nu li se permite să călătorească în alte părți ale țării decât dacă au un motiv valabil. Cei din zonele afectate vor trebui să completeze un formular pentru a explica de ce și-au părăsit casele, conform bbc.com

Stingerea la nivel național a Franței va rămâne în vigoare. Cu toate acestea, va începe o oră mai târziu la 19:00 (18:00 GMT), ținând cont de orele mai lungi de lumină.

Franța se confruntă cu critici pentru vaccinarea lentă a populației

Temerile pentru un al treilea val apar în timp ce guvernul francez se confruntă cu critici pentru vaccinarea lentă a populaţiei.  De vineri, Franța va relua vaccinarea folosind vaccinul AstraZeneca după anunțul EMA că este potrivit pentru utilizare . Castex a spus că se va vaccina imediat pentru a demonstra că este în regulă.

Franța a suspendat vaccinul după mai multe cazuri în Europa de formare a cheagurilor de sânge după administrarea vaccinului. Un sondaj efectuat chiar în momentul anunțării suspendării a constatat că doar 20% dintre francezi au încredere în AstraZeneca. De altfel, Franța nu este singura țară care a decis să reia vaccinarea cu AstraZeneca.

Italia va relua vineri imunizările împotriva COVID-19 cu vaccinul de la AstraZeneca, a anunţat şeful guvernului de la Roma, Mario Draghi, după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a comunicat concluzia sa că este vorba despre un vaccin „sigur şi eficace”, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.,

Guvernul italian primeşte cu satisfacţie declaraţiile EMA. Administrarea vaccinului de la AstraZeneca se va relua de mâine”, a indicat Draghi joi seară, într-un scurt comunicat.

„Prioritatea guvernului rămâne vaccinarea cât mai multor persoane posibil cât mai rapid posibil”, a transmis premierul italian.

Emer Cooke, directorul EMA, a declarat:

„Este un vaccin sigur. Beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile. Nu este asociat cu o creștere a riscului general de evenimente tromboembolice sau cheaguri de sânge, adaugă ea, dar ”nu putem exclude definitiv o legătură între cheaguri și vaccin” a precizat, într-o conferință de presă susținută joi, 18 martie 2021 Emer Cooke directorul Agenției Europene a Medicamentului.

 

Adauga un comentariu