International

Parlamentul European, vizat de un atac cibernetic „sofisticat” după ce a declarat Rusia stat care sponsorizează terorismul

Publicat: 23 nov. 2022
Parlamentul European vizat de un atac cibernetic sofisticat după ce a declarat Rusia stat care sponsorizează terorismul
Parlamentul European, vizat de un atac cibernetic „sofisticat” după ce a declarat Rusia stat care sponsorizează terorismul

Website-ul Parlamentului European a căzut miercuri după un atac cibernetic împotriva sa, la doar câteva ore după ce eurodeputații au votat în favoarea declarării Rusiei un stat care sponsorizează terorismul, anunță Reuters.

„Disponibilitatea website-ului Parlamentului European este în prezent afectată din afară datorită nivelurilor ridicate de trafic de pe rețelele externe. Acest trafic este legat de un eveniment de tip atac DDOS (Distributed Denial of Service)”, a anunțat pe Twitter purtătorul de cuvânt al legislativului de la Bruxelles, Jaime Duch.

Parlamentul European, vizat de un atac cibernetic

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a scris și ea pe pagina ei despre situație, afirmând că un grup de hackeri ruși a revendicat atacul.

„Parlamentul European este sub un atac cibernetic sofisticat. Un grup pro-Kremlin a revendicat responsabilitatea. Experții noștri în IT contracarează împotriva sa și ne protejează sistemele. Asta, după ce am proclamat Rusia drept un stat care sponsorizează terorismul”, a subliniat ea.

„Răspunsul meu: Slavă Ucrainei”, a adăugat Metsola.

Parlamentul European, reunit miercuri în sesiune plenară la Strasbourg

Parlamentul European, reunit miercuri în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat cu largă majoritate o rezoluție prin care Rusia este declarată stat sponsor al terorismului și care utilizează mijloace de terorism, solicitare făcută în mod repetat Occidentului de către președintele ucrainean Volodimir Zelenski și alți oficiali de la Kiev.

Legislativul de la Bruxelles a urmat astfel exemplul mai multor state din Uniunea Europeană care au declarat Rusia un stat care sponsorizează terorismul, ultima dintre acestea fiind Cehia.
Adauga un comentariu