Local

Pasajul Frumoasa, o nouă lucrare amânată. Finalizarea lucrărilor este anunțată pe 1 aprilie – FOTO

Publicat: 07 mart. 2023
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Pasajul Frumoasa o nouă lucrare amânată. Finalizarea lucrărilor este anunțată pe 1 aprilie - FOTO
Lucrările la Pasajul pietonal Frumoasa sunt departe de a fi finalizate. Ce s-a schimbat în decurs de un an de la începerea lucrărilor sunt câteva betoane turnate și câțiva pereți tencuiți

Deși lucrările au început în urmă cu un an de zile, acestea înaintează foarte încet. Firma care se ocupă de reabilitarea acestui pasaj mai are foarte mult de lucru, în condițiile în care lucrările de finalizare menționate pe panoul de începere a lucrărilor sunt prevăzute pentru data de 1 aprilie 2023. Reabilitarea pasajului Frumoasa a fost câștigată de firma BMS Holding Enterprise SRL, fiind singura înscrisă la licitația organizată de Primăria Iași. Reprezentanții firmei care se ocupă de execuția lucrării nu au dorit să ofere informații despre stadiul acesteia

La aproximativ 2 ani de la desemnarea câștigătorului pentru reabilitarea pasajului pietonal din Frumoasa, lucrările nu sunt aproape de finalizare, deși termenul de execuție este stabilit la 12 luni, iar finalizarea acestora este pe 1 aprilie 2023. Câțiva pereți tencuiți și betoane turnate pentru o investiție de 200.000 de euro, pe care Primăria Iași o alocă pentru o lucrare ce este foarte departe de finalizare.

Pasajul Frumoasa, o nouă lucrare amânată

panou
Termenul de finalizare a lucrărilor este stabilit pe 1 aprilie 2023

O singură firmă s-a arătat interesată de reabilitarea pasajului pietonal din zona Frumoasa. Societatea BMS Holding Enterprinse SRL a fost singura firmă care a depus ofertă pentru refacerea pasajului subteran din municipiul Iași. După obținerea autorizației de reabilitare, firma câștigătoare a demarat începerea lucrărilor, începând cu data de 1 aprilie 2022. Deși lucrările trebuie finalizate în mai puțin de o lună, mai exact pe 1 aprilie 2023, acestea nu sunt nici pe departe aproape de final.

Reprezentanții firmei BMS Holding Enterprise SRL nu au dorit să răspundă la întrebări și nu au oferit informații în legătură cu actualul stadiu al lucrărilor.

„Sunați la Primăria Iași pentru orice întrebare aveți în legătură cu pasajul Frumoasa. Nu vă pot da alte detalii”, declară reprezentanții firmei care execută lucrarea.

Pentru această lucrare, societatea BMS Holding Enterprise SRL încasează 200.000 de euro, bani proveniți din fondurile municipalității ieșene. Imaginile surprinse la fața locului arată doar câteva betoane turnate și pereții tencuiți. Până acum nu s-a intervenit la scări și nici la celelalte elemente ale pasajului.

Reporterii BZI s-au deplasat în zonă, iar pe șantier nu era niciun muncitor al societății BMS Holding Enterprise care să lucreze la pasaj.

200.000 de euro nu au fost suficienți pentru reabilitarea pasajului Frumoasa

Pasaj
200.000 euro nu au fost suficienți pentru reabilitarea unui pasaj cu lungimea de 40 metri liniari

Viceprimarul Iașului, Cezar Baciu, declară că cei 200.000 de euro nu au fost suficienți pentru reabilitarea întregului pasaj, având în vedere actuala creștere a prețurilor la materialele de construcții.

„Având în vedere creșterea excesivă a prețurilor materialelor de construcții, imposibilitatea finalizării lucrării și încadrarea în bugetul inițial, executantul a înștiințat Primăria Municipiului Iași că dorește rezilierea contractului. S-au căutat soluții de rezolvare a situației, inclusiv prin actualizarea prețurilor”, declară Cezar Baciu.

Acesta mai susține că lucrările au fost stopate și Primăria Iași va scoate din nou la licitație pasajul Frumoasa.

„Primăria Municipiului Iași a făcut toate demersurile necesare pentru rezilierea contractului și scoaterea din nou la licitație a pasajului Frumoasa. Executantul și-a asumat că o să lase pasajul în stare de funcționare până la finalizarea noilor proceduri de achiziție. Vom monitoriza aceste lucrări pentru a nu crea neplăceri cetățenilor și pentru a reda pasajul în exploatare în cele mai bune condiții”, mai spune viceprimarul Iașului, Cezar Baciu.

Astfel, creșterea prețurilor la materialele de construcții și anticiparea problemelor care pot interveni pe durata unui șantier în lucru fac din pasajul Frumoasa o nouă lucrare amânată.

Comentarii
  • „Finalizarea lucrărilor este anunțată pe 1 aprilie”? care 1 Aprilie? 2050? nu sa lucrat nimic la acel pasaj. 200.000 EUR erau mai mult decat suficienti pentru reabilitarea acelui pasaj! cu 200.000 ERU faceai si pasajul Frumoasa si pasajul rutier str. Libertatii-Plantelor

  • Firma BMS este deținută de familia Niță (primarul hoț al Miroslavei)!
    Construiește familia Niță in draci….
    DNA a existat vreodată la Iași sau pompează Niță puternic și la bucale?
    Altfel nu se explică.

  • in UK de exemplu un astfel de pasaj era gata intr-o saptamana. sa vedeti acolo cum se lucreaza zi/noapte atunci cand are loc o lucrare urgenta. de exemplu schimbarea unui pod de cale ferata.

  • Starea acestui pasaj este o palma urata pentru oras, foarte multi turisti tranziteaza zona spre Manastirea Frumoasa sau Cetatuia…. Iar cei care se incumeta sa treaca prin pasaj risca accidente pasind pe trepte foarte deteriorate…. Solutia „salvatoare” este sa se treaca la risc peste pasaj pe liniile de cale ferata….

Adauga un comentariu