Actualitate

Partidul Social Democrat va depune o moţiune de cenzură pe 14 iunie împotriva Cabinetului Cîțu

Publicat: 26 mai 2021
plenul Parlamentului în timpul unei conferințe de presă
Prima moțiune de cenzură din actuala legislatură va fi depusă de PSD luna viitoare

Parlamentarii Partidului Social Democrat vor depune pe data de 14 iunie 2021 o moțiune de cenzură. Adoptarea unei moțiuni de cenzură duce la demiterea Guvernului condus de premierul României, Florin Vasile Cîțu. Este prima moțiune de cenzură din actuala legislatură.

„Astăzi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul Național de Redresare și Reziliență. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur. Pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca motiv principal eșecul Guvernului în privința Planului Național de Redresare și Reziliență”, a anunțat Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului, la finalul ședinței în care premierul a venit să prezinte PNRR.

PSD a anunțat că depune moțiunea de cenzură indiferent de negocierile privind PNRR

Pentru a demite Executivul, moțiunea de cenzură are nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul de parlamentari. Partidul Social Democrat va depune moțiune de cenzură indiferent de felul în care decurg negocierile privind Planul Național de Redresare și Reziliență, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, în urmă cu două zile.

„Va fi depusă în această sesiune. Va fi după ce PNRR va fi prezentat în Parlament. Moțiunea are suficiente motive să fie depusă și cu PNRR și fără”, a precizat Radu Oprea.

Acesta a adăugat că „facturile au explodat iar puterea de cumpărare a scăzut” și că sunt suficiente motive pentru că moțiunea să fie depusă.

Adauga un comentariu