Actualitate

PASIUNE EXTREMA! Aceasta femeie din Iasi a pierdut toata averea la Bingo! Si-a oferit pana si afacerea pe care o avea pentru acest joc! A pierdut casa, terenurile si copiii!

Publicat: 06 iun. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
PASIUNE EXTREMA Aceasta femeie din Iasi a pierdut toata averea la Bingo Si-a oferit pana si afacerea pe care o avea pentru acest joc A pierdut casa terenurile si copiii
1

@ O femeie din Iasi a pierdut toata averea la Bingo @ Desi juca si in tinerete, acesta i-a devenit viciu la batranete @ Si-a vandut casa, terenurile, magazinele, doar pentru a avea bani sa joace la Bingo @ Nu regreta nimic pentru ca banii au fost munciti si castigati cu greu de ea @ Aceasta activitate a fost un refugiu si cu acest ajutor a reusit sa scape de momentele de chin prin care a trecut dupa moartea sotului ei @ Copiii ei nu o mai cauta, considerand-o vinovata ca a pierdut tot

Din ce in ce mai multi batrani ajung sa practice diferite activitati pentru a-si umple timpul liber pe care il au. In loc sa aiba grija de gospodarii si de nepoti, acestia aleg sa investeasca toata pensia la Bingo. Aici este vorba despre numere si bani, despre oameni privind catre un ecran electronic masiv si un televizor pe care apar bilele extrase, fumând si miscând din picioare pe sub mese, nervosi sau nerabdatori. Aici, la doi pasi de intrarea în Gara, se afla una dintre ultimele mari sali de Bingo din Iasi, o ramasita bine conservata a unei lumi disparute.

Oamenii trepideaza, viseaza la bani, îsi cheltuiesc ultimele monede pentru a-si cumpara cupoane de joc. Unii ar numi-o boala, inconstienta, in timp ce batranii o numesc relaxare si distractie. In unele cazuri, acest fel de distractie i-a lasat pe multi dintre ei doar cu o pasiune din cauza careia au pierdut tot. Jocul Bingo pare, mai degraba, o relicva, o ciudatenie ce trage sa iasa definitiv în decor, dar nu oricum, ci cu toata risipa, cu sala mare, cu chelnerii schimbând scrumiere pe la mese, cu toate ecranele si plasmele ei, cu microfoanele în care se citesc numele retrase. Iata unul dintre modurile în care se poate vorbi despre moartea a ceva, fie el si un banal joc de noroc. Cu toate acestea, zi de zi, oamenii isi incearca norocul, spunand ca vor avea noroc.

Bingo din tinerete

Eugenia Constantin are 63 de ani si joaca cu toata increderea la Bingo. Nu se mai gandeste cat a piedut in urma acestui joc, doar merge in fiecare zi cu mai multa speranta, crezand ca va striga "Bingo". O femeie muncitoare din fire, vaduva si cu copiii plecati in tari straine, batrana nu s-a apucat de azi, de ieri de Bingo, ci din tinerete. Daca pe vremuri banii erau mai putini si mai greu de castigat, acesta reprezenta singurul motiv pentru care femeia nu investea sume imense in acest joc. Cu timpul insa, fiind singura, aceasta a ajuns sa-si vanda terenurile pe care le avea in afara orasului, sa-si vanda casa, sa-si inchida afacerile, totul pentru a avea bani pentru Bingo.

"Nu banii conteaza, ci atmosfera. Eu am lucrat in tutungerie multi ani si ma pasiona de pe atunci sa joc la Bingo. Nu era o obsesie sau o dependenta, faceam asta de placere, sa ma intalnesc cu prietenele mele care faceau acelasi lucru. Dupa moartea sotului meu, am inceput sa bag mai multi bani in acest joc, copiii m-au renegat, dar nu au niciun motiv, ca doar nu cheltuiesc banii lor. Am avut un magazin alimentar pe care l-am vandut si ca garantie am trecut apartamentul unuia dintre copiii si l-am pierdut si pe ala, cred ca de asta sunt suparati pe mine. Eu ma simt bine aici, vin zilnic, stau cu madamele (n.r- doamnele), bem cafele, fumam, discutam. Daca sunt singura, ce sa fac? Am mai castigat, am mai pierdut, ca asa-i in viata", spune Eugenia Constantin, batrana de 63 de ani.

Castiguri mici si pierderi enorme

"Asteptati, va rugam!", scrie deasupra usii de intrare în sala de Bingo. Nu stim de ce, dar nu e voie sa intri în sala în timpul unui joc. În fata, câteva persoane, printre care si doi copii, freamata de nerabdare. Când lumina se stinge si usa se deschide, în fata ochilor se desface un spatiu enorm, decorat în nuante de rosu. De-o parte si de alta a salii sunt doua plasme uriase, pe care cei prezenti pot urmari bilele extrase dupa sistemul numerelor de la Loto. Lânga, câte un ecran impunator, unde se aprind intermitent cifre, pe care poti urmari premiul pus la bataie, dar si un cronometru declansat în timpul fiecarei extrageri. Între cele doua laturi ale salii sunt raspândite mese, organizate ca la o nunta, mai rare în spate si din ce în ce mai înghesuite spre pupitrul din capatul opus, locul de unde se citesc numerele extrase si se anunta premiul pentru urmatoarea extragere. Acest loc te face sa stai neclintit si, chiar daca ai pierdut de o suta de ori, sa speri ca data urmatoare, cu siguranta tu vei fi castigatorul.

"Am pierdut foarte multi bani aici, dar am si castigat, cred ca de aceea am tot continuat sa vin. Din 50 de lei, am facut patru zeci de mii de lei. Mi i-am pastrat ca sa pot veni si zilele urmatoare sa joc cu prietenele mele. Am mai avut cateva castiguri si apoi s-a terminat tot, nu am mai scos niciun ban. Eu am din ce trai, sa stiti, mai am un apartament unde stau, am o pensie din care ma descurc, dar motivul pentru care vin aici este singuratatea, decat sa stau singura acasa, mai bine vin aici sa stau cu doamnele mele. Sunt deja batrana, nu mai am mult de trait, asa ca prefer sa-mi traiesc perioada asta a vietii din plin, ca banii cu mine in mormant nu pot sa-i iau. Si pentru ce sa stau cu ei sub perna? Nu are niciun sens. Copiii mei sunt suparati pe mine de multi ani, nu ma mai suna, nu mai stiu nimic de mine, dar eu le pot intelege supararea asta", adauga batrana.

Vezi si: Guvernul reautorizeaza jocurile bingo derulate in emisiuni televizate

A vandut tot ce avea

E simplu. Primesti un cupon de joc, pe care sunt trecute niste cifre, generate automat de calculator. Începe extragerea si tu încercuiesti numerele care apar si pe biletul tau. Când cele încercuite formeaza o linie pe orizontala se striga "linie!". Apoi, jocul se reia, iar cel care a reusit sa încercuiasca toate numerele de pe bilet are dreptul sa strige "Bingo!" si sa ia marele premiu. Da, iata, se joaca cu înfrigurare, cu disperarea celui obsedat sa câstige si el o data, macar sa vada cum e. Din pacate, prea multe nu ies. Se iese din sala, pe coridorul gol ce duce spre iesirea din cladire. Oamenii trec pe lânga barul gol si ies. Masini, claxoane si panouri luminoase. Da, s-a întunecat bine afara, fara ca ei sa constientizeze acest lucru.

"Nu simti cand trece timpul aici, vii pe lumina si pleci pe intuneric. Eu am vandut tot, casa, terenuri, magazine, afaceri, tot. Si nu regret nimic. In viata trebuie sa faci ceea ce-ti ofera placere, iar pentru mine Bingo asta a insemnat. In afara de placere si pasiune, a insemnat si socializare, iesirea din depresia cauzata de moartea sotului si multe altele. Mereu am avut o limita, altii ajung pe strazi, eu mereu am stiut sa fiu decenta in alegeri", incheie batrana.

Adauga un comentariu