Actualitate

Parlamentul a decis revocarea din funcţie a lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi

Publicat: 05 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Parlamentul a decis revocarea din funcţie a lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi
Parlamentul a decis revocarea din funcţie a lui Niculae Badalau de la Curtea de Conturi

Plenul Parlamentului a decis, luni, revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit.

S-au înregistrat 308 voturi pentru şi o abţinere.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, luni, 5 decembrie 2022, în şedinţă comună, pentru a se pronunţa asupra revocării lui Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit.

„Reputația dlui Bădălău Niculae – vicepreședinte al Autorității de Audit este iremediabil afectată și nu mai îndeplinește condițiile prevăzute dla art. 50, alin 1 din Legea 94/1992”, potrivit raportului comisiilor de Buget din Camera Deputaților și Senat.

În cursul dimineţii, comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au avizat favorabil, în unanimitate, revocarea lui Bădălău din această funcţie.

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca fostul senator PSD să fie arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Adauga un comentariu